petak, 26. siječnja 2018.

ŽENA ZAPALILA MUŽA KADA GA JE UHVATILA KAKO SILUJE SVOJU ĆERKU (7)!


Prema priopćenju washingtonske policije, Vincent Phillips (52), bio je natopljen benzinom dok je spavao.
Uspio je pobjeći iz kuće i tako zapaljen krenuo prema trgovini u susjedstvu da pozove pomoć.
Kupci su ga s nevjericom i u šoku gledali kako gori.



Prodavač trgovine nazvao je 911, nakon čega su stigli liječnici odveli Phillipsa u Harborview Medical Center za liječenje opekotina.
Sigurnosne kamere na lokalnoj benzinskoj postaji pokazale su da je gospođa Hedman, vidno uzrujana, kupila benzin samo nekoliko sati prije incidenta.
Hedman je uhićena. Priznala je policiji da ga je zapalila nakon što ga je uhvatila kako siluje svoje dijete.



Muž je hospitaliziran i na intenzivnoj je njezi zbog teških opekotina, pod policijskom je prismotrom nakon čega će biti pritvoren zbog optužbe za pedofiliju. Liječnici u Medical Harbor Harborviewu izjavili su kako je “sretan što je uopće živ”.
Koliko ima tako prekrivenih pedofila? Nažalost, njima nema pomoći jer nemaju ”ugrađeni” takozvani neuroblokator koja spriječava čovjeka ili životinju da ”okine” na svoje dijete.
(Izvor: family.rs / sveisvasta.press)

DOĐEM KUĆI U 2 I NE MOGU DA VJERUJEM, ŽENA JE RUČAK TAMAN SKUVALA...

Image result for Dođem kući u 2 i ne mogu da verujem, žena je ručak taman skuvala
Dođem kući u 2 i ne mogu da verujem, žena je ručak taman skuvala, topao još da ne bih jeo hladno. Veš opran, kuća pospremljena. Molim me da ručam i legnem, tako i bilo iako je čudno za nju.



U snu me probudi fen za kosu ustanem da vidi šta radi oblači tange kratku suknju, pali auto i odlazi… znao sam da ide sa nekim, ali sam je ispoštovao vratio se u krevet. Stigla je kasno noću pozvao sam je da razgovaramo o tome gde je bila ceo dan, rekla mi da bila poslovno sa kolegom da je posle ručka spavala sa njim.



Bila je iskrena i otvorena nisam bio ljubomoran. Razumem njenu potrebu i zelim da zivim u mirnom braku, nisam ljubomoran na ženu.

SLADOLED TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A MOŽDA I BRŽE


Sastojci
Potrebno (za 16 komada) :
1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog
2 kesica slag fixa
200 g. baisera-puslica(gotovih)
300 g. mlecne cokolade za kuvanje



200 g. krokanta
5-6 kasika ruma.

Priprema
1.
Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.
Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.
2.
Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.
3.
U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.
Sve dobro promesajte kasikom.



4.
Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
5.
Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.
Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).
Posluživanje
Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti…
Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).
Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.
Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.

Lepa Brena u suzama: Evo zbog čega se u životu kaje i šta je proganja!


Mnogi vjeruju da popularni pjevači žive u izobilju i da nemaju nikakve probleme, međutim, istina je drugačija.
Čak i velike zvijezde poput Lepe Brene pamte teške trenutke u životu. Kako je sama ispričala, uprkos tome što je u svom poslu broj jedan, ima uspješan brak i zdravu djecu, Breni je mnogo teško što njeni roditelji nisu više živi.
Da sve bude gore grize je savjest što nije stigla da se oprosti od oca kada je bio na samrti i kako priznaje sebi to nikada neće oprostiti, piše Star.
– Kad god je bilo teško mojim roditeljima, ja sam to osjećala. Najtužniji trenuci u životu su mi bili kada je umro moj kum Raka Đokić, kada se raspala moja domovina i kada mi je umro tata.
Grize me savjest što nisam stigla sve da mu kažem, nisam stigla da se oprostim od njega, to me proganja. Dok je moj otac bio živ trudila sam se da ne postoji ta želja koju ne mogu da mu ispunim. Ranije kad god sam bila na putu osjećala sam ako nešto nije uredu. U tim situacijama bi odmah sjela u auto i otišla kod njih i uglavnom sam zaticala neki zdravstveni problem pa smo ga rješavali.



Ali, eto, nisam stigla kada je tata umro. Još jedan od najtužnijih dana mi je bio kada je moja majka preminula, ali sam se trudila da budem stalno s njom i uz nju, ispričala je Brena kroz suze i dodala:
– Ja sam neko ko svima hoće da udovolji i vodim o tome računa, ali imam i ja mog čarobnog vilenjaka, moj suprug Boba je bio zadužen za hedonistički život koji živimo. I on je taj koji ispunjava sve moje želje. Uz njega i moju djecu sam sve lakše podnijela, ispričala je Brena.
Lepa Brena otvorila dušu i otkrila zbog čega je razmišljala da ODUSTANE OD PJEVANJA
Poznata pjevačica, koja je ostvarila nezapamćene uspjehe na prostoru čitavog Balkana, progovorila je o razlozima zbog kojih je razmišljala da batali muzičku karijeru, a na radost njenih mnogobrojnih fanova, do toga ipak nije došlo.
Lepa Brena (57) navela je za Hello da je mislila da neće pjevati u šestoj deceniji života, te da će se mnogo ranije penzionisati, jer neće imati šta da da publici.



– Još imam ideje, iako sam nekada mislila da u ovim godinama neću pjevati – započela je Brena, pa dodala:
– Ne znam šta bih radila da ne radim, naučila sam da budem zaposlena. Svi moji prijatelji su poslovni i porodični ljudi, ali i svjetski putnici. Ne vidim da je posao muzičara drugačiji od ostalih profesija ili da je ograničen godinama. Sada, zapravo, imam čistu motivaciju za rad. Radujem se svetskoj turneji na koju sam krenula, snimaćemo je i napraviti još jedan dokumentarni film.
Ovih dana biće sniman dokumentarni film koji će se baviti životom i karijerom Lepe Brene, a pjevačica je u jednoj emisiji otkrila detalje novog projetka.
“Ove godine radimo dokumentarni film “Ne daj da te kradu od mene”. Film će prikazati moju karijeru od 1982. do 1991. godine. Dokumentarac će otkriti i stvari koje se ne znaju o meni”, rekla je Lepa Brena, piše CdM.
Pjevačica je dodala da je godinama unazad imala niz ozbiljnih zdrastvenih problema, ali da se sada osjeća dobro.

IMAM 19 GODINA I U VEZI SAM SA OŽENJENIM MUŠKARCEM, KOJI JE DUPLO STARIJI OD MENE, NEKI DAN SAM MU REKLA DA SAM...



Imam 19 godina i u vezi sam sa oženjenim muškarcom. On ima skoro 50, tačnije 48 i pritome je otac troje djece, supruga mu ima  37 i zaista je prelijepa i uopšte mi nije jasno zbog čega me je vara, ali ne žalim se, meni je dobro sa njim. Iako sam bila izuzetno loša učenica sredio mi je posao o kojem sam mogla samo sanjati.


NIŠTA NE RADIM, A PLATA IDE!

Sa njim sav za ove dvije godine obišla pola europe. Kupuje mi poklone, sve je super osim što se još uvijek nije razveo, iako je rekao da će čim napunim 18 godina suprugu da ostavi, a mene da oženi.

Prije 2 mjeseca sam mu rekla da sam ostala trudna, a on me tada uhvatio za kosu i drskim glasom rekao da se ne pravim budala i da se “toga” riješim što prije.


Baš sam se iznenadila njegovim stavom i agresivnošću. Na sreću nisam bila trudna, samo sam ga lagala, mislila sam da će ga to natjerati da se što prije razvede i mene oženi.

Ne znam šta da radim, kako da sve ovo ubrzam, jednostavno ne želim više da budem druga i da sam mu tu samo radi zabave.


Želim da mu budem jedna jedina. Nadam se da će to biti uskoro. Rekao je za mjesec dva da će da se razvede, ako opet nešto ne iskrsne, a sigurn će nesšto treće biti, tako da čisto sumnjam da ćemo se ikada vjenčati. Mislim da sam u samo prolazna faza i kriza srednjih godina...


ispovesti.com

ŽENE OCIJENILE: Ovo je domaća mast koja uklanja celulit nakon samo 7 dana korištenja!

Rezultat slika za Žene ocijenile: Ovo je domaća mast koja uklanja celulit nakon samo 7 dana korištenja!
Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata. Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već posle 7 dana upotrebe, piše uspesnazena.com
Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa “narandžinom korom”, takođe je efikasna i u borbi protiv strija.

