ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Više nikada nećete PROCIJEDITI tjesteninu u sudoper nakon što ste pogledate ovaj video!


Hranjiva je i ide savršeno uz mnoga druga jela. Osim toga, to je jedan od najjednostavnijih obroka. Jednostavno kuhate malo vode, dodate tjesteninu u vodu, povremeno promiješate i to je to – vaš obrok je spreman!





Također tjestenina je nevjerojatno svestrana, tako je možete koristiti u različitim kombinacijama. Svi ste sigurno probali bezbroj načina za pripremu ovog jela, piše “Novonovo“…
Međutim, većina nije svjesna greške koju obično rade odmah nakon što se tjestenina skuha.





Video u nastavku daje zanimljivo objašnjenje o tome kako bi trebali pripremiti najukusniji tjesteninu..
Podijeli sa prijateljima ako vam se sviđa

Najmekse pecivo koje sam do sada probala. Djeci je posebno omiljeno za dorucak: “Pamuk pecivo”


Sastojci
125 g margarina
4 kasike jogurta
1 dl mleka
1 kasicica soli
1 kasicica secera
1 jaje





1 kesica suvog kvasca
550 g brasna
Nadev :
po zelji dimljeno meso, kobasice, sir i sl.
premaz :
1 zumance

Priprema
1.
Staviti pola brasna, so, secer i margarin sobne temperature, dodati mlako mleko i kvasac te sve dobro sjediniti.
2.
U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brasna umesiti testo koje se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo 15 minuta na toplom mestu.
3.
Za nadev sitno iseckati sve sto zelite, a zumance umutiti za premaz.
4.
Od nadoslog testa praviti loptice velicine mandarine, slagati ih u pleh.
5.





Na svakoj loptici prstom utisnuti po sredini da se dobije rupa.
6.
Loptice premazati umucenim zumancetom.
7.
U svaku rupu staviti nadev i dobro ga utisnuti.
Ostaviti testo jos 15 minuta da nadolazi.
8.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.

Posluživanje
Pecivo je mekano, mozete ga nadevati po zelji i sluziti za veceru, dorucak ili kao grickalicu uz pivo :)

Izgubila sam preko 50 kilograma za 6 mjeseci: Ova dva sastojka prave čuda za gubljenje sala!


Kako biste bili zdravi, trebate imati normalnu kilažu. Da biste ostvarili željeni cilj, trebate se potruditi jer vam neće pasti s neba niti iz reklama o proizvodima za mršanje. Ne možete očekivati da ćete smršati, ako se prejedate i ležite. Šta ustvari želite?





Morate sami sebi postaviti cilj, zdravo se hraniti, biti fizički aktivni i uspjet ćete. Smanjite unos masti, soli, pijte prirodne sokove ne vještačke koji su puni otrova. Ne preskačite doručak i nemojte praviti velike pauze između obroka jer nije dobro, samo smanjite obroke i jedite češće, a pomalo.
Ono što vam može da ubrzate gubitak kilograma pomoći jeste ovaj lijek:





U čašu vode stavite pola male kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi limuna. Ovo će vam dobro doći, očistiti od toksina i ubrzati metabolizam. Pored toga, potrebno je da se zdravo hranite.
Ono što još možete raditi jeste da koristite samo limun i vodu. Tj. pola limuna i čašu vode. Izbjegavajte korištenje sode bikarbone, ako imate visok krvni pritisak ili pijete neke lijekove. Konsultujte se i sa ljekarom.

PUNJENO PECIVO KOJE IMA SAVRŠEN UKUS – Jednostavno za napraviti,jeftino i tako ukusno i mekano !!!

Rezultat slika za PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!
SASTOJCI:
Tijeso:
320 gr svježeg sira
8 kašika mlijeka
2 jaja
10 kašika ulja
400 gr brašna
  80 gr kukuruznog brašna





2 kesice praška za pecivo
so
Nadjev:
150-200 gr sira
120-150 gr šunke
Za premazivanje:
punomasno mlijeko

PRIPREMA:
U posudu istresite sva sastojke za tijesto,miješajte i umijesite tijesto.





Pobrašnite sto i razvijte tijesto (odp 4 mm debljine). Izrežite što vise kvadrata tijesta (odp 8-9 cm)
  Na sve kvadrate redajte sir i šunku,savijte u obliku valjka (kao na slici).
Tijesto na rubovima malo pritisnike kako vam ne bi curilo,redajte u pleh obložen papirom i premažite mlijekom.
Stavite da se peče u zagrijanoj rerni 10 tak minuta na 220°.
Ohladite i jedite !!!

Kako da BRZO UKLONITE SITNE BRADAVICE SA KOŽE uz pomoć samo jedne namirnice!


Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad nivoa kože – veličine od nekoliko milimetara pa do centimetra u promjeru. Obično su boje kože, ali mogu biti i svijetlo pigmentirani. Promjene nisu zloćudne, ali ih je tokom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem. Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mjestima gdje se koža tare pa su
stoga najčešće na vratu, pazusima, preponama, ispod dojki, po trbuhu, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugdje na koži.
Zapravo, skoro svaki čovjek ima barem jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije rijetka. Oni mogu predstavljati problem jer nastaju na mjestima gdje se koža tare pa ih se povrijedi – radi čega se mogu upaliti, narasti, krvariti i sl.  Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihovog nastanka, no naslijeđe i debljina su bitni faktori u njihovom razvoju. Njihov broj varira prosječno od nekoliko pa do nekoliko stotina. Dobra stvar je da ih možete ukloniti i u vašem domu bez odlaska doktoru. Potreban vam je samo jedan sastojak, a to je jabučni ocat. To je sve što vam je potrebno da ih uklonite bez krvarenja i bez ikakvih ožiljaka. Smatra se da je jabučni ocat jedan od najefikasnijih kućnih lijekova.





Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti. Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči! Ova metoda djeluje kod većine ljudi. Evo kako… Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu





držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr. novom četkicom za zube i sl.). Posušite. Natopite komadić vate jabučnim octom i iscijedite višak.  Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu. Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom. Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj. trljati fibrom prije octa). Fibrom bi prvo trebao dosta potamniti, zatim bi trebala nastati krastica, osušiti se i na kraju sve otpasti. Ovisno o veličini fibroma tj. koliko je on duboko u koži, obično nastaje malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom. Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi trebao nastati – ako se sve ovo uradi pažljivo.
Izvor: atma.hr

JEDAN OD NAJDRAŽI BAKINIH RECEPATA...KARAMEL ŠTANGLICE

Srodna slika
Sastojci
550 gr kristal šećera
1,5 dc vode
250 gr margarina
2 štangle čokolade





150 gr posnog seckanog keksa
200 gr mlevenog posnog keksa
2 kašike meda
150 gr seckanih oraha
2 lista većih oblatni

Priprema
1.





šećer istopiti da da dobije braon boju i da nema grudvica,skloniti sa strane i dodati toplu vodu da ne bi previše prskalo  dodati odmah i margarin,čokoladu i med ,vratiti na isključenu ringlu da se sve lepo izjednači i istopi dodati keks i orahe i istresti na ravni deo oblatne,poklopiti s drugim delom oblatne tako da isto ravni deo ide prema filu,skratiti oblatne za 5 cm da ne bi štanglice bile previše tanke,pritisnuti ih i ostaviti 12 sati da odstoje,zatim ih iseći  i služiti.

Kakav kanabis ja sam karcinom izliječila sa običnim sastojkom

Rezultat slika za Kakav kanabis ja sam karcinom izliječila sa običnim sastojkom
Kada vam dijagnosticiraju karcinom  želuca nije baš ugodno,najprije psihički. Ali čovjek u panici uvijek se hvata za slamku,ja sam probala sve i gledala kroz prizmu većeg novca,većeg lijeka a zapostavljala one jednostavne i učinkovite koji su bili pred nosem. I na kraju uz pomoć vašeg sajta uspjela sam izliječiti rak. Već 5 godina nema nikakvih simptoma a znate kakva je prognoza raka želuca.
Mislim da je ovo bio uspjeh i otkrovljenje za mene,voljela bi da i drugi dožive isto i izliječe se.
Nakon svega bili su me otpisali ali...uvijek ima ali.
Moj osnovni lijek je bilo maslinovo ulje. Svako jutro po malo šolju kvalitetnog maslinovog ulja i preko dana čaj od nevena i kunice,ali evo vam još neki savjeti stručnjaka:
ŽIVOTIĆEVA TERAPIJA






Prvih 12dana:
Pomešati po kašiku sitno iseckanog lista  i korena maslačka,lista bokvice, lista i korena vodopije, lista i cveta kantariona,korena pirevine, lista i cveta hajdučice, lista koprive, lista maline i lista ranjenika, pa sve preliti sa 1,4 I ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i piti tokom dana. U svaku šolju dodati po pola kašičice polenovog praha. U 10 i 16 h pojesti po dve pečene jabuke zaslađene medom.
RAK ZELUCA  terapija sledećih 8 dana
Pomešati dve kašike nadzemnog dela dimnjače u cvetu i po kašiku korena vodopije i korena koprive, pa sve preliti sa 8 dl ključale vode i ostaviti poklopljenoda odstoji dva sata. Procediti i piti po 2 dl pre doručka, ručka i večere. U svaku šolju pomešati po kašičicu polenovog praha.Tokom dana, umesto vode, piti mešavinu: pomešati po jednu kašiku nadzemnog dela troskota, lista i cveta podbela,lista bokvice, lista kupine, lista i cveta kantariona i dve kašike lista i cveta podubice, pa sve preliti sa 1,2 I ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i piti tokom dana.
Sledećih 10 dana:
Pomešati po kašiku lista ranjenika, lista i cveta podubice, lista bokvice i po dve kašike lista i cveta hajdučice i lista i cveta kantariona, pa sve preliti sa 1,2 I ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i piti po 2 dl pre i posle doručka, ručkai večere. U toku dana, umesto vode, piti čaj: pomešati dve kašike lista bokvice i po kašiku lista i cveta podbela i lista i cveta podubice, pa sve preliti sa 8 dl ključale vode  i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i piti tokom dana.





Sledećih 20 dana:
Pomešati po kašiku korena maslačka, rizoma celera, korena vodopije i po dve kašike lista koprive, cveta i lista hajdučice i lista i cveta kantariona, pa sve preliti sa 1,6 I ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata. Procediti i piti tokom dana. Pre doručka, ručka i večere, pojesti po kašiku sitno samlevenog semena piskavice pomešanog sa decilitrom čaja ili sveže ceđenog soka od voća ili povrća. U 10 i 16hpojesti po dve pečene jabuke zaslađene medom. Napomena: Uz svaki obrok jesti
salatu od svežeg kupusa ili maslačka.

KROFNE MOJE SVEKRVE....MENI JE OVAJ RECEPT ZAKON

Fotografija Dnevni recepti.
Volim kad sam na godišnjem odmoru kod nje u Makedoniji,a ujutru me probudi miris krofni mmm :))
SASTOJCI
500 ml mleka
1 kvasac
2 žumanca
3 kašike šećera
1 kašičica soli
950 gr brašna





2 kašike masti (svinjske ili biljne)

PRIPREMA
1.
Staviti kvasac u mlako mleko da nadođe.
2.
U vanglici promešati mast,žumanca,šećer i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem.
3.
Zamesiti testo sa brašnom, da bude mekše ali da se ne lepi za prste.Ostaviti da odstoji 30 minuta i onda krofne vaditi modlicom ili čašom sa oštrom ivicom.Testo rastanjiti na 6-7 mm i ostaviti desetak





minuta da nadođu. Kada su nadošle svaku krofnu još malo sa oklagijom razvući ali ne pritiskati puno testo, već nežno raditi  Br. 1 je nadošla krofna, a br. 2 je ponovo razvučena.Ostaviti još 1-2 minuta a onda ih pržiti.
4.
Pržiti u zagrejanom ulju, ali ne vrelom da ne bi krofne naglo izgorele. Kada stavljate krofne u ulje okrenite tako da ona strana koja je bila na stolu sad bude gore, a ona koja je bila gore ,da se prva prži u ulju.
5.
Vaditi ih na salvetu da upiju masnoću a zatim uvaljati u šećer u prahu u koji ste dodali vanil šećer ali u prahu.

Zaprosila momka preko plakata u centru grada, a vidite šta je on odgovorio


Vrlo interesantna priča dolazi iz Banjaluke. Kako javlja mojkontakt.com, tom je bosanskohercegovačkom gradu jedna djevojka na krajnje originalan način zaprosila svoga momka, porukom na bilboardu kod Gimnazije, u Bulevaru cara Dušana.
– SAŠA, HOĆEŠ LI SE “UDATI” ZA MENE?
BEBA JE NA PUTU, NEMAMO VIŠE ŠTA ČEKATI.





VOLI TE TVOJA JELENA! – piše na ovom velikom plakatu.
Taj bilboard je jučer u centru Banjaluke privukao pažnju građana i izazvao je mnogo komentara, kako pozitivnih tako i negativnih. Nakon što su neki počeli da polemišu da li je ovaj bilboard samo nečija šala ili se Jelena zaista na ovako orginalan način obratila svom momku, Jelena je odlučila da objasni zašto i kako se odlučila na ovakav gest:





– Bilboard sam osvojila na jednoj nagradnoj igri. Na ovu ideju sam došla kada sam na Facebooku pročitala da jedna zlatara bira najorginalniju poruku, koju će objaviti na bilboardu. Odlučila sam da pokušam i na moju veliku radost izabrali su baš mene. Saša nije vidio bilboard uživo, već samo na fotografiji koju sam mu poslala, i mogu reći da je oduševljen ovim gestom. Danas smo čitav dan bili zajedno. Tek kada me dovezao kući i kad sam ušla na Facebook, vidjela sam koliko je moj bilboard postao “popularan”- rekla je Jelena, prenosi ATV.

