četvrtak, 1. ožujka 2018.

SINOĆ SE NEKAD POSLIJE PONOĆI PROBUDIM, I VIDIM MUŽ NIJE PORED MENE, ALI ČUJEM KAKO...



Sinoć sam senekad probudila poslije ponoći i vidim da mi nema muža u krevetu. Uplašila sam se da mu se nije nešto loše desilo, ustanem, krenem da ga tražim kad iz kupatila čujem muža kako tiho razgovara s nekim na telefon. Bilo mi je čudno u to doba da ima sa kime razgovarati.


Približim se vratima i čujem kako nekoga ubjeđuje da će uskoro da me ostavi, da me šutne. Takođe je rekao da će naći načina da ode prespavati kod te osobe večeras. Vratila sam se u krevet, ubrzo je i on došao.

Ništa mu nisam govorila, pravila sam se da spavam. Kada sam osjetila da je on zaspao uzela sam njegov mobitel da vidim sa kime je to razgvarao i tek tada je za mene uslijedo nevjerovatan šok, šok zbog kojeg se evo dva sata sva tresem i ne mogu da vjerujem da je spreman za ovako nešto.


Razgovaro je sa mojom sestrom od tetke, klinka koja je tek prije mjesec dana napunila 18 godina. Ne mogu da vjerujem, svašta mi kroz glavu prolazi.

Ne bi me čudilo da je vjerovatno bio sa njom i dok je bila maloljetna. Nas dvoje, odnosno muž i ja imamo po 36 godine.

ODVRATNO!


Kćerka nam je samo 3 godine mlađa od te djevojke. Ne znam šta da radim, pa može otac da joj bude, kako ga nije sramota, pa za koga sam se ja to udala, i kome sam šta skrivila...

komicnistatusi.com

OVAJ MALI PSIĆ NIJE PRESTAJAO LAJATI, I ODBJAO JE KRENUTI, A RAZLOG TOME ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA



Djevojka prije nekoliko mjeseci udomila malog crnog psića kojeg je pronašla. Pružila mu je dom, zaštitu i ljubav, a nije ni sanjala da će joj jednoga dana uzvratiti na najljepši mogući način.


Svi psi koji su udomljeni pokazuju zahvalnost za sve što njihovi vlasnici čine za njih. Najbolji su prijatelji i hrabri zaštitnici. Ovaj preslatki psić pokazao se kao više od toga, a o čemu se zapravo radi, pročitjte u nastavku teksta.

Njegova ga je vlasnica izvela u večernju šetnju, kao i svaki dan kako je činila. Nakon šetnje ga je planirala okupati, no on je odbijao krenuti kući. Glasno je lajao i režao na travu i njegovoj vlasnici nije bilo jasno što se događa i zbog čega se tako naglo poče čudno ponašati. Nikada se prije nije ponašao tako i odlučila je sačekati i viditi o čemu je riječ, i zašto je njen tako mio psić toliko glasan i agresivan.



Nakon nekoliko minuta, počeo je potres od kojeg su se urušile mnoge zgrade. Njena zgrada nije imala veća oštećenja, no u njenoj kupaoni slomilo se debelo staklo od kojeg su mogli dobro nastradati.

Mali crni psić joj je spasio život i bit će mu zahvalna zauvijek.


Ljudi kažu da životinje imaju magičnu moć predosjetiti stvari i događaje koje mi ne možemo, i to je istina. Stoga, ukoliko možete, uvijek se brinite o životinjama, možda ih ne možete udomiti, ali barem ako imate nešto hrane, nahranite ih, ili pokušajte za njih da neđete neko utočište, naročito kada su hladniji dani vani, jer i njima je hladno, baš kao i nama.

novi.ba

PRVO JUTRO NAKON MOG VJENČANJA SVEKRVA ME ODMAH OŠAMARILA, KAKO BI NAGLASILA KO JE GAZDA...



Svekrva me ošamarila odmah još prvo jutro nakon što sam se udala za njenog sina. Bile smo same i rekla mi je “čisto da se zna go je glavni u kući”. Imala sam 19 godina i nisam znala kako da odreagujem na to. Čak ni mužu nisam ništa govorila, jer nisam smjela. Ne bih da pomisli da ne volim njegovu majku, ali moje sumnje su se nažalost obistinile.


Od tada, od tog prvog dana svaki dan mi je bio pakao. Dvije godine muke, patnje i suza, a juče sam dotakla samo dno. U ŠESTOM MJESECU TRUDNOĆE SAM i bila sam kod mojih roditelja dva dana.

