nedjelja, 3. rujna 2017.

OSTAVIO SAM BIVŠU ŽENU PLANSKI, NAMERNO, POTPUNO ZALJUBLJEN U KOLEGICU. RAZVEO SAM SE I UBRZO...


Ostavio sam bivšu ženu planski, namerno, potpuno zaljubljen u koleginicu. Razveo sam se i ubrzo nakon toga koleginica je zatrudnela. Venčali smo se i dobili najlepše dete na svetu, naše prvo. Sada smo srećna porodica, a ja se
ne kajem i nikada neću, jer sam imao m*da da ostavim sigurnost i da krenem za iskrenom ljubavi, u nepoznato,

Prve godine fax-a, zaletim se ja, ispolažem sve. Druge godine skoro pa ništa, jer sam…..

21317902_10214394818525189_3366228050332722547_n
Prve godine fax-a, zaletim se ja, ispolažem sve. Druge godine skoro pa ništa, jer sam upoznao dosta društva i išao na svirke.

Treće, već se borim sa ispitima i vidi se da ću morati da produžim studije, ali se ne predajem. Majka sve shvata i sve njoj pričam, zna da je meni najteže, a ne njima i pruža mi podršku, dok ostali kukaju, pogotovu otac i baba. Počeo sam da bježim od njih jer oni kukaju više nego ja. Svaki dan mi govore kako mi je fakultet težak, kako moram više da učim, kako se to treba cio dan učiti, ne samo sat, dva dnevno.

Ja danas polako privodim kraju magistarske studije, i radim u struci, jedino majka zna dokle sam dogurao, ostalima se ne hvalim jer nisu zaslužili kad me nisu ni podržavali.

MEKANE BUHTLE! TAKO SU ZAMIRISALE KUCOM, TAKO SU MEKANE… PODIJELIMO TAJ OKUS!

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
SASTOJCI:
kvasac:
  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 velika žlica šećera
  • po potrebi brašna



TIJESTO:
  • 1/2 kg brašna
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg *otopljenog maslaca
  • 1,5 do2 dcl toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 vanil šećer
  • malo limunove korice
  • malo soli
NADJEV:
  • marmelada ili
  • nutela ili
  • pekmez
  • posipanje
  • šećer u prahu
PRIPREMA:
1.
U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
2.
Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to
promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac,
mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.
3.
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.
4.
Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se


udvostruči obujam.
5.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na
dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom..
6.
…i ovako joj zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.
7.
Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu.
8.
Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak
minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.
Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju
savršeno hrskavu i slatku koricu.
9.
Gotove.
10.
pravila moja draga tini4 ”
i vrijedna plavi-iris
hvala arasicu na divnom kolažu
i buhtlama
predobra izvedba acizalb
11.
prelijepo pravila majusha
Posluživanje:
mislim da je vic ovih buhtli u otopljenom i toplom maslu!
Naknadno sam dodala slike postupka, radi lakšeg snalaženja.
http://www.coolinarika.com/

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.