subota, 17. veljače 2018.

Pogodite ko je od ovih ljudi na slici BOGAT? Vaš izbor otkriva kako trošite NOVAC!


Je li bogata porodica, muškarac sa psom ili žena? Ono što odgovorite otkrit će kako doživljavate novac i kako ga potrošite.

1. Obitelj
Za vas riječ bogatstvo ima šire značenje. Svjesni ste da novac omogućava pristojan život, i trošiti ćete ga na bližnje. Ali, znate granicu i kad treba stati. Svjesni da je važno da imate nešto sa strane jer se ne zna kad može zatrebati. Znate raspolagati s novcem i svjesni ste što je bogatstvo: ljubav, i porodica.




2. Muškarac s psom
Za vas su moć i bogatstvo isto. Vi ste jak karakter. Ponekad ste skloni dangubljenju. Ako se nađete u situaciji da neko od vas treba pomoć, vi ćete biti tu. Ali, nećete iskoristiti priliku da kažete što mislite.




3. Žena
Jako vam je stalo do tuđeg mišljenja. Sposobni ste graditi odnose, ali najčešće su površni. Optimistični ste, pozitivni i volite život. Lako zarađujete i još lakše trošite.

RIJETKO KO MOŽE ZAISTA DA OTKRIJE KO SE NALAZI SKRIVEN NA FOTOGRAFIJI, DA LI STE VI USPJELI ???


Ova zagonetna fotografija je obišla internet i teško ko je mogao da odgnetne ko se nalazi skriven na njoj.



Ukoliko mislite da ste pogodili, dužni ste ostaviti komentar i podijeliti sa prijateljima jer se sigurno neće složiti s vama.
Svi nekako vide nekog drugog, a samo je jedna istina.
Ko je, znate li?



Ako vam se sviđa podijelite sa prijateljima

NAJLJEPŠE KIFLE NA SVIJETU!! OVAJ RECEPT TREBA OBAVEZNO ZAPISATI


Potrebno je:
2,5 dcl vode
50 gr šećera
1 kašika suvog kvasca
1 kašičica soli
80 ml ulja
500 gr brašna



Za premazivanje:
50 ml vode
1 ravna kašičica brašna
semenke maka
50 ml vode
1 kašika meda

Priprema:
U 2,5 dcl mlake vode staviti 50 gr šećera i 1 kašiku suvog kvasca.
Da stane 5 minuta pa dodati 80 ml ulja, so i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje podeliti na 8 delova.



Svaki deo razvaljati u ploču veličine 30×13 cm i urolati.
Staviti u pleh prethodno obložen papirom i ostaviti da stanu 30 minuta.
Izmešati 50 ml vode i 1 ravnu kašičicu brašna, premazati prutiće posuti makom i peći na 180 stepeni 25 minuta.
U posudu staviti 50 ml vode, 1 kašiku meda staviti da provri i toplim četkom premazati pečene tople prutiće.

BASBOUSA...Neverovatan egipatski griz kolač koji morate da probate što pre! (RECEPT)


Sastojci:
1 šolja šećera
1 šolja brašna
1 šolja kokosovog brašna
1 šolja ulja
1 šolja mleka ili jogurta
1 šolja griza



po 1 kesica praška za pecivo i vanilin šećera
3 jaja
Sirup:
2 šolje šećera
1 šolja vode
2 kašike soka od limuna, narandže ili ružine vodice
Šolja je standard 250 ml

Priprema:



1. Umutiti jaja sa šećerom i dodati ostale sastojke. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 30 min.
2. U međuvremenu kuvati sirup od šećera i vode, dok ne krene da ključa onda dodati sok od limuna i kuvati još oko 1-2 minuta.
3. Vreo kolač preliti sirupom i ostaviti da se dobro ohladi. Seći na kocke.

U FRIŽIDER JE STAVILA KORU OD BANANA: Riješila je problem koji je mučio cijeli život!


Za mnoge ljude glavobolja je poteškoća sa kojom se bore svakodnevno. Iako za ovu boljku postoje brojni lijekovi, ipak postoji jedan jednostavan, a koji imate kod kuće.
Potrebna vam je samo jedna babana, a prenosimo iskustvo jedne očajne žene:



“Osjetila sam jaku glavobolju koja me po ko zna koji put probudila i nisam htjela da pijem još jedan lijek koji neće dati rezultat, već će mi samo iritirati želudac. Sjetila sam se savjeta komšinice da probam jedan trik sa bananom. Pojela sam cijelu bananu, a koru nisam bacala već sam je ostavila u frižideru da se ohladi. Petnaestak minuta kasnije izvadila sam koru, legla u krevet i udobno se smjestila dok mi je kora hladila čelo.