Domaća krema protiv celulita

Sastojci:
bilo koja dječja krema – 100 ml
5-6 tableta mumijo
20 kapi eteričnog ulja narandže
eterično ulje cimeta 3-5 kapi
Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dječja krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke.



Ima idealan sastav masnoće i vlage.
Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom.
U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namjena ovih ulja. Sami možete odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma. Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama.

Ulje cimeta, ne samo da posjeduje prijatnu aromu, već je i veoma djelotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate.



Priprema kreme je veoma jednostavna:
U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dječje kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promješati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.
Sve sastojke temeljno promješajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Poslije toga, promješajte ponovo. Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu poslije svake upotrebe kreme.
Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične dijelove tijela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana.

Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Poslije napravite drugu mjeru.
Poslije nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu prije spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora, kod mene ne ostaju), ali se lako operu.

IZGUBITE 15 KILA ZA SAMO 15 DANA:svako jutro narandza i jaje


Petnaestodnevna dijeta s jajima namijenjena je gojaznima, ali i onima koji imaju tegoba s probavom ili nečistom kožom. Pokazala se kao sjajan “čistač” kože, smanjuje apsorpciju masnoća na prirodan način, te čini kožu ljepšom.
Dijeta je dosta restriktivna. Prije nego se odlučite na njenu primjenu konsultirajte se sa nutricionistom i liječnikom, a provodite je uz liječnički nadzor. Vrlo je važno da, ako se odlučite na ovu dijetu, sebi postavite realne ciljeve. Poželjno je da i kod najrestriktivnijih dijeta tijelo mrša dnevno najviše do pola kilograma. Ova dijeta nudi mogućnost gubitka dnevno i po jedan cijeli kilogram.
Kako se u vremenu upražnjavanja dijete, tokom koje je manji unoso ugljikohidrata, smanjuje se mišićna masa, potrebna je tjelesna aktivnost. To može biti fitnes, trčanje, biciklizam, plivanje ili jednostavno hodanje. Hranu nemojte previše soliti. Sol naime veže vodu u tijelu. Umjesto soli radije upotrijebite začinsko bilje.
Ipak, ako nemate odveć suvišnih kilograma, onda pribjegnite nekoj drugoj dijeti! Ili je upražnjavajte po nešto blažem, vašem organizmu, prilagođenom receptu.

Jelovnik
PONEDJELJAK
DORUČAK: 1 narandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja…. Nikako banana), 2 dvopeka, šoljica kahve ili čaja bez šećera
RUČAK: 1 narandža, 1 kuhano jaje, 1 kiselo mlijeko (ili jogurt)
VEČERA: 2 paradaiza ili 2 dcl pirea od paradaiza, 2 kuhana jaja, 1/2 kg zelene salate (mala glavica) ili krastavaca, 2 dvopeka



UTORAK
DORUČAK: 1 narandža, (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kahve ili čaja bez šećera
RUČAK: 1 narandža, 1 jaje, 1 kiselo mlijeko, 2 dvopeka
VEČERA: 125 g mljevene govedine, 1 paradaiz (ili 1dcl pirea od paradaiza), 1 dvopek, 1 šoljica čaja ili kave

SRIJEDA
DORUČAK: 1 narandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kahve ili čaja bez šećera
RUČAK: 1 narandža, 1 kuhano jaje, 1 kiselo mlijeko, 1 manja glavica salate
VEČERA: 125 g mljevenog mesa, 1 narandža, 1 dvopek, 1 šoljica kahve ili čaja

ČETVRTAK
DORUČAK: 1 narandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kahve ili čaja bez šećera.
RUČAK: 125 g svježeg kravljeg sira s malo mliječne mastii (a možete upotrijebiti i sir mozzarela), 1 paradaiz, 1 dvopek
VEČERA: 125 g mljevenog mesa, 2 paradaiza ili 2 dcl pirea od paradaiza, 1 jabuka, 1 dvopek



PETAK
DORUČAK: 1 narandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kahve ili čaja bez šećera.
RUČAK: 200 g kuhanog mesa ili ribe, 1 paradaiz, 1 dvopek
VEČERA: 500 g kuhanog povrća (mrkva, grašak, krompir,…), 1 jaje, 1 paradaiz.