Moji roditelji žive u drugom gradu, 150 km daleko i jednostavno zbog toga uvijek moram jednu noć kod njih noćiti. Nije prvi puta, ali juče kada sam se vratila moj muž me odma na ulaznim vratima ošamario i rekao da idem kod mog ljubavnika zauvijek i da se više ne vraćam.


Šamar i tih par riječi su me mnogo zaboljeli, ali kada mi je rekao da ni beba u stomaku vjerovatno nije njegova, e tada sam misila da ću da umrem od muke, pa kako može tako nešto pomisliti, a kamoli reći, ne mogu da vjeujem da je to ista osoba za koju sam se udala.

Zalupio mi je vrata od stana i ostavio me na hodniku. Cijeli dan sam provela na klupi ispred zgrade i nekada pred veče me pozvao da uđem, ali mi zaprijetio da više nikada ne smijem prenoćiti nigdje drugo.

Vjerujte da mi se tako ogadio da bih ga ostavila istog trenutka bez razmišljanja, ali trudna sam, dijete je njegovo, moram nastaviti dalje pa dokle dođemo, a zbog moje svekrve sigurno nećemo daleko.

Znam da me voli i da mi nikada to ne bi uradio što mi je juče uradio da ga nije ona nagovorila i ko zna čime sve napunila glavu. Reagovao je tako samo zbog nje.


Kako može biti tako pokvarena, i toliko željeti uništiti brak od sina. Da mu misli dobro, nikada na to ne bi ni pomislila, ali po svemu sudeći, ona misli na sebe, a ne na svog sina, i unuka kojeg joj nosim.

komicnistatusi.com

TRIK POMOĆU KOJEG ĆE VAŠE CVIJEĆE IZGLEDATI BOGATO I BUJNO



Volite cvijeće imati u svome domu, i naravno volite također o njemu se i brinuti, te činiti apsolutno sve kako bi ono izgledalo baš kao ono u cvjećari ili sa neke tv reklame. Međutim, koliko god se vi trudili i doslovno igrali oko nje, vaša biljka jednostavno neće da krene rasti i cvijetati onako kako to vi želite.


Nedavno sam bila kod svoje prijateljice, i kod nje je cvijeće bilo nevjerovatno, kao da je nacrtano, baš sam se prijatno iznrnadila.

Da biljke cvetaju još lepše i bujnije, baštovani preporučuju da ih, u periodu pojave prvih pupoljaka, treba prehranjivati.

Jedna od takvih prehrana je ricinusovo ulje, zbog kojeg je proces cvijetanje  ljepši i duži, a same krunice cvijeta su  krupnije i veće i dobijaju jaču boju.


U litru vode koja je odstajala nekoliko dana treba dodati 1 kafenu kašiku ricinisovog ulja.

Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro  sjedini sa vodom, da ne bi opeklo korijen biljake.


Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalijte cvijeće. Ako biljka cvijeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva priprema. Ako biljka cvijeta stalno, potrebno ju je pripremati ovaj sastojak, svaki mjesec po jedan puta.

izvor: http://uspesnazena.com/ / gricko-recepti.info

MOJA PRIJATELJICA SVAKI DAN SIPA MASLINOVO ULJE U MANDARINU, KADA MI JE OTKRILA ZAŠTO, ODMAH SAM I JA POČELA



Uglavnom u ovom voću često uživamo jedući ga, osobito tokom zimskog period, jer su pune C vitamina, i veoma su zdrave po naš organizam. Međutim, da li ste znali za šta još možete iskoristiti koru od mandarine.


Naučit ćemo vas danas da kreirate sopstvene svijeće s elementom jednostavnim kao mandarina, a osim što ste zadovoljni time što ste to učinili svojim rukama, okruženju ćete dati ovu prijatnu i osvežavajuću aromu citrusa.

Da biste to uradili, morate slijediti sljedeće korake:

– Uzmite mandarinu i isijecite školjku na pola tako da možete ukloniti bez prekidanja i odbacivanja voćne pulpe.


– Kada imate dva jednaka dijela mandarine, uzmite jedan od njih i stavite malo maslinovog ulja u onaj sa kožom u sredini.

– U drugoj polovini ljuske napravit ćete zvijezdu u sredini, tako da se svjetlost izlazi kroz ove proreze i stvara željeni svjetlosni efekat.

– Kada koža mandarine apsorbuje maslinovo ulje, zapalite kožu koja će služiti kao krhotina.