JOVANA IZ NEGOTINA SE UDALA PRE 5 DANA: Nisam dobila prazne koverte, u njima je bilo nešto gore od toga! Plakala sam!

JOVANA IZ NEGOTINA SE UDALA PRE 5 DANA: Nisam dobila prazne koverte, u njima je bilo nešto gore od toga! Plakala sam!
Priču Jovane iz Negotina, koja se udala u subotu vam prenosimo u cjelosti.
“U subotu sam se udala. Znam da je tema `prazne koverte` bila hit, pa sam htjela da podijelim svoje iskustvo. Vjenčanje je bilo malo, oko 80 gostiju, jer sam htjela samo najbliže da okupim. Nisam pravila žurku zbog para niti da zaradim, već da se okupimo svi i proslavimo moj najvažniji dan.
Ali jako sam se razočarala. Naime, imam jako siromašnog strica i sto puta sam mu rekla da se ne opterećuje kad bude dolazio jer želim da bude tu i nevažno mi je šta ću dobiti.
S druge strane, imam i jako bogatu tetku, bukvalno je buržujka, živi u inostranstvu i cijelog života mi govori kako jedva čeka moju svadbu, kako će da me časti i kako ne treba da brinem o kupovini stana na kredit jer će mi ona pomoći da opremim stan.





Ma ne samo to, ona je uporna bila i za svadbu i govorila je da zna da nemam novca i da će mi pomoći da platim čast.
Ja sam tad, pod njenim pritiskom, i odlučila da pozovemo 80 ljudi, u početku je ideja bila da se vjenčamo samo pred kumovima. Njoj se, inače, ne dopada moj muž jer ne zarađuje mnogo, ima prosječnu platu i nekako uvijek ga nipodaštava zbog toga. Ali nisam marila.
Ono što ću dalje reći nadam se da nećete pogrešno shvatiti.
U stvari, došla je subota, stizale su koverte, a moj stric, siromašni stric, takođe je dao kovertu. Nije smio da me pogleda u oči. To me je jako zaboljelo, jer je on pošten čovjek i divan čovjek, ali rob tih naših glupih običaja da se ne obrukaš.
A ja to ne zamjeram.
Odmah smo uveče kad smo vlasnicima restorana davali novac – pregledali koverte – jer nismo imali dovoljno da platimo cijeli ceh. Moj siromašni stric je, ne znam kako, skupio čak 100 eura i poklonio mi.





Ja sam počela da plačem! Napisao je i posvetu.
A tetkina koverta, tetke buržujke, imala je samo posvetu “srećno, mladenci” i u njoj je bilo 50 eura. Eeeej 50 eura!!! Pa bolje da mi je dala praznu kovertu nego tako da mi stavlja i potura, a da me prethodno maže kako će mi ona pomoći.
Pa kako je nije sramota, mada pretpostavljam da je time htjela da me ponizi i pokaže kakav će mi život biti jer se nisam udala za bogataša kao ona.
Ali baš me briga! Pokazala je ko je i šta je.
Izvor: 24h.ba

NEPOGREŠIVI BISKVIT ZA TORTU- SVAKI PUT KADA PRAVIM TORTU PRAVIM SA OVIM BISKVITOM

Rezultat slika za BISKVIT ZA TORTE NEPOGREŠIV
SASTOJCI:
8 jaja, L veličine
na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg
11 punih žlica brašna





1 prašak za pecivo
1-2 vanilij šećera
maalo manje od 1 dcl mlijeka
0,5 dcl ulja
ribana korica pola limuna i pola naranče

PRIPREMA:





Odvojit žumanca od bjelanjaka. Veći dio šećera i vanilij šećer dodat žumancima a ostatak stavit u bjelanjak ali tek kad ga malo smikste. Znači kad su bjelanci otprilike na pola smiksani mikserom, najvećom brzinom, dodajte šećer i miksajte dok ne budu čvrsti i sjajni. Nakon toga pjenasto smiksajte žumanca s šećerom. Ja uvijek prvo miksam bjelanca da nemoram prati metlice od miksera, ako prvo miksate žumanca morate ih oprati jer se bjelanca nebi dala stući.

JAKO EKONOMIČAN RUČAK – KOMBINACIJA MLJEVENOG MESA I KROMPIRA


Zgodno za zaposlene jer se moze pripremiti vece ranije.
Sastojci
500 grama mlevenog mesa
2 krompira
2 mrkve
1 glavica crnog luka





4.5 kasike brasna
1/2 kesice praska za pecivo
malo vode
1 mala soljica ulja
sol, biber, vegeta
suvi persunov list
ulje za przenje

Priprema
1.
Krompir, luk i mrkvu ocistiti i sve naribati na ribez.
2.
Pomesati sa mlevenim mesom. U to dodati brasno, prasak za pecivo, malo vode, ulje, persunov list, sol, biber i vegetu.
3.





Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji u frizideru nekoliko sati, ali je najbolje da ostane celu noc.
4.
Vlaznim rukama formirati snicle velicine hamburgera ili manje, pa ih praziti u vrelom ulju.
5.
Pecene snicle stvljati na kuhinjski papir da se upije suvisna masnoca.
Posluživanje
Ovo je recept iz izdanja “Mleveno meso 2”. Od ove smese bude oko 15 manjih snicli ili manih pljeskavica.

FERRERO ROCHER TORTA U NOVOJ VERZIJI NAJBOLJA DO SADA

d6b2e7da-0d18-4cc9-97d8-8cd8e1cbb2a9-640x381
SASTOJCI:
Kora:
– 5 belanaca
– 5 kasika secera
– 4 kasika mlevenih lesnika
– 2 kasike brasna
– 1 kasika kakaa
– malo praska za pecivo






Fil
– 15 zumanaca
– 15 kasika secera
– 1 l mleka
– 4 pudinga od lesnika
– 375g margarina
– 200g cokolade
– 200g prepecenih mlevenih lesnika

Preliv:
– 2 milke sa lesnikom
– 2 kasike ulja
– kasika margarina
– 6 kasika mleka

Kuglice:
– 300g mlev.plazme
– 200g naplitanki sa lesnikom
– 125g margarina
– 100g nutele ili nekog drugog krema
– po potrebi sok od pomorandje

PRIPREMA:





Za koru umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera. U sneg lagano dodati 4 kasika lesnika, 2 brasna i jednu kakaa sa malo praska za pec.
Peci na 170.Ispeci tri takve kore. Za fil umutiti 15 zumanaca sa 15 kas secera a moze i malo manje, dodati 4 pudinga od lesnika i zakuvati u 1l mleka.
Ohladiti i dodati 375g margarina sobne temp. i dobro sve izmiksati. Podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati 200g mlev. Lesnika a u drugi 200g otopljene cokolade.
Kuglice umesiti od 300g plazme, 200g lesnik napolitanki, 50g lesnika, 100g nutele ili nekog drugugog krema, secera u prahu po zelji i soka od pomorandze koliko treba da se umese kuglice.
Za preliv otopiti 2 mlecne cokolade sa sitnim komadicima lesnika, 2 kasike ulja, 1 kasika margarina i u to polako dodati 6 kasika mleka.
Od oba fila odvojiti po 3 kasike i sjediniti ih. Redjati i kora, lesnik fil, kora, cokoladni fil,kora i odozgo premazati odvojenim filom, pa redjati kuglice koje su prvo umocene u preliv.
Ostatak preliva rasporediti izmedju kuglica.

ČAK I DOKTORI ZAPANJENI: Evo šta se sve liječi ovim narodnim receptom…

15-2-640x381
Odlično sredstvo za rješavanje cijelog niza zdravstvenih problema, pa i teških medicinskih stanja…
Otkriveno je da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti. Naravno, i doktori danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za mnoge bolesti. Zapanjeni su koristima koje imaju med i cimet zajedno! Med se može koristiti bez sporednih efekata za sve vrste bolesti. A med, iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek, ne šteti dijabetičarima.
Weekly World News je svojedobno dao listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom u skladu sa istraživanjima zapadnih stručnjaka.

Artritis (upala zglobova)
Uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode, te dodati malu čajnu kašičicu cimetovog praha, napraviti masu i polako masirati na bolne dijelove tijela Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute
Ili, osobe koje boluju od artiritisa mogu ujutro i navečer uzeti jednu šolju vruće vode sa dvije kašičice meda i jednom malom čajnom kašičicom cimetovog praha.

Ako se pije redovno, čak i hronični artritis može biti izliječen
U nedavnom istraživanju Univerziteta u Kopenhagenu, otkriveno je da su doktori tretirali svoje pacijente sa mješavinom jedne kašičice meda i pola čajne kašičice cimetovog praha prije doručka. Rezultat je bio da je u roku od sedam dana od 200 ljudi koji su tretirani, njih 73 bilo totalno oslobođeno bola, a u roku od jednog mjeseca skoro svi pacijenti koji nisu mogli hodati ili se kretati zbog artritisa su počeli da hodaju bez bolova.

Gubitak kose
Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu Vrlo je efikasno ako se drži čak i 5 minuta.

Infekcije mokraćnog mjehura
Popiti dvije kašičice cimetovog praha i jednu čajnu kašičicu meda u čaši mlake vode. To uništava klice u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja
Napraviti masu od jedne čajne kašičice cimetovog praha i pet čajnih kašičica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja.

Holesterol
Ako se pacijentu koji ima povišen holesterol daju dvije kašičice meda i tri čajne kašičice cimetovog praha pomiješane sa 4,5 dcl čaja, to bi trebalo smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% u roku 2 sata Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje hronično povišenje kolesterola Što se tiče informacije iz spomenutog magazina, uzimanje čistog meda dnevno uz hranu smanjuje žalbe u vezi holesterola.

Prehlade
Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu kašičicu mlakog meda sa trećinom čajne kašičice cimetovog praha dnevno Ovaj proces bi trebao izliječiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada te iščistiti sinuse.

Nervoza i bolovi u trbuhu





Med uzet sa cimetovim prahom liječi bolove u trbuhu te također otklanja čireve u korijenu Nadutost: u skladu sa studijama provedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da se, ukoliko se uzme med sa cimetovim prahom, smanjuje nadutost.

Bolesti srca
Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hljeb umjesto želea ili marmelade i jesti redovno za doručak. To smanjuje holesterol u arterijama i prevenira od srčanog udara. Također, oni koji su već preživjeli srčani udar smanjuju rizik. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene starenjem bile revitalizirane.

Imunološki sistem
Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa. Stručnjaci su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama. Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima.

Probava
Kada se cimetov prah posut u dvije kašičice meda uzme prije jela, to smanjuje kiselinu i pomaže u probavi čak i “najtežih” jela.

Gripa
Dokazano je da med sadrži prirodni sastojak koji ubija klice početka gripe i sprječava da pacijent dobije gripu.

Dugovječnost
Kada se redovno uzima čaj napravljen sa medom i cimetovim prahom to produžava dugovječnost. Uzeti 4 kašičice meda, 1 kašičicu cimetovog praha i 3 šoljice vode te prokuhati i napraviti u obliku čaja Popiti 1 šoljicu, 3 do 4 puta dnevno. To održava kožu svježom i nježnom te sprječava starenje Životni vijek se također povećava tako da čak i osoba stara 100 godinu počne obavljati rutinske poslove nekog mlađeg 20 godina.

Prištevi
Od tri kašičice meda i jedne čajne kašičice cimetovog praha napravi se masa Primijeniti ovu masu na prišteve prije spavanja i oprati ujutro toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku dva tjedna prištevi bi trebali nestati.

Infekcije kože
Ekcemi, lišajevi te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta.

Mršavljenje
Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 kašičice meda i 1 čajnu kašičicu cimetovog praha prokuhano u jednoj šoljici vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.






Rak
Nedavno istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se može poboljšati stanje kod uznapredovalog raka želuca i kostiju. Pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu kašičicu meda sa jednom čajnom kašičicom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednog mjeseca.

Umor
Nedavne studije su pokazale da je šećer sadržan u medu više koristan nego štetan za snagu tijela. Ljudi srednje dobi koji uzimaju med i cimetov prah u jednakim dijelovima su pokretljiviji i fleksibilniji Dr. Milton koji je radio istraživanje kaže da uzimanje pola kašičice meda u jednoj čaši vode sa posutim cimetovim prahom, ujutro te nakon tri sata popodne kada vitalnost tijela počinje da opada, povećava vitalnost tijela u roku 7 dana.

Loš zadah
Ljudi u Južnoj Americi, ujutro prije svega grgljaju (ispiraju grlo) jednu čajnu kašičicu meda i cimetovog praha pomiješane u toploj vodi, tako njihov dah ostaje svjež tokom cijelog dana…

Gubitak sluha
Svakog jutra i večeri uzimanje jednakih dijelova meda i cimeta vraća sluh…

DUGO JE SUMNJALA U SUPRUGA- KADA JE SHVATILA DA JE VARA PRIREDILA MU ŽESTOKO IZNENAĐENJE


Laura Arnold, je 42-godišnjakinja koja dolazi iz Velike Britanije . Ona je još majka dvoje djece, koja je otkrila  da je muž Craig vara . Oodlučila je da mu se bez imalo milosti osveti. Ona je već bila veoma razočarana i bijesna kada je na telefonu svoga supruga pronašla poruke koje je on slao ljubavnici .
Nije mu odma napravila ljubomorne scene, nego je smislila žestoki plan. Kada je Craig otišao u New York na službeni put na 2 sedmice, Laura je uspjela da proda njihovu zajedničku kuću, a da on to nije ni znao.





Njeni roditelji su dali za kredit i uvijek joj pomagali kada bi se našli u škripcu . Kada se preljubnik vratio sa puta, brava je bila zamijenjena dok su u njegovoj dnevnoj sobi  sjedili nepoznati mladi ljudi. Lupao je i dozivao suprugu Lauru da mu otvori vrata, a onda je doživio  šok.





