četvrtak, 22. veljače 2018.

ŽIVIM U NJEMAČKOJ, IMAM DOSTA NOVCA, TRAŽIM MUŠKARCA BALKANCA, SVE MU NUDIM, ALI IMAM JEDAN USLOV



Prije nekoliko dana, jedna internet strnica jeobjavila veoma zanimljiv oglas, djevojke iz Hrvatske.


U oglasu stoji:

“U Njemačkoj živim već sedam godina, i još nisam pronašla svoju srodnu dušu. Ne kažem da su Nijemci loši ljudi, ali teško je naći pravog čovjeka.

Često dolazim u Hrvatsku, svakih par mjeseci sam tu, jer imam kuću na obali mora, i moram je često obilaziti.


Nikada nemam vremena da malo izađem u grad da bih upoznala nekog muškarca, prosto se zabavim drugim stvarima, i dok se okrenem, već moram ići nazad u Njemačku.

Voljela bih upoznati nekog ko je sa Balkana, želim se udati baš za takvog, neko ko će me voljeti i poštovati i štiti. Neko s kime bih mogla stvoriti potomstvo i da živimo u ljubavi i slogi.

Jedino je uslov da se doseli kod mene u Njemačku, pošto tu imam svoje firme i radim, dobro mi ide i ne bih voljela to napustiti.


Ne tražim nekog posebnog ljepotana, bitno mi je da ima srce i dušu i da se zna ponašati kao pravi muškarac prema ženi.

Nisam osoba koja voli nasilje nad ženama, niti volim muškarce koji su skloni alkoholu, kockanju i varanju. Nijemci su takvi i zato mi se ne sviđaju, a sigurna sam da kod nas ima još takvih kakve tražim, samo treba naići u pravo vrijeme.


Mislim da mi je vrijeme da se udam i da se skrasim sa osobom koju volim i ona mene. Nadam se dobrom rezultatu i da ću naći nekoga za sebe i da ću napokon uživati i biti sretna onako kako i treba”

izvor: haber.ba

ŠOKANTNA VIJEST - MOJ OTAC ARKAN JE ŽIV, CECA GA DRŽI KAO...



Želim da Srbija i svijet znaju istinu, rekao je sin Željka Ražnatovića, Mihajlo. Cecga ga predstvlja kao svog ujaka u Aja Napi. Moji doušnici ga često viđaju na Kipru u njenoj vli.


Arkan je živ! Promijenio je svoj izgle,i sada živi na Kipru, a Ceca Ražnatović se prema njemu ponaša kao prema robu.

Ovo tvrdi Arkanov najstariji sin Mihajlo Ražnatović, koji se tako pridružio bratu Vojinu u hajci na maćehu, piše Kurir.


– Dok zaluđene djevojke jašu svoje momke u Guči, Ceca upregla Arkana da joj vucara torbe i kofere – napisao je Mihajlo na Fejsbuku ispod fotografije snimljene na aerodromu na kojoj je Ceca i jedan puniji gospodin snimljeni kako joj on nosi kofere.

Mihajlo Ražnatović za Kurir tvrdi da sumnja da je upravo taj čovjek njegov otac Željko. Prema njegovim rečima, Arkan je potpuno promijenio svoj izgled, te se znatno ugojio i drži se po strani. Živi na Kipru u Cecinoj vili. A Ceca je, s druge strane, promijenila ponašanje prema njemu.


–  Ona mog oca Željka drži u šaci i ucjenjuje ga. On više nema moć koju je nekada imao, a ona to sada itekeko koristi protiv njega. Kao najstariji sin pozivam svog oca da se vrati u Srbiju, jer mu je bolje da robija u zatvoru nego da bude Cecin rob! – kaže Mihajlo Ražnatović za Kurir.

On dalje tvrdi da je Arkan lično zaustavio njegovog polubrata Vojina, koji je prethodnih mjeseci intenzivno napadao Svetlanu Ražnatović.


Inače, ovo nije prvi put da Arkana “oživljavaju”. Prošle godine portali širom bivše Jugoslavije prenijeli su “vijest“ da je Ceca otišla na Tajland s Arkanom.

Portal koji je lansirao ovu vijest kao dokaz za svoje tvrdnje naveo je Cecino ponašanje posle Arkanovog ubistva u januaru 2000. godine, odnosno to što pevačica nikom nije dozvolila da vidi tijelo mrtvog Ražnatovića.


Izvor: avaz.ba / kurir.rs

STARI BAKIN KOLAČ OD VIŠANJA :)




Nema ljeopših kolača, do kada ih ne napravi baka, a ovaj je recep upravo po bakinom :))) Odličan i brz receptić za kolač od višanja, koji je veoma osvježavajuć i naravno ukusan.


