subota, 13. siječnja 2018.

SEČENICA. SVAKO KO PROBA BUDE ODUŠEVLJEN.


Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole...

Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli


voda
ulje, mast
oko 200gr sira

Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.


Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28
stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
coolinarika.com

PIJTE OVO, IZGUBIT ĆETE 8 KG ,I SMANJITI STRUK U SAMO 3 DANA!!


Imati stan i zdravog izgleda trbuh često zahtijeva provode duge sate u teretani. Međutim, postoji još jedan važan doprinos velikom ABS, i to je ono što jesti. U stvari, dijetu čini 90% od kako vaša ABS izgledati. To je razlog zašto vam je potrebno obratiti pažnju na hranu koju jedete ako želite velike izgleda trbuh.
Recept smo je pružiti izuzetno korisna za davanje savršen oblik vaše trbušne mišiće. U stvari, ako ga konzumirate svakodnevno, možete cijelu preoblikovati svoj trbuh.
Pored toga što vrlo efikasan, ovaj domaći piće sagorijevanje masti je vrlo jednostavan za pripremu. Zapravo to će trajati samo nekoliko minuta vašeg vremena.
To je ujedno i najbolji način da se započne zdravo i dobro izbalansiranu ishranu.


Popij ovo, a vi ćete izgubiti 8 kilograma Belly Fat u samo 3 dana
Uputstva:
1. Uzmite hrpa svježeg peršuna i uklapaju se u procesor hrane.
2. Stisnite sok od jednog limuna i dodajte ga u peršun.
3. Dodajte pola čašu vode u preparata i stapaju za još nekoliko sekundi.
Ova mješavina radi izuzetno brzo, a vi ćete biti u mogućnosti vidjeti prve rezultate u samo 2-3 dana. Ključ za svoju efikasnost je peršun, koji je prepun vitamina od ključne važnosti za pravilno varenje. Limuna, s druge strane, su od velike koristi za spaljivanje masti. Osim za preoblikovanje stomaku, ova mješavina će poboljšati vaš metabolizam.
Za optimalne rezultate, svako jutro da bi trebalo da ovo piće na prazan želudac za 5 dana. Zatim, napravite 10 dana pauze i ponovite postupak.
Ostala pića možete uzeti u obzir


U nastavku dajemo popis korisnih osvježavajućeg pića možete uključiti u svoju ishranu dodatno stimulirati proces mršavljenja.
Okusom vode: kriška različitih voća i povrća. Stavite ih u šolju onda popuniti šolja sa hladnom vodom. To ne samo da će poboljšati vode običan ukusa, ali i obogatiti sa brojnim vitaminima treba vaše tijelo.
Zeleni čaj: pijenje svježe pivo hladno zeleni čaj će značajno poboljšati probavu i smanjiti trbuh masnoće. Možete dodati med za zaslađivanje ga.
Watermelon smoothie: Lubenica je jedan od najboljih smoothie sastojke jer poseduje mnogo vode. Dodaci za ovaj osvježavajuće voće sa ledom i jogurta da savršen smoothie.
Posljednje, ali ne i najmanje važno, ne zaboravite da je naporan rad i strpljenje su od ključne važnosti za uspjeh. Držite se zdrave ishrane i sok od peršuna-limun, a vi ćete dobiti Flat Belly u nema vremena.

USVOJILI SU NOVOROĐENČE: Kada je otac vidio pravu majku, nije mogao vjerovati svojim očima…

Image result for USVOJILI SU NOVOROĐENČE: Kada je otac vidio pravu majku, nije mogao vjerovati svojim očima
Kada je Walt imao 10 godina, zamišljao je svoje dijete, tačnije svoju buduću kćerku. Tačno je mogao vidjeti njene crte lica i čak planirao dati joj ime Chloe.
U isto vrijeme je u svom susjedstvu upoznao djevojčicu po imenu Annie. Ubrzo su postali dobri prijatelji. Kako su odrastali, postajali su sve bliži i vremenom se zaljubili. Kada su dovoljno odrasli razmišljali su o braku i osnivanju porodice.


