petak, 23. veljače 2018.

NAJBOLJE DOMAĆE KOKOS KOCKE KOJE STE PROBALI



Najbolji recept, za najbolje kokos kocke, koje ste probali. Kolačić je veoma lgana i brz za napraviti, pa vam neće predstavljati problem da ga napravite. Uz malo truda dobit ćete fantastičan kolačić, koji će se svima dopasti.


Osim što ga možete poslužiti gostima, možete i na nekom ozbiljnijem prijemu, jer će svima privući pažnju, kako svojim prijatnim izgledom, tako i svojim jedinstvenim okusom.

Sastojci:

Za podlogu:

– 100g mljevenog keksa

– 150g margarina

– 160g kokosovog brašna

– 100ml slatke pavlake

– cijeđeni sok od jedne narandže (za podlogu uzeti 3 kašike)


– 2 kašike šećera u prahu

Za fil:

– 100g čokolade sa rižom – sitno seckane

– 1/2l mlijeka

– 200g šlaga

– ostatak soka od narandže

Za ukrašavanje:

– malo otopljene čokolade ili šlag

– malo ulja za premazivanje tepsije




Priprema:

1. U činiju staviti sastojke za podlogu i dobro izmiješati, kako bi se sve ujednačilo. Smjesu izručiti u nauljenu tepsiju i utapkati.

2. Staviti u frižider. Mikserom umutiti šlag sa mlijekom. Dodati sok od narandže i mutiti dok se ne dobije čvrsta pjena. Dodati sitno isjeckanu čokoladu sa rižom i sve izmiješati.


3. Kremu namazati na podlogu i staviti u frižider da se hladi, a nakon toga koačić lijepo izrežite, i poslužite vašim gostima.


youtube.com / recepti-i-ideje.blogspot.com

UKOLIKO OVAKO SPAVATE, SKRAĆUJETE SAMI SEBI ŽIVOT ZA NAJMANJE 15 GODINA!!!



Tokom spavanja, većina nas se prevrće cijelu noć, dok neki prespavaju cijelu noć na istoj strani.


Američki doktor, John Douillard, savjetuje da je najbolje spavati na lijevoj strani, a nipošto na desnoj, jer nam može praviti probleme sa zdravljem.

Najbolje je spavati na lijevoj strani, jer ta poza veoma dobro utične na naše zdravlje, poručuje ovaj sportski ljekar.


Spavanje na lijevoj strani, pomaže u boljem varenju hrane, i potpomaže bolju apsorpciju šećera u tijelu.

Ipak, znamo da mnoge osobe ne mogu baš tek tako primjeniti stranu spavanja, jer su se već navikli na određenu stranu i položaj spavanja.

Nadamo se da ćete poslušati na savjet, te iako niste navikli spavati na lijevoj strani, barem pokušati.


Brzo ćete osjetiti razliku, jer često spavanje na desnoj strani zna praviti i stomane probleme, odnosno nadutost, te potrebu za povraćanjem, jer nam se u tom položaju često sva sadržina želuca može završiti u stomaku, i time uzrokovati mučnine i povraćanje, te naravno poremetiti naše spavanje svaku noć.

zdravljeipriroda.com

BOSANAC, SRBINA I HRVAT OTIŠLI U SOVENIJU DA RADE...



Otišli Bosanac, Srbin i Hrvat u Sloveniju da rade, kako bi zaradili za svoju porodicu nešto novca.


Nakon što nisu uspjeli pronaći posao, oni odluče da prose dok se ne snađu i nađu neki mnogo bolji posao i stanu na noge.

