subota, 10. veljače 2018.

BOŽANSTVENE KOKOS KOCKE


Potrebno je:
Za kore:
100 gr margarina
150 gr šećera
2 jaja
40 gr meda
2 kašike kakaoa
500 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
Za fil:


1 litar mleka
200 gr šećera
7 kašika brašna
150 gr kokosa 250 gr margarina
Za glazuru:
200 gr bele čokolade
50 ml slatke pavlake
50 gr margarina

Priprema:
Umutiti 100 gr margarina sa 150 gr šećera, dodati 2 jaja, 40 gr meda, 2 kašike kakaoa. 1 kašičicu sode bikarbone i 500 gr brašna. Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 1 sat.


Podeliti testo na 5 delova. Svaki deo razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm. Korice peći na 180 stepeni 4-5 minuta.
Napraviti fil:  Staviti da se kuva 8 dcl mleka i 200 gr šećera. Umutiti 7 kašika brašna sa 2 dcl mleka, staviti u mleko koje se kuva i kuvati sve skupa dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodati 250 gr margarina da se istopi i 150 gr kokosa. Fil prohladiti i filovati korice. Zadnju koricu ne filovati već kolač opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.
Istopiti 200 gr bele čokolade sa 50 ml slatke pavlake i 50 gr margarina i preliti kolač.

DOK SE NJENE KOLEGICE HVALE LUKSUZOM I OGROMNIM KUĆAMA: Ova pjevačica kuha ručak na smederevcu!

Rezultat slika za DOK SE NJENE KOLEGICE HVALE LUKSUZOM I OGROMNIM KUĆAMA: Ova pjevačica kuha ručak na smederevcu!
Ona je jedna od uspješnijih pjevačica današnjice i oduvijek važi za skromnu i “normalnu” djevojku. Odmjerena i talentovana, bez skandala je Slađa Alegro gradila svoju karijeru pa vjerovatno zbog toga i nema previše kompleksa.



Poznata trudnica se pohvalila fotografijom na kojoj sjedi pored popularnog smederevca i sprema ručak. Bez iole stida ili nepotrebnih kompleksa.



Pratioci su joj slali samo pozitivne komentare i hvalili njenu prizemnost i neopterećenost luksuznim životom kojim se hvale mnoge koleginice.

Izvor: blic.rs

PILA JE VODU S LIMUNOM I PERŠUNOM 5 DANA....EVO ŠTA JOJ SE DOGODILO


Peršin je jedan od najpopularnijih začina u svijetu, a kao biljka koja ima visoke nutritivne vrijednosti i ljekovita svojstva jedan je od sastojaka ovog soka
Svježi sok od peršina ima svojstva koja pomažu protoku kisika u organizmu i pomažu za normalno funkcionisanje nadbubrežne žlijezde i štitnjače, piše “Večernji“…


Peršin je odličan i u borbi protiv kamenca u bubrezima, a efikasan je protiv bolova povezanih s očima.
Ipak, treba biti oprezan jer se ne smiju uzimati prevelike količine svježeg soka od peršina jer može prouzrokovati smetnje živčanog sistema.
Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomiješan s drugim sokovima. Posebno i kod gubitka kilograma.


Ako želite izgubiti 3 kilograma u pet dana, pijte ovaj sok pripremljen od manjeg stručka neprskanog peršina, 2-3 dl vode i jednog limuna.
Iscijedite limunov sok u blender, dodajte neprskani i oprani peršin te vodu. Sok pijte ujutro natašte pet dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu
od deset dana.

SKIDA 80% SALA SA STOMAKA: Internet odlijepio za najprostijim receptom!


U pola čaše vode dodajte dva sastojka, pijte svakog jutra i rezultat će vas oduševiti vrlo brzo.
Da li i vi pripadate veoma širokoj grupi ljudi koja bi voljela da ima savršen stomak, a da pritom ne mora da se odrekne omiljene hrane.



Ima rješenja i za vas – probajte napitak od tri sastojka, koji svakodnevnom upotrebom skida i do 80 odsto sala sa struka!