Osjetila sam malo pojačanje osjećaja i pulsiranje koje je polako usporavalo. Nedugo zatim, toliko me je ovaj postupak opustio da je glava prestala da me boli i ja sam zaspala. Probajte obavezno ako imate problema sa glavoboljom”, ispričala je ona.
novi.ba

SIMPTOMI RAKA GRLIĆA MATERICE KOJE NESMIJETE ZANEMARITI!





Jednoj dvadesetčetverogodišnjoj djevojci otkriven je rak grlića materice, stoga je ona svoju priču odlučila podijeliti s drugima, kako bi oni na vrijeme mogli početi da se liječe i spriječe daljnji razvoj.


Heather Keating iz Irske, je otišla na ginekološki pregled nakon što je svom doktoru prijavila da ima krvarenje između ciklusa kao i nakon  odnosa.

Međutim ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, te da se treba vratiti, godinu dana, tj. kada napuni 25 godina!


“Zato što sam imala 24 godine i nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja, jer me nisu me željeli detaljno ispitati. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice.”

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirne maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather momenat kad je čula užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.


“Rečeno mi je da imam rak grlića maternice. Morala sam da idem na dalje analize koje bi provjerile da li se rak proširio.”

Budite uporni, nikada se nmojte zaustaviti na tek rutinskom pregledu kod ljekara, uvijek idite korak dalje, jer vaše zdravlje je ipak najbitnije.


atma.hr

Ovo je jedini tačan način kako kuhati tjesteninu?

Rezultat slika za Ovo je jedini tačan način kako kuhati tjesteninu?
Ako težiš tome da tvoja pasta bude savršena, ni raskuhana, ni previše tvrda, super, ali to je tek jedan od kriterija. Treba li u vodu u kojoj se kuha dodati sol? A ulja? A što se s onim naputkom da skuhanu tjesteninu trepa isprati hladnom vodom?
Evo najboljih savjeta kako da tjestenina uvijek ispadne savršeno.
Korak 1: Upotrijebi veliki lonac Za kuhanje izaberi veliku posudu, u kojoj će tjestenima imati dovoljno prostora da se “miče” i neće se sabiti u ljepljivu kuglu.Nije to kao kad kuhamo jaja, pa što manja zdjela, to bolje.



2. Stavi puuuno vode Kad si gladna i želiš da se špageti što prije skuhaju sigurno si u napasti da staviš što manje vode kako bi prije zavrila. Nemoj. Kao što treba prostora, tjestenina treba i puno H2O-a tako da može biti potpuno potopljena.
3. Posoli vodu Dodaj sol – i to, puno soli! Nemoj ubaciti prstohvat, treba ti najmanje jušna žlica soli. Kao kad ti more uđe u usta – tako slana mora biti voda. To pojačava okus tjestenine. Vjeruj, sve škrobne namirnice imaju bolji okus kad su dobro posoljene.
4. Neka voda jako zakipi Još jednom, nemoj da te glad natjera da tjesteninu ubacišu vodu koja jedva nije pošteno zakipila jer rezultat mogu biti sljepljeni i sirovi dijelovi – da srce pukne bilo kojem ljubitelju pašte.



5. Nastavi miješati Nemoj misliti da je tvoj posao s loncem gotov kad si ubacila tjesteninu. Pa da možeš 10 minuta provesti na facebooku ili pogledati što ima novo u Ljubav je na selu – sad si na zadatku! Zadatku miješanja tjestenine. Trebaš je promiješati barem dva, tri puta za vrijeme kuhanja. Još je bolje ako je stlno miješaš – shvati to kao trening za bicepse. Miješanje će spriječiti da se tjestenina slijepi.
6. Probaj tjesteninu dvije minute prije nego što je gotova Provjeri što piše na pakiranju, koliko treba određenu tjesteninu kuhati, no nemoj to smatrati Svetim pismom. Dvije minute prije preporučenog vremena počni kušati: upecaj jedan komad, pusti da se ohladi pa zagrizi u komadić.
Općenito, trebala bi biti elastična i da ju treba gristi (no ne kao stvrdnuta guma). Svi imaju različito mišljenje o tome kakva tjestenina treba biti, neki chefovi preporučaju je gotovo sirovu, no bez obzira na ukus, puno je manja greška da je pretvrda nego premekana. Mali trik: kad je pregrizeš dok kušaš, pogledaj na presjek: ako se iznutra vidi još bijela točkica kuhaj dalje, ali čim ona nestane, ocijedi tjesteninu. Bit će savršeno al dente.

SAVRŠEN KOLAČ BEZ PEČENJA….KOJI SE LAKO SPREMA


Sastojci
podloga
350 g keksa integralnih ili po zelji
150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)
krema
500 ml vrhnja za slag



3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)
2 vanil secera
500 g svjezeg posnog (ili drugog) sira
150 g
cokolade za kuhanje
50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji

Priprema
Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu. Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa. Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu.



Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze.
Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina). Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati. Kremica je pogodna i za razne biskvite.
Izvor: www.coolinarika.com

POŽURITE: Ovaj članak brišu sa interneta jer je ovo zaista napitak koji prečišćava jetru i jača imuni sistem!!

Srodna slika
Ovaj napitak je toliko moćan da može promijeniti cirkulaciju krvi, ojačati imuni sistem kao nikad do sad, pročistiti jetru i smanjiti uticaj slobodnih radikala.

Evo šta vam je potrebno za njegovu pripremu:
– 8 češnja bijelog luka
– 8 kriški limuna



– koren đumbira
– 4 litra vode

PRIPREMA:
Prije svega operite i oljuštite đumbir i zatim ga isjeckajte. Istu stvar uradite i sa bijelim lukom. Nakon toga isjeckajte koru od limuna i sve te sastojke ubacite u blender.
Slijedeći korak je da stavite vodu u lonac da se kuha i u nju ubacite sadržinu blendera.
Kada voda počne da ključa, sklonite lonac sa ringle i pustite da se ohladi.



Zatim ocijedite mješavinu i tečnost ulijte u staklenu flašu u kojoj ćete je čuvati.
Ovaj napitak pijte svakodnevno, dva sata prije svakog obroka. Nakon nekog vremena ćete početi da se osjećate mnogo bolje.

Evo šta će vam se desiti ako svaki dan jedete med i cimet

Srodna slika
Kombinacija ove dvije prirodne namirnice je toliko ljekovita da bi svako morao da ih konzumira. Činjenice o medu i cimetu govore da je pronađeno da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti. Med se proizvodi u većini zemalja širom svijeta, piše “Vijesti.ba.
Naučnici danas također prihvataju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti, on može biti korišten bez sporednih efekata za sve vrste bolesti. Današnja nauka kaže da med iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.
Lista bolesti, i načini konzumacije ove mješavine:

Artritis (upala zglobova)
Uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode, te dodati malu čajnu kašiku cimetovog praha, napraviti masu i polako masirati na bolne dijelove tijela. Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute. Osobe koje boluju od artiritisa mogu ujutro i naveče uzeti jednu šolju vruće vode sa dvije kašike meda i jednom malom čajnom kašikom cimetovog praha. Ako se pije redovno, čak i hronični artritis može biti izliječen, piše Narodni lijek.




Gubitak kose
Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne supene kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu. Vrlo je efektivno ako se drži čak i 5 minuta

Infekcije mokraćnog mjehura
Popiti dvije supene kašike cimetovog praha i jednu čajnu kašiku meda u čaši mlake vode. To uništava klice u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja
Napraviti masu od jedne čajne kašike cimetovog praha i pet čajnih kašika meda te staviti na bolni zub. Ovo može biti učinjeno 3 puta dnevno onoliko dugo dok zub ne prestane da boli.

Holesterol
Ako se pacijentu koji ima povišen holesterol daju dvije supene kašine meda i tri čajne kašike cimetovog praha pomiješane sa 4,5 dec čaja, to će smanjiti nivo holesterola u krvi za 10 odsto u roku 2 sata. Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje hronično povišenje holesterola. Uzimanje čistog meda dnevno uz hranu smanjuje žalbe u vezi holesterola

Prehlade
Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu supenu kašiku mlakog meda sa 1/4 čajne kašike cimetovog praha dnevno. Ovaj proces će izliječiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada, te isčistiti sinuse.