U DANE VIKENDA JEDITE NORMALNO!
ZA ODRŽAVANJE ŽELJENE TEŽINE:
Kad dođete do težine, koju ste željeli, održavajte ju tako, da svaki ponedjeljak jedete po slijedećem jelovniku.
DORUČAK: 1 limunada bez šećera (možete upotrijebiti umjetne zaslađivače)
RUČAK: 1 jaje, 1 dvopek, 1 paradaiz (možete još jednu jabuku)
VEČERA: 1 dvopek, 1 paradaiz (možete još jedno jaje)
UPUSTVA I PRAVILA
• Meso i kuhano povrće možete začiniti vegetom
• Ne pijte alkohol
• Namirnice možete jesti vruće ili hladne, a važno je, da ih uzimate u tačnom redoslijedu.
• Poslije pet dana izgubit ćete 2,5 – 5 kg.
* Poslije pet dana budite barem 2 dana bez dijete i jedite normalno, ali umjereno. Dva dana kasnije dijetu ponovite i tako 3 puta po 5 dana; ukupno 15 dana.
• U petnaest dana dijete (ako oduzmemo dane bez diete) možete izgubiti do 15 kg, koje nećete dobiti nazad, ako poslije dijete jedete normalno i svaki ponedjeljak po jelovniku za održavanje tjelesne težine.
Izvor:  aura.ba

KAKO UZGOJITI LIMUNOVO DRVO U ŠOLJI


A da li ste znali da u svojoj šolji možete posaditi pravo limunovo drvo.
Za to će vam biti dovoljna samo zemlja i koštice:
Uzgajanje limuna iz koštice je jako zanimljivo naročito deci, koja posle popijene limunade mogu da prate razvoj biljke i da s njom rastu. Iako limun počinje da cveta kao vrlo mlada biljka, plodove će doneti tek posle nekoliko godina.
A da li ste znali da u svojoj šolji možete posaditi pravo limunovo drvo.
Za to će vam biti dovoljna samo zemlja i koštice
Izaberite najveća semena limuna ili grejpa. Očistite ih od spoljne kožice.
Prelijte vodom i ostavite tako na 6-7 dana, vodu menjajte svaki dan.


Kod potapanja, semena se prekrivaju želatinoznom kožicom, to je normalno.
Na dno šolje stavite nekoliko kamenčića da se stvori drenaža, posle napunite šolju vlažnom zemljom. Semena se stavljaju u zemlju šiljastim krajem na dole, ostavljajući između njih prostor oko 5 mm.
Nakon toga, semena se prekrivaju krupnim peskom ili šljunkom.
Ne zaboravljajte prskati površinu vodom 2-3 dana. Možete poklopiti šolju najlonskom kesom ili folijom, stvarajući tako efekat plastenika.
Nastavite da prskate vodom jednom u dva dana, da potpomognete njihov rast.
Za 7-8 dana treba da se pojave prvi izdanci.


Ako se pojavilo mnogo izdanaka, možete ih pažljivo presaditi u drugu posudu. Tako im neće biti tesno.
Posle 3-5 meseci, kada sadnice porastu, treba odabrati najlepše i najjače, i presaditi ih u pojedinačne saksije većeg prečnika. Sastav zemljišta treba da ostane isti.
Ipak, nemojte očekivati da će drveće roditi ako ga ne kalemite, ali uz dobru negu može da postane veoma lepa i raskošna sobna biljka.
Limun voli da se tušira. Leti ga treba zalivati, đubriti hranivom za citruse i po mogućnosti izneti na vazduh. Ko ima baštu, može ga zajedno sa saksijom ukopati na sunčano mesto.
Zimi limun voli svetle i sveže prostorije, naravno, bez mraza. Zalivajte ga zimi umereno, tek da se zemlja sasvim ne suši. Ako deo lišća opadne, ne treba se brinuti, to je normalno. U proleće ga orežite, a za vrlo kratko vreme izrašće nove grančice i obrazovaće se lepa žbunasta kruna.

KAKO DO BELIH ZUBA ZA SAMO 3 MINUTA? OVAJ RECEPT JE FENOMENALAN!


Pušite? Pijete kafu ili čaj? Zubi vam nemaju belinu kakvu biste želeli? Evo jednostavnog recepta kako da izbelite zube na prirodan način i za samo 3 minuta.


Sve što vam je potrebno je soda bikarbona i limun. Napravite smesu od toga i namažite zube. Držite jedno 3 minuta i bićete iznenađeni rezultatom!
Podelite ovaj recept sa svim prijateljima na Facebook-u. Biće vam zahvalni na tome!


http://likemag.com/