Sastojci:
– kašičica sode bikarbone– pola čaše vode – sok od jednog limuna.



Pomješajte sve sastojke i popijte mešavinu svakog jutra, a konzumirajte ga sve dok ne dođete do željene kilaže, a mnogi su već probali i za ovaj napitak imaju samo riječi hvale.
Izvor: balkanskevesti.net

UŽASNA PRIČA IZ PORODILIŠTA: Pogledajte što su joj UČINILI dok je rađala, plakat ćete!


Šokantna priča koja dolazi iz Vinkovaca objavljena je na Facebook grupi ‘Iskustva mama u HR rodilištima’.
Jedna rodilja koja je imala šokantno iskustvu u kojem je, kako tvrdi, rodila mrtvo dijete jer liječnik nije htio napraviti carski rez.
“Neće biti ugodno pročitati, ali želim pomoći svim mamama”, napisala je na početku priče rodilja.



Prema njenoj priči ona je u rađaonu došla u 5 sati ujutro, a u 7.30 sati probili su joj vodenjak i dali joj drip. Napisala je i kako je bila otvorena četiri prsta te da je na dripu bila 13 sati.
Tvrdi i da su joj u tom periodu upućivali ružne riječi. Oko 12.30 sati bila je otvorena 9 prstiju i ctg otkucaji bili su uredu. Tvrdi da je u 16 sati potpisala carski rez te da je doktor kazao da “mu se ne da za******** s tim”.
“U 20.30 počeo moj pakao od života”
Napisala je i da ju je doktor uz puno psovki tjerao da skače na pilates lopti, no ona je govorila kako joj se vrti.



“Vratili me na stol u 20.30 sati i onda počinje moj pakao od života. Tri puta skakanje po trbuhu da bi moj Ivano izašao van. Nije plakao, nije bio živ. Pet minuta prije toga sam čula njegove zadnje otkucaje srca, vidjela sam tu njegovu malu glavicu, nogice, ruke, moj Ivano 3840 i 54 dugačak. Sletjelo se 10 doktora oko mog sina, ja sam ležala na stolu u krvi”, dio je potresne priče objavljene na stranici ‘Iskustva mama u HR rodilištima’.
Majka tvrdi da bi njen Ivano bio živ da se napravio carski rez.

PROMJENE NA GRUDIMA POPUT OVIH BI SVAKA ŽENA TREBALA ZNATI



Ženske grudi mogu da govore mnogo toga o cjelokupnom zdravlju svake žene.

Velike, male, šiljate ili oble, s ružičastim bradavicama ili smeđim i u svakom slučaju lijepe, grudi otkrivaju mnogo toga o zdravlju. I pritom ne mislimo na rak dojke. Kontrola je svakako obavezna. Ali vaše grudi mogu da otkriju mnogo više.


Rastuće grudi

Ako grudi rastu, to je najčešće zbog gojenja, s obzirom na to da su uglavnom građene od masnog tkiva. Drugi razlozi mogu da budu trudnoća, jer se mliječni kanali šire kako bi se pripremili za dojenje. Takođe, ovoj pojavi doprinose i pilule za kontracepciju i menstrualni ciklus, s obzirom da reaguju na promjene nivoa estrogena i progesterona u krvi. U svakom slučaju, nema pretjeranog razloga za zabrinutost. Osim što ćete morati da nabavite novi grudnjak.


Smanjuju se

Osim mršavljenja, glavni razlog je opadanje nivoa estrogena, bilo zbog prestanka korišćenja pilule ili skorašnje menopauze. Ako smanjivanje ne možete da pripišete nekom od ovih uzroka, naročito ako je propraćeno gubljenjem kose, pojavom akni i dlačica na licu, testirajte se na sindrom policističnih jajnika. Sindrom karakteriše rast testosterona. A možda jednostavno pijete previše kafe – britanska studija je pokazala da tri kafe dnevno mogu da smanje mliječne kanale.


Kvržice

Tokom menstrualnog ciklusa, grudi mogu da dobiju kvržice jer se benigne ciste pune tečnošću.