Nervoza i bolovi u stomaku
Med uzet sa cimetovim prahom liječi bolove u stomaku, te otklanja stomačne čireve u korijenu. Gasovi: u skladu sa studijama provedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da se, ukoliko se uzme med sa cimetovim prahom, stomak oslobađa gasova.

Bolesti srca
Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hljeb umjesto želea ili džema i jesti redovno za doručak. To smanjuje holesterol u arterijama i spašava pacijenta od srčanog udara. Također, oni koji su već preživjeli srčani udar daleko su od slijedećeg udara, ako primijene ovaj proces dnevno. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene stranjem bile revitalizirane.

Imunološki sistem
Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa. Naučnici su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama. Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima




Probava
Kada se cimetov prah posut u dvije supene kašike meda uzme prije jela, to smanjuje kiselinu i vari čak i “najteža” jela.

Dugovječnost
Kada se redovno uzima čaj napravljen sa medom i cimetovim prahom to produžava dugovječnost. Uzeti 4 kašike meda, 1 kašiku cimetovog praha i 3 šolje vode te prokuhati i napraviti u obliku čaja. Popiti 1/4 šolje, 3 do 4 puta dnevno. To održava kožu svježom i nježnom, te spriječava starenje.

Bubuljice
Od tri supene kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha napravi se masa. Primijeniti ovu masu na bubuljice prije spavanja i oprati ujutro toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku dvije sedmice bubuljice će nestati iz korijena

Infekcije kože
Ekcemi, lišajevi, te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta.

Mršavljenje
Svako jutro, pola sata prije doručka, na gladan stomak i navečer prije spavanja popiti med i cimetov prah prokuhan u jednoj šolji vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Takođe, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.

Rak
Nedavno istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se uspješno liječi uznapredovani rak stomaka i kostiju. Pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu supenu kašiku meda sa jednom čajnom kašikom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednog mjeseca.

Umor
Nedavne studije su pokazale da je šećer sadržan u medu više koristan nego štetan za snagu tijela. Ljudi srednje dobi koji uzimaju med i cimetov prah u jednakim dijelovima su pokretljviji i fleksibilniji. Dr. Milton koji je radio istraživanje kaže da uzimanje pola supene kašike meda u jednog čaši vode sa posutim cimetovim prahom, nakon jutarnje toalete, te nakon tri sata popodne kada vitalnost tijela počinje da opada, povećava vitalnost tijela u roku jedne sedmice.

Loš zadah
Ljudi u Južnoj Americi, ujutro prije svega grgljaju (ispiraju grlo) jednu čajnu kašiku meda i cimetovog praha pomiješane u toploj vodi. Tako njihov dah ostaje svjež tokom cijelog dana.

Gubitak sluha
Svakog jutra i večeri uzimanje jednakih dijelova meda i cimeta vraća sluh.

JUICE OD MRKVE I NARANDŽE BEZ ADITIVA A BOLJI OD SKUPI KUPOVNI SOKOVA A A DOĐE GA DOSTA …


Ovo je idealno, a zdravije rješenje od kupovnih !
Sastojci:
0,5 kg oguljene mrkve



0,5 kg oguljenih naranči
10 g Limunske kiseline Dolcela
40 dkg šećera
4,5 l vode

Priprema:
Narezat mrkvu i stavit kuhat. Kad se mrkva skoro kuhana, dodati naranču i kuhati. Vode staviti da prekrije voće. Kad se skuha, sve usitniti štapnim mikserom. 4,5 l vode pomiješati sa šećerom i limunskom kiselinom.



Kada se to rastopi, dodati usitnjenu mrkvuu i naranču. Kuhati dok ne provrije. Dobro procijediti i stavljati vrući sok u vruće boce.
Posluživanje:
Držati na hladnom i mračnom mjestu !