– Položite polovinu gde ste presijecali zvijezdu i vaša svijeća je već spremna za vas da ukrasite i aromatizujete okolinu ili napravite originalne centralne elemente.

still.kurir.rs

NA NJENOM VJENČANJU DESILA SE NOĆNA MORA SVAKE MLADE, TAKO DA JE NJENA SLIKA PREKO NOĆI POSTALA META ISMIJAVANJA



U toku pripreme za odlazak na vjenčanje žene razmišljaju o tome šta će obući, teprođu kroz desetine trgovina, pa čak i više, kako bi pronašli najbolju haljinu za taj poseban dan.


Pored svega toga, i toliko prođenih trgovina, one opet u sebi strahuju, kako će još neko biti u istoj haljini baš poput njene.

Svako se želi osjećati posebnim. Neke od nas ne bi mogle podnijeti da gledaju vlastitu haljinu na nekome drugome. Tu prestajemo biti tolerantne.

Od pojave ove slike s vjenčanja u Sydneyju (Australija) razna ismijavanja ne prestaju. Čak njih šest pojavilo se u istim haljinama na jednom vjenčanju, a što je još interesantnije, uopšte nisu djeveruše, niti su se dogovorile da obuku tu haljinu.


Haljina im se jednostavno svidila, i to je bilo to. Mislile su da su izabrale najbolju i da niko nije uspio naći sličnu haljinu poput njene.

Debbie Speranza, koja je također bila pozvana na vjenčanje, objavila je sliku i napisala kako su cure “obični gosti” i da se radi o apsolutnoj slučajnosti.

Dodala je i kako bi,trebale dobiti poklon za reklamu.


Cijena haljine na slici gore, je inače nekih 160 dollara.

novi.ba

NEDA UKRADEN BILA UCJENJIVANA S... OD STRANE JEDNOG UREDNIKA PREKO DESET GODINA




Poznata i veoma cjenjena pjevačica Neda Ukraden, nedavno je izjavila kako je dugi niz godina, tačnije preko deset godina, bila žrtva ucjene, od strane jednog urednika, koji je želio da ima odnose s njom.


”Ugledni gospodin koji je u isto vrijeme i urednik poznatih  novina, za mnom je krenuo u sobu kada sam se željela smjestiti u hotelsku sobu, a ja sam ga onako u šoku pitala šta on hoće, on je odmah rekao. Ma daj šta se praviš sad blesava, kao da ne znaš šta hoću!!?"

"Ti ako si imalo pametna shvatit ćes o čemu je riječ, a u koliko ne skontaš i odbije me, zagorčat ću ti karijeru, to da znaš.” Cijela situacija se odigrala, dok je Neda bila poslom u Tuzli.


Malo mi je trebalo, pa da ga opalim štiklom po glavi zbog takvih gluposti i prostačenja, a onda sam mu odbrusila, i rekla:

 - "Slušaj me sad, tamam da više nikada ne zapjevam, ali preko tebe i na taj način ne želim da gradim svoju karijeru.”

Nakon ovog razgovora, godinama je imala posljedice, i svakojake natpise u medijima, i kojekakve njene izjave, a nedavno je odlučila na jednom gosotvanju otvoriti svoje srce i reći o ovome veoma za nju sramotnom slučaju.


”Već deset godine me vrijeđa, pljuje, omalovažava na sve moguće našine, sve što postoji o meni negativno je njegovo djelo, stvarno ne znam, kako neko može biti toliko zao i pakostan.” rekla je Neda

atraktiva.in / novi.ba

JUČE MOJ MUŽ OTIŠAO U WC I OSTAVIO OTVOREN FB PROFIL, A U TOM TRENUTKU DOĐE MU PORUKA



Juče moj muž otišao u WC i ostavio otvoren fb profil. U tom trenutku začuo se zvuk nove poruke i čisto iz radoznalosti da vidim ko mu se javlja prišla sam laptopu i otvorila poruke.


Bila je to naša zajednička prijateljica, žena preko koje smo se i upoznali, a kada sam vidjela da pita za mene počela sam da se dopisujem sa njom.

Ali ni slutila nisam, šta će sve od toga ispasti. Dok sam se pisala sa njom počela sam da rolam stara dopisivanja i tada je zapravo uslijedio šok za mene.


Uočila sam da se moj muž dopisuje sa prijateljicom naše kćerke i to dopisivanje je bilo puno bolesnih i vulgarnih izraza, a u jednoj od njenih poruka stojalo je da je oduševljena predhodnim danom, jer je kako kaže konačno osjetila šta znači biti žena.