“Primijetio je da je  namještaj nestao i  da je kuća prodata . Vidio je da ga je Laura napustila, prodala kuću i sve njegove stvari stavila u vreće.Bio je neizmjerno bijesan, ali život je previše kratak da bih ga potrošio na to. Zbog djece je odlučio da ne pravi veće probleme.

NAJMEKŠE VANILICE…RECEPT KOJI VRIJEDI ZAPISATI


Sastojci:
200 grama šećera u prahu,
1 mahuna vanile isečena na komadiće,
300 grama masti,
250 grama grama kristal šećera,





1 jaje,
2 žumanca,
sok jednog limuna,
1 kašičica fino rendane limunove korice,
250 grama mlevenih oraha,
600 grama brašna i džem od šipaka ili kajsija.Brzo i lako: Kako da napravite ukusan šareni kolač

Priprema:
Nekoliko dana pre pravljenja kolačića, pomešajte šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvorite u kutiju sa poklopcem. Tako ćete dobiti vanilin šećer. U činiji izmiksajte mast sa kristal šećerom dok ne dobijete krem. Umutite jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu. Dodajte orahe i bračno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Pokrijte ga i hladite u frižideru barem tri sata ili tokom noći. Ugrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, ukoliko ima ventilator, ili 180 ako je reč o običnoj rerni. Stavite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra.





Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i redati ih razmaknute u plehove. Peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade. Kada su potpuno hladni, svaki keksić namazati džemom i poklopiti drugim keksićem. Svaki tako dobijen sendvič dobro uvaljati u vanilin šećer. Staviti ih u limenu kutiju i čekati jedan do dva dana pre serviranja.

OVO JE TAJNA PRAVE DOMAĆE SARME


Domaćoj kuhinji teško je odoljeti, a mnogima je jedna od najomiljenijih kombinacija upravo kiselo zelje i mljeveno meso koje se uz pomoć ovog lakog recepta pretvara u finu sarmu.
Vrijeme pripreme: oko jednog sata
Vrijeme kuhanja: oko dva do tri sata
Sastojci za deset osoba (po osobi 2 sarme):
80 dag svinjetine
20 dag junetine ili 1kg junetine (po mogućnosti dva puta mljevena)
20 dag špeka ili dimljene pancete (sitno na kockice narezano) – nije obavezno
1 glavica kiselog zelja (1,5 – 2 kg)
pola kilograma rezanog zelja
5 – 6 šnita špeka
1 - 2 suhe dimljene kobasice





10 dag riže
2 jaja
1 luk (sitno nasjeckan)
2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
slatka crvena mljevena paprika
peršin (sitno nasjeckan) – nije obavezno
2 žlice brašna ili škrobnog brašna
muškatni oraščić
sol
papar
ulje

Priprema:
Od glavice zelja izdvojite listove, izrežite gornji dio korijena i operite listove. Na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak, ohladite pa dodajte u smjesu mljevenog mesa i špeka.





Dodajte još jaja, opranu i ocijeđenu rižu, peršin, papar, sol, malo muškatnog oraščića i crvenu papriku. Smjesu dobro izmiješajte i pustite da malo odstoji.
Smjesu (2 - 3 žličice) zamatajte u listove zelja i pravite sarmice tako da prvo motate sredinu pa zatim uvrćete krajeve prema unutra.
Slažite u lonac s malo ulja (tek toliko da pokrije dno) izrezano zelje, sarmice i na šnite izrezani špek/pancetu.
Kuhajte oko sat i pol, dva na laganoj vatri. Onda napravite blagu zapršku od 2 žlice ulja i 2 žlice brašna. Kad zaprška zažuti, dodajte slatku crvenu mljevenu papriku, zalijte hladnom vodom i prelite po sarmi.
Dodajte na četiri komada narezanu kobasicu i kuhajte još pola sata, sat. Sarmu nikada ne miješajte, samo lagano protresite lonac.
Servirajte uz kuhani ili pire krumpir.

NEVJEROVATNO: JEO JE BIJELI LUK SVAKI DAN NA PRAZAN STOMAK! EVO ŠTA MU SE DOGODILO…


Jedan od najmoćnijih boraca za vaše zdravlje a njegovo konzumiranje na prazan stomak čini čuda za organizam kakva niste mogli ni da zamislite…
Bijeli luk je moćan antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti. Treba da ga pojedemo prije nego što bilo šta drugo počnemo jesti, da ne postoji ništa drugo u želudcu što bi mješalo i asimilaciralo hranjljive materije u bijelom luku.
Zdravstveni benefiti bijelog luka su mnogobrojni. Za sve one koji se žale na visok krvni pritisak, ovo je najlakši i najsigurniji način da držite krvni pritisak pod kontrolom. Najbolje od svega je što ga uzimate jednom dnevno i nema nikakve nus pojave kao što je slučaj kod raznih ljekova.