Kod žena koju imaju menstruaciju, takve fibrocistične promjene su dio normalne građe grudi.Takve kvržice se najčešće pojavljuju sa strane grudi, blizu pazuha ili bradavica. Mogu da budu osjetljive, čak i bolne na dodir, naročito prije menstruacije. Ali, i dalje upozorava da su kontrole obavezne, naročito ako se prvi put pojavljuju ili ako ste u menopauzi.


Velike grudi

Iako su neke studije povezale veće grudi s većim rizikom od raka dojke, nedovoljno je dokaza za zabrinutost. Odnosno, obdarenije žene bi trebalo da se plaše raka dojke, ali podjednako kao i dame sa grudima drugih veličina.

Gustina

Gotovo polovina žena ima guste grudi, odnosno više vezivnog tkiva i žlijezda. Najveći problem je to što je kod takvih grudi teže uočiti tumore na mamogramu. Osim toga, neke studije su pokazale da su takve žene pod povećanim rizikom od karcinoma.


Osim što bi trebalo da se savetuju s ljekarima o drugim testovima, poput ultrazvuka ili magnetne rezonance, žene s gustim grudima bi trebalo da budu naročito predane redovnom samopregledu, i da se jave svom ljekaru ukoliko bilo šta drugačije primjete.

Bolovi

Mnogo toga može da boli u grudima, a većina uzroka je bezazlena.,

Bol u obje dojke je česta zbog hormonskih promjena i previše kofeina.. Drugi uzroci mogu biti, loš grudnjak, PMS, blagi udarci u grudi, pa čak i intenzivna vježba ili nošenje torbice preko samo jednog ramena, sve to može uzrokovati razne oblike bolova i nelagodnosti vašm grudima.


Uvučene bradavice

Potpuno su normalne ako ih imate čitavog života. Ali, ako odjednom primjetite da su uvučene, hitno se javite doktoru. Odmah.

Rak dojke je jedan od uzroka uvlačenja grudi. Ukoliko to primjetite, nemojte paničiti, već idite do svog ljekara, možda nema razloga zabrigu, možda je to samo trenutno stanje, i nije nisšta opasno, jer se slično zna desiti i kada prespavate u vašem grudnjaku.


webtribune.rs

KĆERKA MI JE NAPUSTILA MEDICINSKI FAKULTET I UDALA SE NA SELO



Kćerka jedinica je napustila medicinski fakultet, i to su joj ostala još 2 ispita do kraja studija ida postane doktorica praktično. Međutima napustila je i udala se na selo, za 14 godina starijeg muškarca koji iz prvog braka ima dvoje djece. Ne znam šta joj se dogodilo, imala je vezu sa jednim kolegom dugu 3 godine, voljela ga, barem tako mislim, opet možda i griješim.


Nisam mogla to da prihvatim, ljutila sam se na nju skoro godinu dana, boljelo me, i danas me još više boli.

Nisam je ni vidjela, ni čula skoro godinu dana i prošli vikend sam ipak popustila i otišla sa mužom kod nje. Šokirala sam se kada sam je ugledala, nisam je mogla prepoznati. Za tih godinu dana ostarila je  najmanje 5 godina, i dobila na kilazi preko 10 kilograma.


Živi život seljaka, hrani stoku, svinje, kokoši, hrani svekrvu i svekra, a najviše me zaboljelo kada sam joj na rukama vidjela masnice, TUČE JE.

Pitala sam je da se vrati, da nastavi školovanje, ali mi je tada kroz plač kratko rekla “Rado bih ja mama, ali to je nemoguće…” nije rekla zbog čega je nemoguće, pa ne živimo u prahistoriji...


Ne znam da li je bolje što sam je posjetila ili bi bilo bolje da sam je zaboravila… šta da radim, srce hoće da mi pukne od tuge i svaki dan mi je sve teže, ne znam šta da radim, stvarno ne znam...

ispovesti.com

Rečenice koje trebate govoriti vašem djetetu svaki dan (Broj 2 će od njega napraviti velikog čovjeka) vo su neke stvari koje trebate raditi i govoriti svojoj djeci:


Pokušavaj
Trebate pokazati djetetu da je sasvim normalno da nam nešto ne uspije iz prve. Ipak, ne trebamo odustati, već se truditi, pa ćemo tako i uspjeti.