Izašla sam iz tog dopisivanja prije nego je on izašao iz WC-a, nisam mu rekla šta sam vidjela jer nisam imala snage za tako nešto. Imam 45 godina i cijeli život mi se srušio.


Možda me to i ne bi toliko povrijedilo da je to neka djevojka, žena nekih zrelih godina, ali ova djevojka je zapravo djevojčica i ima samo 16 godina kao i naša kćerka.

Gadi mi se i saznanje da sam život provela sa bolesnim gadom me ubija. Evo od jučer razmišljam šta je najbolje da uradim, čak sam pomišljala da ga prijavim policiji, jer je ona maloljetna osoba ali tada bi i drugi ispaštali, a ne želim da budem razlog tome.


Stvarno nisam dovoljno pametna, ne znam ta da radim, to me izjeda i jednostavno mi smeta...mislim, halo, to je bolesno...

komicnistatusi.com

MORATE JE PROBATI, JER KO JU JE PROBAO, ODMAH JE TRAŽIO RECEPT - CHOCO NESS TORTA :)




Fantazija, koja se jednostavno topi u ustima, i kada je jednom prboate, odmah ćete se na nju navući. Često je pravim, i svaka moja prijateljica kada bi ju je probala, odmah bi mi tražila recept. Torta j veoma jednostavna, a TORTA i nije baš tako skupa, niti teška za napraviti, stoga je često možete praviti i u njoj uživati. Nadamo se da ćete je probati napraviti i naravno u njoj uživati.


SASTOJCI

3 jaja
3 kašike šećera
2 bjelanca
1 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
6 kašike mljevenih oraha
2 kašike mlijeka



KREM:

700 ml. mlijeka
2 praška za puding od vanile
120 gr. šećera
2 žumanca
3 kašikice instant kafe
150 gr. putera

ČOKLADNI PRELIV:

200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
400 ml. slatke pavlake




PRIPREMA

PJenasto umutititi 3 zumanca i 3 kašike šećera. U posudi prosijati brašno i kakao, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe pomiješati sa žumancem.

Umutiti bjelance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst snijeg i polako sjediniti sa prethodnom smjesom.

Izliti u kalup, promjera 22, u kalup prethodno staviti pek papir, i peći 40 minuta, na temperaturi od 180 stepeni.

Pečenu koru ohladiti, odstraniti pek-papir. Oko kore ponovo staviti rubove od kalupa za torte i poprskati koru sa mješavine od 2 kašike mlijeka.


KREMA

U 500ml mlijeka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha. U preostalo hladno mlijeko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmiješati.

U vrućre mlijeko dodati instant kafu, a onda i razmućeni puding sa žumancem i sve tako miješati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.

Gotovi krem skloniti sa ringle, prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti da se hladi. Puter pjenasto umutiti pa mu u nekoliko navrata dodati mlaki krem i dobro umutiti mikserom.


Kremu preliti preko kore i staviti je u frižider da se dobro ohladi.

Čokoladni preliv najbolje staviti narednog dana, ukoliko vam se ne žuri previše.

ČOKO PRELIV:

Čokoladu sitno isjeckati. Vrhnje zakuhati, preliti preko čokolade i miješati dok se ne dobije finu glatku smijesu.


Preliti preko fila i hladiti u frižider 2-3 sata.


kolaci7.blogspot.com

UNOS TEKUĆINE VEOMA JE BITAN ZA ZDRAVLJE, KOLIKO VODE DNEVNO TREBATE PITI U ODNOSU NA VAŠU KILAŽU - POGLEDAJTE TABELU!




Kada je voda u pitanju, često nam se desi da je ba i ne unosimo toliko često, barem ne u količinama  u kojim bi trebali. Često takožer, umjesto vode uzimamo neke sokove i gazirana pića, tako misleći da smo unijeli dovoljno tekućine, međutim, ništa vodu ne može zamijeniti, naročito kadda je u putanju naše zdravlje.


Ipak, voda je glavna za sve naše vitalne funkcije u organizmu, i ne bi treali dozvoliti da ne pijete dovoljnu količinu, jer će to poprilično narušiti vae zdravlje, i može doći i do velike dehidratacije kompletnog organizma, što može jako loše uticati na mnoge organe.


Koliko vode bi trebali dnevno piti, pogledajte u tabeli koju smo za vas pripremili. Tabela je napravljena, tako da pokazuje koja tačna količina vode vam je potrebna u odnosu na vašu kilažu.







korisnisavjeti92.blogspot.ba / telegraf.rs

SA JELENINOG FB PROFILA NEKO JE SLAO RAZNE PORUKE, ŠTO JE NJENU SESTRU TEODORU ŠOKIRALO, OSOBITO KADA JE PITALA...