Prvi dan Srbin i Hrvat skupili po nekoliko eura, a Bosanac oper skupio pun šešir, preko 100 eura…


Drugi dan isto i već pomalo ljubomorni, Srbin i Hrvat upitaše Bosanca kako uspjeva da od Slovenaca izvuče toliko novca, a Bosanac im reče:

“Svaki dan postavim natpis da mi fali samo 50 eura da se vratim u Bosnu!”

vicdana.rs

OTKRVAMO VAM JEDAN MALO TRIK O TOME KAKO DA SAVRŠENO REŽETE VAŠE KOLAČE



Svi volimo pojesti dobar kolač, jednostavno teško da mu možemo odoliti, ali naravno da bi nas uopšte taj kolač privukao, treba izgledati lijepo i za oko.


Često nam se desi da napravimo savršen kolač, ali zabrljamo oko estetike, odnosno rezanja, pa se naš kolač raspadne prilikom rezanja, ili naše rezanje izgleda totalno nemaštovito i ne tako privlacno.

Da vam se to ne bi desilo donosimo vam nekoliko  trikova, koji će vam pomoći da vaši kolači osim, savršenog okusa, takošer i savršeno izgledaju.


Od laminata koji nam je ostao muž mi je napravio “tacnu” veličine cca 30×41 cm.Imam ih sad par komada. i super je kad radim par vrsti kolača. na jedan laminat stavim mađaricu bez čokolade , pek papir i opteretim ju sa drugim laminatom na kojem je, na primjer, medena pita, na nju opet stavim laminat i ako nemam više kolača ,na laminat stavim mlijeko ili neke sokove. Bitno je da ju opterete a laminat sprječava udubine od ambalaže na kolaču. Čokoladu na kolače stavim drugi da

A čime rezati? misliš treba ti neki skupi profesionalni nož! Ne, to nije potrebno, mali jednostavni nožić je sasvim dovoljan, samo je bitno da je tanak i nema zadebljanja na kraju.


Za rezanje sam iskoristila dječji podmetač za stol. Ne onaj tanki plastični nego onaj što je malo mekši i deblji.

Na pozadini sam nacrtala “mrežu kolača”, da mi kolači budu veličine 2,5 x 6 cm.

Na tu podlogu spustim kolač i krenem rezat.Podmetač je veći od kolača pa vidim gdje treba počet a gdje završiti.Da mi kolač ne bježi od zacrtanih linija pri dnu ga pridržavam sa drvenim ravnalom.


Prvo odrežem krajeve pa onda nastavim dalje.Dok ne stavim sliku tog postupka, režem ga ovako kako sam postavila sliku podmetača.

Prvo uske linije zatim šire.Nož držim okomito i samo vučem do kraja.Kod kolača sa čokoladnom glazurom nož nekad grijem na plinskom plamenu od štednjaka (tada topi čokoladu pa ne puca).Bitno je nakon svakog reza obrisati nož kuhinjskim papirom.


Nadam se da ste dobili ideju kako da imate savršeno jednako izrezane kolače, i da ćete probati neki od savjeta. Ukoliko imate i nekih vlastitih trikova i ideja, slobodno nas kontaktirajte. :)))

kulinarskikutak.info

STARINSKO JELO ODLIČNOG OKUSA - ODLIČNO ZA BRZI DORUČAK ILI RUČAK, GOTOVO ZA 20-TAK MINUTA



Veoma staro jelo je upitanju, ali je također veoma ukusno, te odlično za brzi doručak, ili čak ručak. Još jedna prednostaovog jela, je ta da je gotovo za dvadesetak minuta, i veoma je zdravo. Ukoliko niste dosad jeli ovo jelo, radi se o puri, odnosno palenti, a za nju ste vjerovatno svi čuli.


Sastojci

2 dl vode

2 dl mlijeka

300-400 g sira ili kajmaka

8 kašika kukuruznog brašna

1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)

1 kašičica soli




Priprema

Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuha, dodati sir, posoliti i izmiješati

Kadaa ponovo prokuha smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta.


Kada se po dnu posude "uhvati" kao da je malo prigorila, gotova je.

Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.


haber.ba

KAKO PRIVUĆI POZITIVNU ENERGIJU I NOVAC U SVOJ DOM - URADITE OVO I GLEDAJTE KAKO SE VAŠ ŽIVOT PREKO NOĆI MIJENJA



Svi želimo imati blagostanje u našem domu, međutim, ponekad koliko god se trudili, jednostavno smo uvijek okruženi nekim haosom, i sve iako nam je na dohvat ruke, jednostavno nam isklizne i nestane.


Svi mi želimo u dom privući pozitivnu energiju i imati više novca. Negativnu energiju pivlačimo, ako u domu držimo uvelo cvijeće i dotrajale stvari koje više ne koristimo.

Također, neurednost, razbacane stvari, papiri, mogu samo loše uticati na nas i nas život. Stoga uvijek trebate držati stvari na mjestu i ne zatrpavati dom nepotrebnim stvarima.


Osim toga, nije potrebno da u domu držite osvježivače zraka i slične preparate pune hemikalija. Umjesto toga, mnogo je bolje da malo dom poprščete eteričnim uljima, zdravije je i djelovat će opuštajuće.

Sada se vratimo na temu novca. Također, potrebno je da novac ne bude razbacan i da ga držite u redu. Postoji mišljenje da na sljedeći način možete privući novac u kuću.


Uzmite rižu, vodu i zrna crnog bibera. Naspite vodu u čaše, a zatim u njih stavite rižu i zrna bibera. Naime, to djeluje na pozitivnu energiju i privlačenje novca. S vremena na vrijeme promijenite posude.

megagiga.info

POTPUNO PRIRODNIM PUTEM ZA SAMO DVA DANA SE RIJEŠITE KURJEG OKA



Kurje oko svima teško pada, jer je veoma mukotrpno i bolno. U tekstu ćemo vam otkriti, kako da se na potpuno prirodan način riješite kurjeg oka, tako da nema potrebe da bacate svoj novac na razne kreme, sprejeve ili neke druge vrte tretmana.


Kurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predjelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podsjeća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko.

Predio stopala na kome se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol. Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu.


Poslije mnogo prirodnih metoda liječenja kurjeg oka izdvojamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve.

Recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva Vjerovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster.


Uputstvo za pripremu:

Uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega.

Zalijepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite cijeli dan pa uveče zamijenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat.


Za par dana, kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korjenom, a mjesto gde je bio, popuniće zdravo tkivo.

Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vrijeme. Ukoliko imate iskustva sa ovom metodom uklanjanja kurjeg oka i žuljeva, slobodno ostavite komentar ispod.

novi.ba

OVO SU TRI METODE POMOĆU KOJE MOŽETE UTICATI NA SPOL DJETETA, NIJE 100% SIGURNO, ALI NIŠTA NE GUBITE UKOLIKO PROBATE, JER SU MNOGI USPJELI



Svaki roditelj, želi da njegovo dijete, prije svega bude zdravo, što je i najbitnije. Međutim, mnogi roditelji također priželjkuju, sina ili kćerku.


Nema sigurne metode, koja sa 100% garancijom može garantovati spol djeteta, ali vremenom su izašle na vidjelo tri metode, pomoću kojih se može uticati na spol djeteta.

METODE:

1. Metod dr Landruma Šetlesa

2. Uticaj ishrane

3. Metod 0+12


1. Ova metoda se smatra uspješnom u 80% slučajeva. Ukoliko roditelji žele dječaka, učinak je bio 80%, a ukoliko žele djevojčicu 75%.

Metode se temelje na praćenju ovulacije, tako da oni koji žele dječaka, trebaju planirati svoj odnos na dan ovulacije, dok roditelji, koji žele djevijčicu, trebaju imati odnose, 3-4 dana prije ovulacije.

Polna ćelija koja nosi X hromozom i rezultira rođenjem djevojčice, veća je i sporije se kreće, ali duže živi od Y (muškog) hromozoma koji je manji, brži i kraće živi.


2. Način ishrane također može uticati na pol djeteta. "Y" muški hromozomima najviše odgovara ALKALNA sredina, dok "X" ženskim hromosomima, oddovara KISELIJA sredina.

Majka bi trebala jesti puno mesa, jaja, i uopšteno namirnica bogatih proteinima, ukoliko želi dobiti dječaka.

Ukoliko roditelji priželjkuju djevojčicu, majka bi trebala jesti hranu bgatu kalcijumom, odnosno piti puno mlijeka, jesti redovno ribu, zelenu salatu. Ova metoda se smatra učinkovitom u čak 80 slučajeva.


3. Metod 0+12 - Ovu metodu, otkrila je jedna majka iz Australije, koja ima šest sinova, i nikako nije mogla dobit djevojčicu.

Sve je isprobala, međutim nije joj uspijevalo, a na kraju je probala jednu metodu, gdje je imala odnos 12 sati nakon ovulacije, i ta metoda joj se isplatila, jer je konačno uspjela dobiti djevojčicu.


Ovulaciju je mjerila trakicama koje se mogu kupiti u apoteci.

Uspjela je posle samo jednog odnosa dobiti djevojčicu. Slučajno ili ne niko ne može potvrditi, ali tokom godina, ovaj metod se pokazao pouzdanim u 70% slučajeva.


bebe.avaz.ba

OVAJ NAPITAK RJEŠAVA PROBLEME UPALJENOG GRLA, PRBOBAVU, ŠTUCANJE, DIJAREJU, GRČRVE, DAJE ENERGIJU, A SVI GA IMAMO KOD KUĆE



Ovaj, potpuno prirodan napitak može riješiti mnoge probleme koje imate s grlom, probavom, grčevima, dijarejom, dati vam energiju, i još mnogo toga, a što je najbitnije sve su potpuno prirodni napici.


Stoga, zašto bacati novac na lijekove i sirupe, koji su skupi, i ne tako učinkoviti, kada možete korisiti stvari iz prirode, koji osim što će riješiti vaš problem, pboljšat će i vaše opće zdravlje.

Grčevi u stomaku

Ukoliko imate dijareju prouzrokovanu bakterijskom infekcijom, jabukovo sirće je pravo rešenje za vas zahvaljujući svojim jakom antibakterijskim svojstvima. Bogato je pektinom koji je poznat po tome što umiruje grčeve u stomaku. Ukoliko osećate bolove, samo rastvorite dve kašike jabukovog sirćeta u 200ml tople vode i to popijte.


Štucanje

Kašika jabukovog sirćeta će vam pomoći da umirite štucanje.

Upaljeno grlo

Kada se govori o liječenju upale grla, jabukovo sirće vam može pomoći da spriječite dalje širenje infekcije. Grgutanje jabukovog sirćeta je najbolji način da riješite taj problem.


Problemi sa probavom

Sipajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte je pola sata nakon obroka kako biste spriječili bilo kakve probleme sa varenjem.

Nedostatak energije i iscrpljenost

Postoji lak način da poboljšate energiju. Kombinujte 2 kašike jabukovog sirćeta i čašu tople vode i to popijte. Jabukovo sirće je bogato enzimimima i kalijumom, zbog čega ga trebate koristiti za tretiranje iscrpljenosti ili povećate energiju.


Grčevi u nogama
Grčevi u nogama znaju biti vrlo neprijatni, a narodna medicina ima savršen lijek za to. Dodajte kašiku meda i kašiku jabukovog sirćeta u čašu tople vode. Popijte ovaj lijek prije nego što odete u krevet.

Izbeljivanje zuba

Trik je jednostavno grgutanje jabukovog sirćeta ujutru. Ovo će ukloniti bilo kakve mrlje, eliminisati opasne bakterije iz usne duplje i zaštititi vaše zube od karijesa. Rezultat? Zasigurno ćete dobiti taj osmijeh holivudskih zvezda.


newaamag.info / magazin.ba