nedjelja, 5. studenoga 2017.

POZVALA JE MAJSTORA DA JOJ POPRAVI ŠPORET, A ON JE URADIO NEŠTO NEVJEROVATNO


Ovakvi slučajevi vraćaju nadu u to da dobri ljudi ipak i dalje postoje, kao i bolje sutra. Čine da ponovo vjerujemo u to da će dobro uvijek pobijediti zlo..


Kad pomognete nekom, pomogli ste i sebi. Bit ćete ispunjeniji, sretniji i bolji – to su potvrdila i istraživanja. Imajte to uvijek na umu.

Ovo je jedna od priča koja vraća vjeru u čovječanstvo, te da dobre osobe sretnete često onda kad se najmanje nadate. A šta se desilo?


Maria i Jesse Hulscher pozvali su majstora zbog kvara u njihovoj šporeti, a to se desilo ove godine u februaru.

Dan prije toga, Maria se porodila i dobili su drugo dijete, Adlera. Znali su da im je šporet potrebna jer sada imaju dijete od 2 godine i novorođenče, te nisu mogli ostati bez grijanja u svom domu.


Majstor je naravno došao, a kad je završio i popravio šporet, uradio je nešto što ih je zaista iznenadilo – obavio je sav posao, ali im nije želio naplatiti!

fokuzz.ba

RIJEŠITE SE BOLOVA U ZGLOBOVIMA I LEĐIMA JEDNOM ZA SVA VREMENA, KORISTEĆI SAMO LIMUNOVU KORU



Limun je veoma zdrav, bogat vitaminima i mineralima, a posebno vitaminom C. Vitamin C djeluje kao antioksidans i ubija ćelije raka. Pored toga, jača naš organizam. Spriječava upale i potiče izbacivanje toksina iz našeg organizma.


Limun vam također može pomoći kod artritisa. Tačnije, limunova kora. Možda niste znali za to, ali limunova kora vam može pomoći kod bolova uzrokovanih artritisom.

Uzmite limun, operite ga i ogulite njegovu koru, a zatim ga stavite u neku posudu i prelijte maslinovim uljem.


Sve fino promiješajte, stavite na gazu, a zatim stavte oblogu na bolno mjesto, i veoma brzo ćete osjetiti olakšanje.

Nemojte stalno posezati za raznim tabletama, one će možda smaniti bolove, ali ta povreda ostaje, nije uklonjena, a pored toga loše će djelovati na vaše bubrege, te samim time čak možda izazvati ovisnost.


Ono što možete još iskoristiti jeste da pomiješate limunovu koru, malo meda i cimeta. Opet nanesite kao oblogu. Ostavite malo da djeluje ili preko noći.

Prirodni lijek je onaj koji je najbolji i najdjelotvnorniji, upamtite to!


novi.ba

POKUŠAJTE OVU OPROBANU DIJETU: Ljiljana Blagojević smršala 20 kilograma!


Smršala sam 20 kilograma! To sam učinila zbog zdravlja“, otkrila je glumica. Baka trogodišnje Mione kaže da je imala veliku podršku supruga Siniše i ćerke Kaline Kovačević. „Kalina mi je skrenula pažnju da se brzo umaram. Preporučila mi je da odem kod jednog poznatog doktora – kaže glumica.
Ljiljana otkriva da joj slatkiši nimalo ne nedostaju, već da je njena slabost masna, teška i začinjena hrana.




„Nikad nisam volela slatkiše. Imam drugi problem: volim kajmak, začinjeno, masno… Sve to smem da jedem, samo bez preterivanja“, rekla je glumica. Ljiljana je od jula do septembra bila na posebnom režimu ishrane, koji joj je doktor prepisao na osnovu analize krvne slike. Ona nije želela da otkrije koliko je imala kilograma pre dijete, a koliko sada, tvrdeći da se dame ne pitaju za godine i kilograme.




„U određenim godinama debljina je teret za srce, bubrege i kretanje. Dođete u situaciju da ne možete da se sagnete i zavežete pertlu, vi ste poluinvalid. Bitno je da se odreknete navika koje nisu dobre, najpre one da jedete samo jednom u toku dana. Sada jedem pet puta dnevno i vodim računa da to bude zdrava hrana. Ne jedem meso svaki dan, određenim danima postim i biram namirnice koje regulišu loš holesterol. Sada mi je najveći cilj da zadržim ovu liniju“, zaključuje Ljiljana.

POSLIJE RAZVODA KAKO SE PRICA O MUSKU A KAKO O ZENSKU..

Rezultat slika za POSLIJE RAZVODA KAKO SE PRICA O MUSKU A KAKO O ZENSKU..
Ako si musko, a razveden si. Pet dana poslije razvoda komsije ti nabacuju curu. Joj ima ona lijepa Nizama nikad se udavala nije. Taman za tebe. Sav komsiluk, a i sira okolina ga zale. Otisla rospija odvela djecu, ostavila ga samog. Ako nisi odvela djecu opet si rospija otisla hodsti a njemu djecu uvalila. Jadan on nema ko da mu kuha, cisti pere. Dusa draga , pa sta ako je par puta pukao sakom i nogom. On to malo onako da dodje pameti. A Boga mi i jezik joj ko lopata nije mogla da mu suti. Rospija.... Kada te komsiluk vidi da se smijes ili pricas sa zenskim rodom. Konacno je zivno, da se hoce i ozeniti. Eno ga i smije se onoj plavoj. A on ko horoz. Sta ce jadan ne zna sebi ni ukuhati ni raspremiti. Zeni se ti Sabite sta ces zjapiti sam. Prodje ti mladost u samoci. Ozenio se svi cestitaju slave. Svaka cast upecao si curu nije se udavala. Ma baraba si. Ti si frajer, ma sta frajer Laf. Komsiluk prica kako ne moze sam zivjeti. A i jest mu fina ova nova zena. A Nizama jadna pobjegla od oca mislila bice joj kod Sabita bolje. Pa je Sabit trecu noc malo sakama i nogama opalio. Ali jadna suti nema gdje. Vidis kako se lijepo sa Nizamom zivi. Nije ko ona rospija sto je uhvatila momka nezenju. Imala je ona njega i u braku. Nije mu se ni sredjivala ni sminkala. Vazda zena po kucii sjedila Sabit kuci kad dodje ne moze mu noge oprati. Pa sta ako i platu popije? Zaradice novu .Nije Sabit kriv za razvod. Sto Nizama ne ode ? Zensko kada se razvede..



Ako si razvedena raspustenica si. A pogotovo ako imas jedno ili vise djece.
Komsiluk , a i sira masa smatraju te lakom zenom , slabog karaktera i morala.
Vode se onom da si valjala ostala bi uz muza. Pa sta ako te i tuce? Bolje imati muza koji te tuce nego sama.
Pa i tuce te jer trazis. Da sutis ne bi tukao.
Razvedena zena se strogo prati po fejsbuku, po komsiluku po poslu. Ako si se nasmijala muskom rodu, eno je.
Strogo prate sa kim stojis na stanici, sa kim pijes kahvu. Ko i kad te dovukao kuci.
Kojim slucajem zaljubis se u momka i on u trebe. Eno ga scepala polovnjaca.
Obavezno price kako imas djecu, bila udata a on momak . Kako ?
Zavela ga mladog, jadnog.



Ma imala je ona njega i u braku. Svaler zato se i razvela, a ti se razvela ima godina i po.
Cuj udala se opet. Jadna ona djeca sa njom. Fuj poletila za muskom. Da je njoj bilo lose u braku ne bi se ponovo udala.Raspustenica pravi sirotinju.Ne moze bez one stvari.Ako se ne udas, posvetis se samo sebi i djeci.Idu price kako te niko nece, kako si ti kriva za razvod braka. Kako ne mozes nikog da upecas.Kazu nije se sredjivala za muza pa nasao drugu.
Jbo tog muza koji me ne voli i cupavu i znojavu i smrdljivu.
Ima da me volis i ljubis i kad zube ne operem. Volim i ja tebe kada ti noge smrde.
Vecinom za razvod je uvijek krivo zensko !
Sejla Cohadarevic

MUŽ I DOKTOR U ŠOKU: VIDJELI ŠTO OVA TRUDNICA NOSI U TRBUHU I ONESVIJESTILI SE!


David i Julie dugo nisu mogli začeti dijete. Međutim, vijest njihovog pedijatra okrenula im je život za 180 stupnjeva. Doslovno su doživjeli šok kada je doktor rekao da će postati ponosni roditelji i to čak troje djece, odjednom!



Nakon tog prvog šoka, uslijedio je drugi koji je glasio kako su dvoje od troje djece koje je Julie nosila u trbuhu, jednojajčani blizanci.
Abraham, Brady i Christian rođeni su potpuno zdravi, ali samo zato što je njihova mama Julie u 19 tjednu trudnoće bila podvrgnuta operaciji, kako bi se stabilizirala opskrba krvlju dvaju blizanaca.
Naime, dječaci su dijelili isti krvotok, a u takvim situacijama postoji bojazan da jedan plod dobije više, a drugi premalo krvi, što može rezultirati smrću.
Svoj dolazak na svijet najavile su još dvije sestice blizankinje – Emily i Elza.



U samo dvije godine tako su od neplodnog para postali roditelji čak petoro djece.
Nakon godina iščekivanja, kažu kako su u šoku od sreće i da je to ludilo koje tek sada, kada im se djeca bliže svojim prvim rođendanima, polako pretvara u
normalan nenormalan život s petoro malene djece.