Četiri godine su se borili sa neplodnošću, no nisu gubili nadu. Molili su se Bogu da dobiju kćerku. No, svi pokušaji su bili bezuspješni. Nakon svega su se odlučili za usvajanje.
Jednoga dana Annie je od agencije za usvajanje dobila mail da im je dostupna jedna djevojčica. Majka ju je tek rodila i dala na usvajanje. Walt i Annie još uvijek nisu bili svjesni. Da li ih je sudbina konačno dovela do njihove Chloe o kojoj su maštali svih ovih godina? Možda Chloe i nije trebala biti ”njihova” beba, već ova.


Sve je bilo uzbudljivo i radosno, dok nisu posjetili dom majke koja je rodila djevojčicu i otkrili nešto zadivljujuće.

NATJERALI SU ME DA SE OŽENIM A NISAM JE UOPŠTE VOLIO


Oženio sam se samo zato jer sam morao. Imao sam tada 31 godinu i dosadilo mi da mi moji govore kada ću se više oženiti. Nisam je volio uopšte, nisam prema njoj ništa osjećao, ali baš ništa, a obzirom da je mlađa od mene 8 godina čak mi je ponekad bila baš naporna i dosadna.

Prvu godinu braka viđali smo samo za kuhinjskim stolom, čak često nismo zajedno u istoj sobi ni spavali. Sada smo skoro 10 godina u braku, prihvatio sam je, na neki način zavolio jer je majka mog sina, ali prije par dana sam sasvim slučajno saznao od jednog više poznanika, nego prijatelja, da je moja supruga ušla u brak sa mnom samo kako bi spasila svoje roditelje bijede, jer su imali problema sa novcem, hipoteka na kuću i sl,

i da je cijelo ovo vrijeme dok je sa mnom u braku u vezi sa drugim muškarcem, čovjekom kojeg stvarno voli. Nakon ovoga što sam saznao mnogo toga mi se mota po glavi, ali najgore mi je kada pomislim na… MOG SINA da li je moj ili je od tog tipa. Ne znam šta da radim, šta ako se ispostavi da sam iskorišten na tako brutalan način…

CHAPATI TIJESTO – SLIČNO LEPINICI,A MNOGO UKUSNO I MEKANO – OVO MORATE NAPRAVITI !!!

3.
Malo drugačije tijesto koje ima savršen ukus.Dosta ima sličnosti sa lepinicom,ali ima mnogo dobar ukus.
Napravite kao sendvič,namažite kajmakom,domaćim sirom ili nečim po želji.

POTREBNO VAM JE:
250 gr brašna
mala kašika praška za pecivo


1 mala kašika soli
do 200 ml vode
2 kašike maslivonog ulja

PRIPREMA:
U posudu dodati brašno,vodu i ostale sastojke pa zamijesiti tijesto.
Tijesto umotati u provodnu foliju (kesicu) i ostaviti da stoji odp sat vremena.
Tijesto podijelite na 6-7 loptica.


Na pobrašnjenoj podlozi razvijte loptice i pecite na ulju u tavi.
Nakon što se počnu pojavljivati mjehurići (slika),okrenite tijesto sa druge strane i pecite još malo.
Vadite ih u tanjir i prekrijte čistom krpom.
Poslužite tople.

TRI PUTA SAM SPAVAO SA BRATOVOM ŽENOM...ONI SU GODINAMA POKUŠAVALI DA DOBIJU BEBU...


Tri puta sam spavao sam sa bratovom ženom prošle godine… Godinama su pokušavali da dobiju bebu, ali nije im uspjevalo. Bratova žena je nakon svih ispitivanja otkrila da je ona savršeno zdrava i da je najvjerojatnije problem u mom bratu. Nije imala hrabrosti da mu to kaže, nije žejlela da ga povrijedi jer mom bratu je oduvijek najveći san da postane tata.