Vaši ukućani će ga veoma brzo zavoljeti, i uvijek ga rado jesti, a naravno slobodno ga možete poslužiti i vašim gostima.

Nadamo se da će vam se dopasti, a uvijerit ćete se i sami da je nevjerovatnog okusa i svježine.


SASTOJCI:

5 jaja

1,5 čaša šećera

1 čaša jogurta

1 čaša ulja

2 čaše brašna

1/2 kesice praška za pecivo

400 – 500 gr višanja

malo prah šećera za posipanje kolača

mjera : čaša = 2 dl




PRIPREMA:

Razbiti jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca mikserom umutiti u čvrst snijeg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih umiješati polako, špatulom.

Postepeno dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) i polako ih sjedinjavati sa bjelancima. Kad tijesto bude homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh.


Na tijesto staviti višnje (sviježe, iz zamrzivača ili iz kompota) koje su malo ocijeđene od viška soka.

Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača i osušile se, već da malo utonu u kolač, a da ne padnu sasvim na dno, ja ih vrhom nožića malo gurnem nadole.


Staviti kolač u rernu zagrijanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov, a to se vidi po tome što se ivice tijesta počinju odvajati od suda u kom se kolač peče.

Ohladiti kolač, pa ga obilno posuti prah šećerom i isjeći na kocke.


Izvor: coolinarika.com / stvarukusa.rs

OVO JE SNAHA IZ PAKLA, TUKLA JE I DRŽALA SVEKRVU ZATOČENU, PRIJETILA JOJ...



Nakon što su baku (81) hospitalizirali u KB-u Dubrava , otkrilo se u kakvim je uvjetima nesretna žena živjela posljednjih godina i što je sve od svoje snahe pretrpela…

Vidjeli smo kad ju je odvezla Hitna pomoć, baka je bila sva plava, kako ju je istukla, rekao nam je susjed obitelji s područja Dugog Sela.


Nakon što su baku (81) hospitalizirali u KB-u Dubrava u Zagrebu, otkrilo se u kakvim je uvjetima nesretna žena živjela posljednjih godina i što je sve od svoje snahe pretrpjela. M. Dž. (48) i njezina supruga J. Dž. (52). Policija ih je uhitila te kazneno prijavila za više kaznenih djela.

Sumnjiče ih za nasilje u obitelji, nanošenje tjelesne ozljede baki, inače majci osumnjičenog, odnosno svekrvi osumnjičene, protupravno oduzimanje slobode, te povredu prava djeteta na štetu njihovo dvoje malodobne djece, sina i kćeri.


Istražitelji su ih u četvrtak doveli pred dežurnu istražnu sutkinju Županijskog suda u Zagrebu, koja im je odredila jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Kako doznajemo, maltretiranje je trajalo od 2015. do 2017. godine, a tortura je počela nedugo nakon što se baka iz stana u Dugom Selu doselila k njima u kuću.

– Ni s kim od susjeda nije smjela razgovarati. U početku smo je znali viđati svaki dan da izlazi. Uvijek bi pozdravila i kratko s nama popričala, a snaha bi vikala na nju svaki put kad bi vidjela da s nekim razgovara.


Posljednjih godinu i pol uopće je nisam vidjela da izlazi iz kuće – rekla nam je susjeda. Nemalo se iznenadila nakon što je čula da je policija kazneno prijavila i sina oštećene.

– Koliko znam, on nikad ne bi digao ruku na baku. Ali snaha je imala gadnu narav. Tko će sad brinuti za djecu ako su njih oboje zatvorili – brinula se susjeda.

Nitko od susjeda nije znao što se točno događalo iza njihova četiri zida jer se iz kuće nikad nije čula vika ni galama. Ipak, tvrde susjedi, svi su ukućani, pa i njezin muž, živjeli u strahu od M. Dž.


– On nije smio ništa reći jer bi vjerojatno i njega ubila. Imala je gadnu narav i radila je probleme svima u susjedstvu.

Susjedu je zvala policiju jer je palio drva u svojem dvorištu, a prvoj susjedi, koja joj se požalila da joj je lišće s njezinih voćki začepilo odvode, zaprijetila je da će je ubiti ako jedna grana padne s voćke.

Moj sin je istih godina kao i njezin sin, obojica idu u četvrti razred osnovne škole, i nikad nije smio pričati o tome što se događa u njihovoj kući. Jedna kći ide u treći razred srednje škole, a najstarija je završila frizersku te živi i radi negdje u Dugom Selu – kaže mještanin.


Baku su viđali rijetko, i to gotovo isključivo ljeti kad bi snaha sjedila vani i “davala joj zadatke”.

– One je samo sjedila pred kućom dok je baka morala prati veš, kuhati ručak, prati suđe… Znala ju je poslati da joj otiđe po cigarete.