SVAKI DAN JE RADILA OVE TRI STVARI I SMRŠALA 70 KILOGRAMA: Kada vidite kako sada izgleda i vi ćete učiniti isto

Rezultat slika za SVAKI DAN JE RADILA OVE TRI STVARI I SMRŠALA 70 KILOGRAMA: Kada vidite kako sada izgleda i vi ćete učiniti isto
Nakon trudnoće, kao i većina žena Emiliy je dobila višak kilograma.
Kada je shvatila da su se stvari izmakle kontroli izbacila je iz ishrane ono što je jela najviše i sada izgleda kao car. Ono što je Emili Puglieli doživjela videvši sliku sebe sa 138kg bilo je dovoljno da shvati da je vreme za promjenu. Nova svakodnevna rutina dovela je liniju ove Amerikanke do savršenstva.




– Imala sam puno problema sa šećerom i hljebom. Izbacila sam ih iz ishrane, kao i čipseve i većinu drugih ugljenih hidrata. To mi je pomoglo – kaže Emili.
Ona je svaki dan radila tri stvari – hodala, sama spremala hranu i bazirala ishranu na vrlo malo ugljenih hidrata.



Nakon godinu dana smršala je 46kg. A, onda je počela naporno da trenira. Ova žena nije dozvolila ni da je operacija leđa spriječi da ostvari svoj cilj.
– Sada mogu mnogi više stvari da uradim fizički, a stekla sam i ogromno samopouzdanje koje mi je pomoglo u svim sferama života. Probam nove stvari i družim se sa ljudima. Sada se nadam da će moj put biti podsjetnik mojoj deci na to da se upornost uvijek isplati i da je u životu sve moguće podstići. A, ja svaki dan podsećam sebe
da nikada ne smijem sebe da stavim na poslednje mjesto – navodi Emili.

Bomba za imunitet – domaći lijek protiv virusa i prehlade


Temperature u ovo doba godine, uporedo sa glavoboljama i željom za spavanje, prouzrokuju brojne viruse koje prati upala sinusa, kašalj i cjelokupan pad imunog sistema.

Ukoliko želite da ojačate tijelo na prirodan i zdrav način i izliječite prehladu i viruse, pripremite ovaj jednostavan i ukusan napitak.

Sastojci:
6 limuna
1 veliki čen bijelog luka
2 kašičice praha od đumbira
2 kašike meda
3 šolje soka od ananasa
¼ kašičice čilija u prahu
Priprema:




Iscjedite limun i sipajte sok u blender. Dodajte sve preostale sastojke i dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Držite mješavinu u staklenoj posudi u frižideru.



Pijte 4 šolje ovog napitka svakog dana dok simptomi virusa ne nestanu.

Žena oboljela od raka se povjerila svom novom radnom kolegi, a onda je on pokazao svoje pravo lice i priredio joj šok života!


Deanna, koja je inače samohrana majka dvoje djece, nikako nije imala lagan život, no zahvaljući njenom poslu u The Coffee Bean & Tea Leaf, imala je mogućnost prehraniti sebe i svoju porodicu.




Jednoga dana u kafić je došao novi radnik. Deanna nije znala da je to zapravo bio preobučen vlasnik tog kafića i da će upravo on imati važnu ulogu u njenom životu.

Tu ulogu je obavljao u okviru TV show-a ”Undercover Boss”, a on ga je čak i podučavala poslu za njegov prvi radni dan. John se najprije ponašao kao nestručan konobar, ali je ona imala dosta strpljenja i bila smirena najstavljajući pomagati mu i pružati podršku.




Kako su se bolje upoznavali, ona mu se povjerila o svom životu rekavši kakvu borbu vodi sa svoje dvoje djece, te da ima rak jetre od kojeg joj je i otac nedavno umro. Nakon što je napustila srednju školu, postala je ovisnik, ali srećom zahvaljujući poslu u Coffee Bean-u, uspjela je ponovo hrabro stati na svoje noge…
Kada ju je pitao zašto ne završi srednju školi, rekla je da joj je bolje zarađivati za dobro svoje djece.

Nakon toga je uslijedio najemotivniji trenutak u kojem joj je John uručio ček u iznosu 20.000 dolara, a zatim i 10.000 dolara za njeno školovanje. Ali, ni tu nije kraj – skupio je dodatnih 40.000 dolara za školovanje njene djece.
Video nas je rasplakao. Smatramo da svaki čovjek ima ili treba imati anđela čuvara poput Deanne.
VIDEO POGLEDAJ KLIKOM NA LINK: https://sports.yahoo.com/video/single-mom-gifted-kids-college-071212862.html

UČITELJSKI KOLAČ: Skromni sastojci, raskošan ukus! (RECEPT)


Znamo da su plate prosvetara veoma male, pa je tako i "učiteljski kolač" skroman po svojim sastojcima.
Međutim, ukus neke poslastice apsolutno nema veze sa tim koliko je novca
uloženo u njegov sastav. Ovaj kolač je pravi dokaz za to, pa se i vi sami uverite!