Obratila se meni, nije željela da ga prevari sa nekim ko bi to mogao iskoristiti protiv nje i njenog braka, tražila je da spavam sa njom, da joj napravim bebu koja bi imala krv naše porodice, krv mog brata. Bio sam zbunjen, šokiran, ali na kraju sam pristao. Tek iz trećeg pokušaja ostala je trudna, juče se porodila i beba neopisivo liči na mog brata, svi mu čestitaju kako je napravio kopiju sebe, što nije toliko ni čudno obzirom da smo jednojajčani blizanci…


LIČI NA MENE, ali to je manje bitno. Bitno je da je beba zdrava i živa, a moj brat trenutno najsretniji čovjek na svijetu. Možda je sve ovo što smo bratova žena i ja uradil za mnoge bolesno i uvrnuto do bola, ali ako gledamo konačan rezultat, sreću i zadovoljstvo koje smo proizveli… isplatilo se vjerujte mi na riječ!

OPREZ SVIMA! RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO....ĆEVAPI U MANTILU OD KRUMPIRA!


Ovo nije nista novo samo malo drugacije.Malko sam se poigrala sa krompiricima i cevapima i eto nastali su ovi cevapi u mantilu.Izbjegli smo monotoniju i dobili novo staro jelo koje je svima prijalo.Mozda se svidi jos nekome.
SASTOJCI
krumpiri kolicina po zelji


cevapi kolicina po zelji
paprika,tikvica,patlidan,paradajz…z
vegeta ili sol,papar,zacini po zelji

PRIPREMA
Krumpire oguliti i izdubiti.Izdubljeni dio staviti na stranu.Krumpire posuti sa vegetom,paprom i ako zelite jos sa nekim zacinom po zelji pa svaki napuniti sa cevapom.Vatrostalnu posudu podmazati pa poredati krumpire izmedu kojh stavimo izdubljene komadice i po koji cevap.


Peci u pecnici zagrijanoj na 200c povremeno okretati krumpire da se ravnomjerno ispeku a da se nebi lijepili zalivati sa malo vode.Pri kraja pecenja dodati jos papriku izrezanu na kockice i jedan paradajz.Mozete dodati jos i tikvicu ili patlidan…
Posluziti sa raznim umacima kecapom,vrhnjem,
curry,coctalsosa….i sa salatom.
Dobar tek!

Ostavio UMIRUĆU ženu s 6 djece, ali tek je za 24h slijedio ŠOK ŽIVOTA

cj5olb9wgaat8wr
Beth Laitkep, samohrana majka šestoro djece po drugi put je oboljela od raka dojke. I njen suprug, otac najmlađeg djeteta ju je ostavio. No ne i njena prijateljica Stephanie Culley.
Laitkep je bila u terminalnoj fazi karcinoma kada ju je ostavio njen suprug. Znala je da, ako se ne dogodi čudo, neće živjeti još dugo. Već se mirila sa svojom sudbinom, no mučilo ju je što će njeno šestoro djece ostati sami, bez ijednog roditelja. Skupila je hrabrosti i pitala Culley.
“Hoćeš li uzeti moju djecu? Bi li učinila to za mene?” prisjeća se Stephanie i dodaje: “Pristala sam bez trunke oklijevanja”
Utjeha u tragediji


Tako su Culley i njen suprug ostali sa devetoro djece – nimalo lagan zadatak. Oni su bili spremni na zahtjevan posao i zadatak – no nisu znali što o tome misle djeca.
“Odveli smo ih u bolnicu kako bi ona razgovarala s njima. Pitali smo ih – ako se ne dogodi čudo i izgubite mamu, koga biste htjeli? Svi su pokazali prema meni. Mislila sam da će mi srce prepući, što od sreće što od tuge” prisjeća se Culley.


Mama je preminula znajući da djecu ostavlja u dobrim rukama. Culley i suprug za sada imaju tek privremeno skrbništvo nad djecom, no već ovaj mjesec se vraćaju na sud kako bi dobili potpuno. Ljudi su preko interneta skupili više od 44.000 dolara kako bi pomogli hrabrim roditeljima i istinskim prijateljima.
Pogledajte video:

Kada ŠTITNjAČA zakaže: Ako primijetite ove simptome, ODMAH djelujte!