Baka je uvijek sve šutke trpjela, navodno joj je prijetila da će odvesti djecu i da više nikad neće vidjeti unuke – ispričao je mještanin.

Smatra da joj je svekrva smetala jer je imala dobru mirovinu iz Nemačke, kao i stan u Kninu, koji je navodno morala napustiti kako bi došla prvo u Dugo Selo, živjeti kao podstanar s najstarijom unukom, a potom i u obiteljsku kuću sa snahom iz pakla.


Ovo nije bio prvi put da je policija intervenirala kod njih zbog obiteljskog nasilja.

Kako saznajemo, M. Dž. su jednom već prijavljivali zbog nasilja nad svekrvom. I nakon što ju je istukla posljednji put ovog tjedna, nesretna žena tvrdila je medicinskom osoblju da je pala, pokušavajući tako objasniti masnice po licu. Nisu joj povjerovali.


U KB-u Dubrava, gdje su je zbrinuli, njezine ozljede okvalificirali su kao lake. Mještani se nadaju kako će sad napokon nadležne službe baku smjestiti na sigurno.

U njihovoj obiteljskoj kući jučer nismo zatekli nikoga. Susjedi nisu znali tko je preuzeo brigu nad njihovo dvoje malodobne djece, tek su rekli da je dječak u petak normalno bio u školi.


O snahi kažu da je rodom iz Travnika u BiH i da ima više sestara koje žive u Austriji. S druge strane, njezin muž nema braće ni sestara, odnosno baki je jedino dijete.

KURIR.RS / 24sata.hr

DAME POTVRDILE - PRIMJENOM OVOG RECEPTA REZULTATI SU ZAGARANTOVANI, SKINITE 10KG ZA KRTAK PERIOD



Proljeće je već tu, iako malo hladno, ali brzo će i ljeto, tako da trebamo pripremiti naše tijelo tako da bude spremno za ljetovanje i šepurenje po plaži.


Oslobodite tijelo od loših masti sa ovim jednostavanim napitakom koji se sastoji od samo dva sastojka. To je odlično, posebno nakon teškog obroka.

Trebat će vam samo dva sastojka koje vjerovatno imate u frižideru.


Sastojci:

400 grama celera

1 kg limuna

Priprema:

Sjeckati 400 grama celera i dodati ga u 2l vode. Dodajte malo rezane limunove kore.


Kuhati 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.

Procijedite tečnost kroz sito i sipajte u staklenu bocu, i ostavite na tamno mjesto.


Ovaj napitak treba konzumirati prije jela tri puta dnevno. Pijte oko 1 dl pića. Čuvajte piće isključivo u frižideru ili tamnom hladnijem mjestu.

narodnamedicina.info

NAJBOLJI VOĆNI KOLAČ IZ NJEMAČKE SLASTIČARNE :)



Donosimo vam nevjerovatan recept za fenomenalan kolač, odnosno tortu, koja će vas oduševiti. Kao što možete viditi po sastojcima, riječ je o voćnoj tortici.

Veoma je osvježavajuća, tako da će vas već na prvi zalogaj oduševiti svojim jedinstvenim okusom.


Kao što možete vidjeti, recept je malo duži, ali nemojte da vas to obeshrabri, te samim time odustanete od njenog pravljenja.

Bitno je samo da se pridržavate recepta i smjernica koje ćemo vam dati, i nećete imati problema prilikom pravljenja. Naravno pored toga, trebat će vam malo više vremena da ju napravite, ali nakon što je najpravite, vaš trud neće biti uzaludan, jer ćete uvijdeti o kakvoj genijalnoj poslastici je riječ.


Vjerujte nam na riječ, ali svi će zaista uživati u ovoj poslastici, te osim vaših prijatelja i porodice, moći ćete ga poslužžiti i na nekom od prijema, koji su malo ozbiljniji.

Nadamo se da nećete posustati, već napraviti ovja predivan kolačić i zajedno sam svojo porodicom i prijateljima uživati u svim njegovim čarima.