Zahvalnost
Vaše dijete treba biti zahvalno na onome što ima. Ne treba biti nezahvalno i drsko.



Ponosni smo na tebe
Ne umanjujte djetetov uspjeh i pokažite u da vam znači njegovo ostvarenje. Nemojte u svemu nalaziti manu, već cijenite trud i zalaganje. Inače ćete uništiti djetetovo samopouzdanje.

Ti si poseban
Pokažite djetetu da je svako na svoj način poseban. To što se po nečemu izdvaja do drugih, nije loše. Potaknite ga da misli dobro o sebi i da ne bude potišteno.Pokažite mu da vam je bitno.

Povjerenje
Treba da imate normalnu komunikaciju s djetetom i da mu pokažete da vam može vjerovati, povjeriti se. Nemojte da se dijete boji da vam nešto kaže.



Bliskost
Nemojte se udaljavati od djeteta i budite bliski. Provodite više vremena zajedno. Nađite vremna za svoje dijete.

Nedostajao si mi
Recite djetetu da vam je nedostajalo kada nije bilo tu. Nemojte da izgleda kao da vam je svejedno.

Ljubav
Poklonite ljubav, pažnju, djetetu. Recite mu da ga volite.
Izvor: megagiga.info

PIJE SE SEDAM DANA, A SKIDA 80 POSTO SALA SA STOMAKA: OVAJ NAPITAK JE HIT U SVIJETU


Ovaj napitak se jednostavno pravi, a ima izuzetnu moć na uklanjanje naslaga sa predijela stomaka.
Zahvaljujući kombinaciji moćnih namirnica, u tačno utvrđenim količinama, domaći napitak na bazi čia sjemena se pokazao kao najbolji u elimisanju masnoća.
Ljudi koji su ga probali ističu da je moguće skinuti 80 posto sala sa stomaka za sedam dana, a jedini uslov je da ga redovno pijete svakog dana, i to na prazan želudac, piše “B92“…

Sastojci:


kašičica čia sjemenki
kašičica meda
sok jednog limuna
jedna i po čaša vode

Priprema:
Čia sjemenke sipajte u vodu i ostavite da odstoje sat vremena u posudi, kako bi se natopile tečnošću i nabubrile. Zatim dodajte sok limuna i med, i dobro promiješajte navedene sastojke.


U slučaju da vam je previše gust i da želite glađu teksturu, napitak možete praviti u blenderu.

18 MI JE GODINA, A U VEZI SAM SA MUŠKARCEM KOJI IMA SKORO 50 GODINA...



18 mi je godina, i trenutno sam u vezi sa recimo malo starijim muškarcem od mene. Njemu je 49, stariji čak od mog oca nekih 8 godina, ali meni to ne smeta, čak narpotiv izuzetno sam sretna pored njega, “na njemu” i “ispod njega”…


Već skoro dvije godine smo skupa i to su dvije najljepše godine mog života. On je oženjen, čak ima i unuče, ali meni je to sve baš simpatično, jer znam ko mu je najvažniji u životu, naravno JA :).

Mnogi će pomisliti da sam sponzoruša i da se “prodajem” za malo luksuza. Istina je skorz drugačija. Naša veza je čista ljubav, a od njega sam dobila samo jedno, ali vrijedno, a to je ljubav, sreća, zadovoljstvo...


Dokaz da nisam sponzoruša je taj da potičem iz jako bogate porodice, tata mi je veoma bogat i vlasnik..., pa bolje da ne pišem koje firme :))

Nebitno… za ove dvije godine nikada nisam uzela niti jedan euro, tačnije do sada sam mom voljenom, mojoj najvećoj ljubavi pozajmila oko 5.000 eura jer mu je falilo za neke njegove poslove, ali ni to nije važno obzirom da će mi to vratiti čim “stane na noge”. Novac nije bitan bitna je ljubav.


ispovesti.com