Više od dvije milijarde ljudi u svijetu oboljelo je od nekog oblika poremećaja štitne žlijezde, a neki pokazatelji govore da je u ukupnoj populaciji i do 70 posto oboljelih.
Bolesti štitnjače često dolaze zajedno s drugim bolestima, poput oboljenja žlijezda s unutarnjim lučenjem, autoimunih i srčanih bolesti, problema u trudnoći, depresije i anksioznosti …
Reakcije tijela na hormone štitnjače, koji kontroliraju metabolizam, mogu se smanjiti s godinama, zbog gubitka mišićnog tkiva jer dolazi do usporavanja bazalnog metabolizma.
Hormone štitnjače, tiroksin (T4) i trijodtironin (T3) regulira hormon hipofize tireotropin (TSH). Ako se smanji produkcija T3 i T4, hipofiza proizvodi veću količinu TSH-a, jer nastoji stimulirati štitnjaču na pojačan rad, a viši TSH vodi do hipotireoze (smanjene funkcije) i obrnuto.
Najčešće obolijevaju žene u dobi od 20 do 40 godina, ali stručnjaci naglašavaju da su i muškarci u jednakom riziku, ali je brojka ipak manja, jer se rjeđe pregledaju.


Bolesti štitnjače često se miješaju sa srčanim bolestima, jer zbog smanjene funkcije dolazi do usporenog rada srca ili bradikardije, ali i pojačanog rada – tahikardije.
Također, morate znati i da se hipotireoza vrlo često zamijeni s depresivnim poromećajem, dok hipertireozu lako maskiraju simptomi anksioznosti i agresivno ponašanje.
Neke simptome problema sa štitnjačom možete prepoznati i sami. To su naglo debljanje ili mršavljenje, veliki umor, razdražljivost, nesanica, natečenost i osjećaj knedle u grlu. Također, jedan od pokazatelja smanjene funkcije štitnjače kod žena je i poremećaj menstrualnog ciklusa.

Znakovi usporenog rada štitnjače
– Debljanje
– Suha koža i opadanje kose
– Jutarnji i večernji umor
– Poremećaji sna i pospanost
– Poremećena menstruacija



Znakovi ubrzanog rada štitnjače
– Tremor ruku i nervoza
– Gubitak težine
– Pojačano znojenje i mokrenje
– Lupanje srca
– Ispupčene očne jabučice

Liječnici naglašavaju i da bi žene koje su imale spontane pobačaje obavezno trebale pregledati štitnjaču i njene hormone, kao i pripadnice nježnijeg spola koje planiraju trudnoću, jer hormoni ove žlijezde mogu bitno utjecati na začeće.
Izvor: narodnamedicina.info

Uskoro će biti prošlost plaćanje struje – evo zbog čega nam to više ne treba!


PLAĆANJE STRUJE USKORO POSTAJE PROŠLOST. OVO ĆE OBRADOVATI SVE KOJI DAJU VELIKI DIO NOVCA ZA STRUJU, ALI I ZA GRIJANJE. NAIME, SVI SU ŽELJNO IŠČEKIVALI OVAKVU STVAR, A RADI SE ZAPRAVO O TOME DA JE JEDAN ČOVJEK IZUMIO PROTOTIP BICIKLA, KOJI ĆE VAM PROIZVODITI ELEKTRIČNU ENERGIJU.


Ovo biciklo ćete morati da vježbate oko sat vremena, odnosno da vježbate, kako biste dovoljno proizveli električnu energiju. Ovo će dobro doći i osobama koji su pretili, jer će tako zdrastveno da ojačaju, ujedno će i vježbati a i uštedjeti će na računu.
Tri puta će se računi smanjiti, znači ne duplo, nego čak do tri puta. Oko 1.3 milijarde ljudi koriste ovo biciklo, oni koji uopšte nemaju sprovedenu električnu energiju u svom domu. Uskoro će bicikla da zamijene struju, a evo kako oni izgledaju.


Cijena na tržištu nije povoljna, ali se očekuje u narednom periodu da drastično padne. Vjerujemo da smo vas obradovali sa ovim.