SASTOJCI ZA KOLAČ

Žuti biskvit

8 žumanjaca

250g maslaca

240g šećera

6 kašika vode

prstohvat soli

1/2 praška za pecivo

280g glatkog brašna


beze biskvit

8 bjelanjaka

320g šećera

1/2 kašike gustina

malo soli

kašika soka od limuna

krema od maline

500-800g malina

1000ml đusa od narandže

2 pudinga od vanilije


4-5 kašika šećera šećera

vrhnje krema

1000ml slatkog vrhnja

4 kremfiksa

2 vanili šećera + 4 kašike šećera


SASTOJCI ZA TORTU

biskvit

120g maslaca

4 žumanjca + 3 kašike vode


150g brašna + kašikica praška za pecivo

150g šećera

beze smjesa

4 bjelanjca

150g šećera

1 kašikica limunovog soka

1 mala kašikica gustina

krema od maline

500ml đusa od narandže

500g malina


1 puding od vanilije

2 kašike šećera

vrhnje krema

500ml slatkog vrhnja

1 vanili šećer

2 kremfiksa

2 kašike šećera

 ili fil sa jagodama i sirom


250g svježeg sira

500ml slatkog vrhnja

1 vrećica želatine u prahu

150g šećera

2 vanili šećera

2 kašike llimuna

500g jagoda

500ml juica


1 puding od vanilije

50g šećera


Priprema

1. Maslac i šećer kremasto izmješajte, dodajte žutanjke, sol, vodu i na kraju prašak za pecivo kojeg ste prosijali zajedno sa brašnom

2. Bjelanjke izradite zajedno sa šećerom, limunom i jednom kašikicom gustina.

3. Ove dvije smjese podijelite na dva dijela i pripremite dvije tepsije iste veličine,na koju stavite pek papir.


4. Sada najprije premažite žutu smjesu

5. Pa preko žute bijelu beze smjesu

6. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno ugrijanoj pećnici otprilike 25 minuta. Kora koja će

vam biti gornja odmah izrežite na kvadratiće, poslije ćete ih slagati preko kreme.

Ispecite i drugu koru isti postupak samo nemojte rezati,neka vam ostane cijela.



7. Kada ste ispekli kore skuhat ćemo prvu kremu sa malinama. stavite kuhati 800ml juica

u ostatak juica umješajte dva pudinga i šećer. Kada vam je juice prokuhao dodajte mu

maline, mogu i smrznute, pustite da i maline prokuhaju, ali samo minutu, jer je to sasvim dovoljno.

Spojite sa pudingom i još vruće prelijte po donjoj kori.


NAPOMENA: Ako su vam maline iz leda smanjite količinu juica za par kašikica da vam ne bi bilo prerijetko.

8. Kada vam se ohladi prvi sloj premažite ga slatkim vrhnjem kojeg ste izmiksali zajedno

sa šećerom i kremfiksom.


NAPOMENA: Ako koristite pravo slatko vrhnje obavezno mu morate dodati kremfiks, jer su naša vrhnja prerijetka,ako koristite biljno vrhnje tipa hopla ne dodajte mu kremfiks.

9. I sada poslažite po vrhnju gornji sloj kora

10.Ovo je mjera za veliku tepsiju,ako radite kolač u obliku torte ove mjere smanjite


upola(osim malina)

11.I još da napomenem,maline možete zamjeniti jagodama ili nekim drugim šumskim

voćem


12.Evo i u oliku torte sa filom od jagoda, postupak znate samo stavite obruč dok budete

tortu filovali, kada se stisne stisne skinite obruč.





stvarukusa.rs

17 MI JE GODINA, I DANAS SAM POBJEGLA IZ ŠKOLE S FRENDICAMA I OTIŠLE SMO U STAN KOD NEKIH MOMAKA...


Tek mi je 17 godina, i nedavno sam pobjegla iz škole sa drugaricama, i završile smo u stanu nekih momaka.

Otišle smo malo da se opustimo, pušimo, pijemo, nismo bile tu da radimo one stvari.


Još sam nevina, odnosno bila sam, ni sama nisam sigurna šta se desilo, ali nakon par čaša pića, nisam vie vladala svojim tijelom, i tada se sve to desilo....

Toliko sam se opustila da sada kada se prisjetim koliko mogu da se sjetim cijele situacije prosto ne mogu da vjerujem da sam to bila ja.

Nikada još nisam imala momka, nikada se nisam poljubila da ne govorim neke ozbiljnije stvari radila, ali… danas… danas sam totalno poludjela i ono što sam radila ne viđa se ni u filmovima za odrasle.


Istina svi smo bili na tom fonu, ali za njih, pogotovo moje drugarice i nije baš tako iznenađujuće. Sad polako dolazim sebi, mislim trijeznim se od svega i što sam svjesnija sve mi je teže, prosto se gadim samoj sebi, katastrofa.

Izgubila sam ono što sam čuvala za nekoga posebnog, nekoga kome ću dati i tijelo i dušu i srce, gotovo je, iščezlo.


Ko zna i kakve bolseti sad mogu dobiti, prosto nisam iz ovog svijeta, ne znam šta se sve može zakomplikovati… a najgore mi je ŠTA AKO SAM OSTALA TRUDNA!?!?!

Šta ako me to snašlo, šta da radim, kako da kažem svojim roditeljima, ukoliko se to dogodi...

ispovesti.com