subota, 17. veljače 2018.

UČITELJSKI KOLAČ: Skromni sastojci, raskošan ukus! (RECEPT)


Znamo da su plate prosvetara veoma male, pa je tako i "učiteljski kolač" skroman po svojim sastojcima.
Međutim, ukus neke poslastice apsolutno nema veze sa tim koliko je novca
uloženo u njegov sastav. Ovaj kolač je pravi dokaz za to, pa se i vi sami uverite!



Ne propustite! Portugalske krofne: Punjeno testo od kog polazi voda na usta! (RECEPT)

Sastojci: 250 g šećera, 200 g margarina, 200 g brašna, 1 jaje, 4 belanca, 150 g mlevenih oraha, rendana kora limuna, 150 g džema od šipaka.

Priprema: U sud za mućenje staviti margarin, jaje, 100 g šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Zatim u sud dodati sitno izrendanu koru limuna, brašno i mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine. Posudu podmazati margarinom, sipati smesu i peći 15 minuta na 180 stepeni.



Umutiti 4 belanca, dodati preostalih 150 g šećera i ponovo mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati mlevene orahe i promešati. Ispečen kolač u posudi premazati džemom, a preko džema naneti umućena belanca sa orasima. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta na istoj temperaturi. Odozgo premazati još jednim tankim slojem džema, pa posuti rendanom čokoladom. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar