četvrtak, 3. kolovoza 2017.

KONOBAR SAM PA BIH OVOM PRILIKOM DA VAS ZAMOLIM A UJEDNO I NAUČIM DA NE NARUČUJETE EKSPRESO...


Konobar sam pa bih ovom prilikom da vas zamolim a ujedno i naučim da ne naručujete eKspreso jer se kaze espreso kafa. Ne naručujte produženi makijato sa hladnim mlekom jer ne postoji produzeni makijato sa hladnim mlekom,makijato je espreso kafa sa malo toplog mleka i malo pene! Ne postoji kapućino sa šlagom,kapućino je 1/3 kafe,1/3 toplog mleka,1/3 mlečne pene i sve to u većoj šolji! Ne naručujte uz jednu kafu 5-8 čaša vode jer je nepristojno,uz kafu vas sleduje 1-2 čaše vode,ili ako ste baš primorani onda bar ostavite pristojan bakšiš za šetnju konobara! I ne pitajte nas: “Da li slučajno imate toalet u kafiću?”, nemamo slučajno imamo namenski
napravljen toalet za potrebe gostiju i osoblja, ne mislite valjda da mi nuždu vršimo iza ćoška pa da i vas šaljemo tamo! Hvala lepo, Vaš konobar

KOLAČ ZA PRIJATELJICE


Sastojci:
KORE: 
  • 100 g margarina
  • 6 žlica šećera
  • 4 jaja
  • 100 g kokosa
  • 2 žlice gustina
  • 5 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • 50 ml ulja


KREMA OD JOGURTA: 
  • 200 ml voćnog jogurta( kod mene šumsko voće)
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice gustina
  • 50 ml vode
BIJELA KREMA: 
  • 800 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 4 žlice brašna (oštrog)
  • 4 žlice gustina
  • 3 vanilin šećera
  • 5 žlica šećera
  • 150 g margarina
ŠLAG KREMA:
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 kremfix
Priprema:
1.
KORE: Ugrijati mlijeko, te ga maknuti sa vatre i dodati margarin narezan na listiće.
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksati sa šećerom.
Brašno, kokos, prašak za pecivo i gustin sjediti te pola količine dodati u žumanjke, dodati mlijeko sa margarinom pa izmiksati. Zatim dodati ulje i preostalu količinu suhih sastojaka. Na samom kraju umiješati snijeg od bjelanjaka.


Pleh od pečnice prekriti papirom za pečenje te izliti smjestu, staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva te peći oko 20 min( dok ne porumeni). Koru, izvaditi, ohladiti te prerezati po0 širini.
KREMA OD JOGURTA: U manju posudu staviti jogurt sa šećerom u prahu te zagrijati do vrenja. Gustin izmiješati u vodi te staviti u jogurt i skuhati gustu kremu.
Još vrućom kremom premazati donju koru.
BIJELA KREMA: U 2 dcl mlijeka umiješati brašno, gustin i vanilin šećer.
Ostatak mlijeka staviti kuhati sa šećerom, kada prokuha umiješati mlijeko sa brašnom i gustinom te skuhati gustu kremu. u vruću kremu staviti kokos, promiješati te u toplu kremu izrezati margarin te dobro izmiksati.
Kremu ravnomijerno rasporediti po kremi od jogurta te prekriti drugom korom.
ŠLAG KREMA: vrhnje i kremfix istući u čvrsti šlag pa umiješati izribanu bijelu čokoladu.
Šlag kremu staviti na vrh kolača.

Posluživanje:
Uživajte!!

Raskinula sam sa momkom, iako se svaki dan prijavljujem za poslove pa i daleko ispod svog obrazovnog nivoa…

20476510_10214070811905226_7594022543739481599_n
Raskinula sam sa momkom, iako se svaki dan prijavljujem za poslove pa i daleko ispod svog
obrazovnog nivoa (bila sam sjajan student i završila težak državni fakultet u roku) isti ne mogu da nađem već godinama jer mi je porodica skromna i nemamo veze i poznanstva.

Prijatelji se nikad nisu ponudili da mi pomognu ili me negde preporuče iako su uglavnom iz moje struke. Ali me redovno zovu da mi kukaju o svojih 700-1000e plate i kad izađemo nemaju problem da im ja platim piće iako znaju da se izdržavam od honorarnih poslića koje povremeno nađem.

Ja se nikad ne žalim i trudim se da budem pozitivna i nasmejana u društvu ali stvarno sam na ivici da prekinem svaki kontakt sa svima jer mi i ovo malo nade i pozitivne energije cede i bahate se mojim vremenom.