nedjelja, 2. srpnja 2017.

ONA JE UŠLA U MOJ ŽIVOT KAO URAGAN, NAUČILA ME JE DA SE S LJUDIMA LJEPŠE OPHODIM, DA POSTUJEM ŽENE, DA PROČITAM KOJU KNJIGU, DA SE SMIRIM


Imao sam 30 godina, došao iz slomljenog doma, radio kao izbacivač u klubovima, družio se s mutnim ljudima, pio i uzimao svašta gotovo svaku večer, važio za nasilnika i ženskara. Ona je ušla u moj život kao uragan, naučila me je da se s ljudima ljepše ophodim, da postujem žene, da pročitam koju knjigu, da se smirim.

Nakon više od 10 godina bez plakanja, rasplakao sam joj se u krilu. Ona me smiruje, ljubi me ujutro da se probudim, kupuje mi čarape na supermena, vodi me za ruku,
nudi čaj i domaće kekse kad moji prijatelji navrate. Ne znam što vidi u meni, pa se trudim biti što bolji, radim joj pitu od jabuka svaku nedjelju i vodim na zanimljiva mjesta (muzeji, parkovi, izleti u planine), čitam svakakve knjige da bi joj mogao preporučiti one dobre, skupljam recepte s tikvicama i sa dimljenom ribom po interentu da bih joj mogao skuhati ručak po ukusu.

Ona je sama u ovom gradu i jedva čekam pripremiti joj ručak i možda je pitati da tu ostane zauvjek. Učinila me čovjekom.

Materijal za operaciju

Rezultat slika za ispovijesti ljubavne
Bračni par je doživio tešku prometnu nesreću prilikom koje je muževo lice bilo teško unakaženo . Doktor mu je rekao da za plastičnu operaciju ne mogu iskoristiti kožu s ostatka njegovog tijela, jer je bio previše mršav.

Međutim, u bolnici su procijenili da se jedini dio kože koji odgovara nalazi na ženinoj stražnjici. Muž i žena su se dogovorili da neće nikom reći otkud je uzet materijal za operaciju, a zamolili su i medicinsko osoblje da sačuvaju njihovu tajnu. Ipak se radilo o veoma osjetljivom pitanju. Nakon izlaska iz bolnice, ljudi se nisu mogli načuditi njegovom novom licu. Izgledao je ljepše nego ikad. Svi prijatelji i rodbina su hvalili njegovu ljepotu.

Jednog dana kad je muž ostao nasamo sa svojom ženom i kada su ga preplavile emocije zbog njene žrtve rekao je: Draga moja, želim ti se zahvaliti za sve što si učinila za mene. Kako ti se mogu odužiti? Dragi moj, dovoljno mi je to što svaki put vidim tvoju majku kako te ljubi u obraz.

Sve što sam htjela u životu jeste da postanem školovana, samostalna žena, da imam…

19553843_10213742531218414_8008302636107678493_n
Sve što sam htjela u životu jeste da postanem školovana, samostalna žena, da imam posao u struci, dobru platu, da ne zavisim od muškarca ni u jednom trenutku.

Postigla sam sve to, ali opet, kada se okreneš oko sebe shvatiš da ti je ipak potreban onaj kome ćeš moći da spustiš glavu u krilo kada dođeš umorna. Da ti svaki dan pokaže koliko te voli, pa i kada imaš žutu minutu. Povremeno te iznenadi poklonom, ništa skupo ni zahtjevno, ruža je dovoljna.

A i ti, naravno, da se trudiš oko ručka ili večere znajući da će on doći gladan, da mu peglaš košulje s osmijehom jer mu savršeno stoje… Ne znam, možda maštam o gospodinu savršenom koji ne postoji, ali ja to tako vidim i ne želim ništa drugo. Ako nema takvog za mene, biram da ostanem sama…

Imam uspešnu firmu i zaposlio sam dobrog prijatelja koji nije imao sve kvalifikacije, na solidno plaćeno radno mesto….

19511316_10213747542823701_4238202561289232769_n
Imam uspešnu firmu i zaposlio sam dobrog prijatelja koji nije imao sve kvalifikacije, na solidno plaćeno radno mesto.

Mislim da sam pogrešio, ali ne iz razloga za koje mnogi misle. Čovek radi daleko više od svih drugih, za kratko vreme ne samo da je opravdao moja očekivanja, već je daleko prevazišao. Posao je savladao u roku od 4 meseca iako sam računao da će mu biti potrebno godinu dana. Problem je što je i previše odgovoran, opterećen je poslom i da me ne izneveri jer je ovo prvi put da dobije posao preko veze.

Zove me često nakon radnog vremena da me informiše o najnovijem statusu, da proveri sa mnom dalje korake. Kada je na odmoru nosi laptop kako bi pratio situaciju. Njegov privatni život trpi, ima ženu, malo dete. Znam da se neke firme interesuju za njega i sada sam u dilemi da li da ga pustim, jer verujem da bi se tamo komotnije osećao, da ne bi imao to breme da nekome nešto duguje, ili da ga ostavim, jer teško da ću naći takvog radnika u kojeg imam apsolutno poverenje.