četvrtak, 20. srpnja 2017.

DAVNO, PRIJE 10 GODINA NA PUTOVANJU SAM UPOZNAO CRNKINJU U KOJU SAM....

Image result for DAVNO, PRIJE 10 GODINA NA PUTOVANJU SAM UPOZNAO CRNKINJU U KOJU SAM....
Davno, prije 10 godina na putovanju sam upoznao crnkinju u koju sam se zaljubio i nerazdvojni smo od tada. Imamo dvoje djece koji su bojom kože pvukli više na nju, jer je to prirodno i logično.

ALI imamrodbinu koja mi svakodnevno nabraja da to nisu moja djeca jer nisu moje boje kože, bilo je ok dok moja supruga nije naučila naš jezik, i to je sada mnogo potresa. Odlučio sam da uradim DNK iako je moja supruga bila protiv tog jer je to još više vrijeđa. Uradio sam DNK i testovi su pokazali da sam otac našoj djeci.

Iskopirao sam dovoljan broj primjeraka testa i svoj rodbini poslao na adresu i jasno im naznačio da mi više nikada ni ime ne spomenu, a kamoli da mi dođu u kuću. Takva rodbina mi nije potrebna.

SRCE MI PUCA OD TUGE


Mama sam jednog malog dječaka za kojeg se sumnja da ima autizam. Trenutno smo u fazi dijagnostike. U međuvremenu se prehladio i otišli smo na pregled kod pedijatra.

U čekaoni sjedi bračni par sa djetetom i komentarišu mog sina "Vidi ovo djete kao da je blesavo". U tom trenutku sam pogledala svog sina i u sebi rekla "Prinče moj, uz sve ovo što te snašlo u ovom svijetu ti neće biti lako". Kad smo došli kući, zatvorila sam se i satima plakala. Plačem i dok ovo piše. Boriću se za svoje djete dok sam živa a sve vas molim kad vidite djete sa problemom , ne morate mu pomoći ali ne otežavajte ni njemu ni roditeljima.

NSrce mi se cjepa. Prinče Ogi , tata i ja ćemo dok smo sve uraditi dok smo živi da ti pomognemo i da budeš srećno djete. Plakaćemo kad ti spavaš. Pozajmićemo novac da ti pružimo svu potrebnu stručnu pomoć, nas dvoje moje dnevno o kori hleba ali ti Ogi moraš da budeš srećan.

BRZI BUREK A UKUSAN KAO IZ PEKARE

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Potrebno:
1 paket gotovog vučenog tijesta/jufke/kore za pitu (500 gr)
50 ml maslinovog ulja
250 ml mlake vode
so po ukusu
oko 250 gr mljevenog mesa (ja sam koristila junetinu)


2 manje glavice crnog luka
po želji šarenog bibera (ja koristim mješavinu bijelog, crnog, crvenog i zelenog)
so
suhi začin
oko 2 kašike maslinovog ulja, za dinstanje mesa

Postupak:
Prvo pripremite nadjev. Luk nasjeckajte na jako sitne kockice i prodinstajte ga na ulju i malo soli. Kada postane staklast, dodati meso, biber i suhi začin i miješati dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovako spremljen nadjev odložiti sa strane dok kore ne pripreme. Od ukupne količine kora, odvojiti 4 cijele kore. Okruglu tepsiju namazati uljem i tepsiju obložiti korama, tako da krajevi kora izlaze van tepsije. U jednoj posudici staviti vodu, ulje i so i razmutiti kašikom. Tom mješavinom malo natopiti kore na dnu tepsije. Sada dodati malu količinu mesa, pa preko mesa dodati iscjepkane kore. Kore poprskati mješavinom vode i ulja, pa preko njih opet staviti meso. Redati tako naizmjenično dok se i kore i nadjev ne potroši, s tim što zadnji sloj treba biti od mesa.

Meso prekriti sa zadnjom čitavom korom koja je odvojena na početku i preko nje preklopiti krajeve prvih kora, koji izlaze iz tepsije. Te viškove preklapati jedan po jedan, i poslije svakog preklapanja, koru zaliti sa malo tekućine. Kada je burek ovako složen, gornju površinu još malo nakvasiti tekućinom, ali ne previše. Od ukupne mješavine vode, soli i ulja, odvojiti nekih 30 ml. Tim ostatkom ćete zaliti tek pečeni burek.Burek peći u prethodno zagrijanoj rerni na 250 C, dok fino ne porumeni. Kada je pečen, zaliti ga ostatkom tekućine i vratiti ga u rerni još cca 5 minuta, te ga poslije prebaciti na nekoj tacni, plohi ili šta već, da se malo ohladi, međutim prilikom prebacivanja burek treba tako preručiti da gornji dio bureka sada bude odozdo. Ostaviti ga da odstoji jedno 5-10 minuta, pa rezati na četvrtine. Brzo i jednostavno, da jednostavnije ne može biti, a okus mu je veoma sličan bureku iz pekarnice.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

KAD MI JE ĆERKA IMALA 10 GODINA PRIČALA JE DA NIKADA NEĆE DA SE UDA. I JEDNOG DANA.


Kada mi je ćerka imala 10 godina pričala je da nikada neće da se uda. I jednog dana, muž raspalio roštilj u dvorištu, a ona je došla i rekla:

,, Jao, pa ako se ja ne udam, ko će meni da sprema roštilj?” Tada se silno rastužila što mora da se udaje zbog toga. Posle nekih par meseci otišli smo u posetu mojoj sestri i kao ajde raspalićemo roštilj. To me je podsetilo da ispričam šta je moja ćerka rekla, a moja sestra u tom trenutku dovikuje:

,, Zlato tetkino, nemoj ništa da brineš, ja imam i muža i dva sina pa opet sama spremam roštilj, naučiće tebe tetka šta i kako, pusti ti muškarce!”

BAŠ SAM SE ZALJUBILA U JEDNOG MOMKA, ZAJEDNO SMO 4 MJESECA...

Image result for BAŠ SAM SE ZALJUBILA U JEDNOG MOMKA, ZAJEDNO SMO 4 MJESECA...
Baš sam se zaljubila u jednog momka, zajedno smo 4 mjeseca. Volim ga iako nema posao, nema novca, nema ni vozački ispit, a kamoli auto.

Živi u stanu od 50 kvadrata zajedno sa ocem, bratom i snahom. Ono nisam ni ja neka bogatašica, ali imam za neki normalan život. Juče mi je bio rođendan i shvatila sam da je definitivno on moj čovjek za cijeli život. Njegov poklon za mene nije bio skup i luksuzan, njegov poklon je bila pjesma koju je napisao samo za mene. Osjećala sam se posebnom i ljubav je nešto što se novcem ne može kupiti.

Jedva čekam da se vjenčamo da mu rodim sina, ma ne jednog trojicu sinova ću da mu rodim. Moja poruka za sve, pustite novac i finansijske interese, jer nema sreće bez iskrene ljubavi.