Ne propustite! Portugalske krofne: Punjeno testo od kog polazi voda na usta! (RECEPT)

Sastojci: 250 g šećera, 200 g margarina, 200 g brašna, 1 jaje, 4 belanca, 150 g mlevenih oraha, rendana kora limuna, 150 g džema od šipaka.

Priprema: U sud za mućenje staviti margarin, jaje, 100 g šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Zatim u sud dodati sitno izrendanu koru limuna, brašno i mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine. Posudu podmazati margarinom, sipati smesu i peći 15 minuta na 180 stepeni.



Umutiti 4 belanca, dodati preostalih 150 g šećera i ponovo mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati mlevene orahe i promešati. Ispečen kolač u posudi premazati džemom, a preko džema naneti umućena belanca sa orasima. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta na istoj temperaturi. Odozgo premazati još jednim tankim slojem džema, pa posuti rendanom čokoladom. Prijatno!

TESTO GOTOVO ZA 10 MINUTA – BRZI RECEPT ZA UKUSNO PECIVO

Srodna slika
Predstavljamo vam brz i jednostavan recept za mekano pecivo.
Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.

Potrebno vam je:
– četiri šolje od 2 dl brašna
– dve kašike šećera



– pola kašike soli
– dve kašike suncokretovog ulja
– 500 ml mleka
– kesica suvog kvasca, 11 grama

Priprema
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata.



Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.

Devojka (24) je imala 300 kg. Pogledajte njenu neverovatnu transformaciju nakon godinu dana (FOTO)


Amber Rachdi iz Oregona, USA je uvek imala više kila.
Ali sa 24 godine je stvarno otišla predaleko.Imala je 300 kg i više se nije mogla brinuti o sebi.
Vratila se roditeljima da bi se oni mogli brinuti o njoj.
Znala je da više ne može tako živjeti i njen momak Rowdy ju je podupirao da napravi promjenu.
Napuštala je kuću samo da kupi hranu i bila je ovisna o električnim kolicima.Debljina na Amber nije uticala samo psihički, nego i fizički.




Tanki slojevi kože su se morali prati sa dugom četkom da se ne bi inficirali.Na kraju se prijavila za emisiju “Moj život sa 300 kg” da pokuša skinuti kilograme.
Tada je jela više od četiri velika obroka dnevno, plus mnogo slatkiša. Što je bila nesretnija, sve više je jela.

Više nije mogla ni spavati sa svojim momkom jer je bila pregojazna. Više nisu imali se*ks. Odlučila je da joj ugrade gastrični bajpas. Postojao je veliki rizik od operacije zbog njene debljine.



Rowdy je bio zabrinut.Prije operacije morala je smršati 10 kg.Amber je bila odlučna. Vratila se u Texas da bi bila bliže doktoru koji bi vodio njenu operaciju, Dr. Nowzaradan.
Također je započela sa novom, zdravom, ishranom.Za tri mjeseca je smršala 7,7 kg. Napokon je bila spremna za operaciju.

To je bio početak njenog novog života.Sedam mjeseci nakon operacije Amber je smršala preko 40 kg.Sa ovom velikom motivacijom, počela je vježbati i kontinuirano gubiti težinu.
Dvanaest mjeseci nakon operacije izgubila je 65 kg. Bilo je teško prepoznati je.Dr. Nowzaradan je bio jako ponosan na nju i složio se sa tim da joj trebaju odstraniti višak kože.
Amber je nastavila sa zdravim načinom života i krenula je kod psihologa da bi naučila kako da kontroliše probleme na neki drugi način, a ne jelom.Nakon što je godinama patila od depresije, Amber se konačno ponovo osjećala sretno.
Još uvijek treba izgubiti nekoliko kg, da bi dostigla željenu težinu, ali je na dobrom putu.Podijelite njenu priču sa svojim prijateljima na Facebooku da vide da ništa nije nemoguće i da joj požele sreću u daljem životu.