Upale bilo koje vrste, mogu se spijrečiti i izliječiti bijelim lukom. Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmjerne koristi od luka Konzumiranjem bijelog luka na prazan stomak, ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa, već i protiv bolova u vezi sa tim
Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.





Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava. Zbog pada imunog sistema često dođe do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti.
Bijeli luk vam daje snagu. Jedan čen bijelog luka ima 12 mg kalijuma, 5 mg kalcijuma i 100 sumpornih jedinjenja.
Bijeli luk je veoma koristan za pluća. Pomoćiće vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak spriječiti upalu pluća, bronhtis, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.

OSVJEŽAVAJUĆA JOGURT SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA...DOBRO DOŠLA U SVIM PRILIKAMA

Rezultat slika za Priprema U prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve loptice pa ga malo nauljite da ne hvata koricu i prekrijte najlonskom folijom..Pustite da odmori pola sata.. Tikvice izrendajte i ostavite da se dobro ocede najbolje je da ih spremite pre nego zamesite testo ..Zatim ih rukama dobro ocedite i dodajte jaja,pavlaku,so i crni biber..Nadjev izmesajte neposredno pre razvlacenja kora da vam ne bi pustilo vode..U medzuvremenu otopite maslo pa ga pomesajte sa uljem treba ce vam za prskanje kora pri razvlacenju.. Nabrasnite radni sto pa oklagijom razvucite koru pa je zatim poprskate toplim maslom.. Razvacite samo krajeve pa kada ste ih istanjili nanesite nadjev od tikvica poprskajte ponovo maslom pa ih preklopite.. Preklopljene krajeve ponovo poprskajte maslacom pa produzite da tanjite i preklapate ih.. Vucite krajeve sve dok moze da se tanji i povremeno poprsajte sa maslacem pa sredinu presecite nozem da dobijete jedan veliki krug.. Presecite jedan kraj pa pitu poredzajte u odgovarajuci pleh i odozgo poprskajte sa malo maslaca.. Spremna za pecenje … Pecite na 250 stepeni oko 40 minuta do ne dobije finu zlatnu boju.. Posluzite toplo uz jogurt,kiselo mleko,ovcavinu ili neku finu tursiju..
Sastojci
500 gr. testenine
150 gr. kackavalja
200 gr. sunke
2 - 3 obarene sargarepe





15 kiselih krastavcica
1 kisela crvena paprika ili pecena crvena paprika
1 - 1,5 l. jogurta ( koristila sam ,, Moja kravica,,
200 gr. majoneza

Priprema
1.
U posoljenoj i pouljenoj vodi obariti testeninu. Zatim je plaknuti hladnom vodom, dodati malo ulja i promesati. Ostaviti da se ohlade.
2.





Kackavalj, sunku, obarenu sargarepu, krastavcice i papriku iseci na kockice pa dodati u ohladjenu testeninu.
3.
Zatim dodati 1 l. jogurta i majonez pa sve dobro izmesati da se smesa sjedini. Sutradan posto ce testenina upiti jogurt, ako je salata suva dodati jos 1/2 l jogurta.
4.
Salatu servirati u cije, a odozgo po zelji posuti sa malo rendanog kackavalja.
Meni je od ove smese ispala jedna velika cinija i cetiri male cinijice salate.

ZNAO SAM DA MI DRUŠTVO ZA 31. ROĐENDAN SPREMA IZNENAĐENJE, ALI NISAM ZNAO KAKVO I TAKO

Rezultat slika za ZNAO SAM DA MI DRUŠTVO ZA 31. ROĐENDAN SPREMA IZNENAĐENJE, ALI NISAM ZNAO KAKVO I TAKO
Znao sam da mi društvo za 31. rođendan sprema iznenađenje, ali nisam znao kakvo i tako u pripremama za žurku malo glasnije pustim muziku. Izađem na terasu da malo odahnem i da izduvanim koju kada kroz prozor od terase vidim da mi neko ulazi u stan.





Policajka došla sa pričom da utišam muziku jer se stariji bračni par koji živi pored mene buni.
Gledam ovu policajku, mlada mi nešto da bi bila to što jeste i skontam da mi je ona u stvari poklon od društva i da igra ulogu.





Krenem prema njoj u fazonu “srce za tebe sve, i gasim muziku i skidam gaće iz momenta” i uhvatim je za si*u. Kakav sam samo šamar dobio ljudi moji i pored šamara prijavu za napad na službeno lice kao i pritvor iz koga su me roditelji jedva izvukli!