Teodora Krsmanović, koja je sestra sada već pokojne Jelene Marjanović otkrila je za srbijanski kurir užas koji se desio, odnosno kako je sa Jeleninog profila dobijala poruke, i to nekoliko dana poslije Jelenine sahrane.


Prvu poruku koju je dobila, bila je dan poslije pogreba.

U poruci je pisalo: "Ćao! Kako si draga?", Teodora je pitala ko je to, na što je dobila odgovor pa znaš.


Sljedeću poruku je opet dobila u maju šta radi, a Teodora je rekla da je i dalje bila u čudu kada je poslije dvije godine dobila poruku sa ovog profila. Mislim, ovo je užasavujće, i bolestno, tkogod da se krije iza ovoga, iza ove neslane šale, bolestan je i psihički poremećen.

Policija nikada nije otkrila ko stoji iza ovog bolesnog čina, i to mi nimalo nije svejedno, jer bih volila da se taj koji ovo radi smjesti tamo gdje mu je i mjesto....


Još jedna slika preprisa razgovora je ispod teksta, pa sami zakljucite...

Da li je ovo bolesno?


kurir.rs / mojireceptici.blogspot.ba

OVAKO DOBRU PILETINU NISAM DUUUGO VREMENA PROBALA - MAYO CHICKETINA


Nevjerovatnog okusa, koji se pamti. Ova piletina će vam pomutiti razum, i jedva ćete čekati da je probate. Toplo vam je preporučujemo, jer je zaista sita, i odličan prilog za nedjeljni ručak.


Fantastična je, možda je previše hvalimo, ali i sami ćete se uvjeriti u njen nevjerovatan okus kda je probate. Stoga, zasučite rukave, i navalite. Napravite ručak koji će nestati u tren oka... :)))

Recept koji vam donosimo možete praviti na dva načina, vama ostavljamo izbor da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Prijatno vam bilo, i uživajte. :)))

Sastojci:
Nacin 1:

500 gr pilecih fileta
4-5 kašike majoneze
2 kaika senfa
1/2 kašikice limunova soka
frisko mljevenog papra
soli
prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)


Nacin 2:

pilece meso (file)
200 ml jogurt
200 ml majoneze
papra i soli po potrebi
pola kašikice bijelog luka u prahu, a možete koristiti i onaj u granulama
krusne mrvice



Priprema:

Prvi Nacin:

Pilece filete malo istuckajte cekicem za meso, ali nemojte pretjerati, znaci samo malo istuckajte.

Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, limunov sok, sol i papar. Možete odmah sve staviti u posudu u kojoj ćete marinirarti.






Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta. Što meso duže stoji, njego ukus je sočniji, ali to možete uraditi isklučivo ukoliko imatee vremena.

Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom. Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.

Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta. 15-20 minuta sasvim dvoljno, nemojte prepeći.

U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, bijeli luk u prahu, tucanu papriku itd...


Drugi Nacin:

Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i pobiberiti, dodati zacine po zelji - u to staviti meso i u frizider Nneka meso bude lijepo potopljeno u marinadi - sto se meso duze marinira to bolje, sve je bolji okus i sočnije je...

Nakon što odstoji, meso uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho, tako da je užitak zagarantovan :)))


Možete poslužiti uz krompir, pire, ili neku salatu, a ukoliko i vi imate nekih ideja, slobodno probajte :))

coolinarika.com / indianhealthyfood.com

BEZ PEČENJA I PUNO TROŠKA - KARAMEL BAJADERA



Odlična karamel bajaderica, bez puno troška, i pečenja, tako da je gotova za tili čas. Fantastičog okusa, tako da je moćete za apsolutno sve prigode pripremiti i poslužiti.

Karamel bajadera, je zaista kolač koji je za sve situacije, jer izgleda veoma bogato, ali također i njen okus je veoma bogat i ugodan za vae nepce :)).


Ukoliko se odlučite da je pravite, nećete se pokajati, opravdat će sve svojim okusom, kada je probate, a nadamo se da hoćete... :)))

Sastojci za karamel bajaderu:

Prvi dio:

250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa



Drugi dio:

250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu


Glazura:

100 gr bijele čokolade


Priprema

Prvi dio:

Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuhati na pari. Kad je kuhano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.

Drugi dio:

Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati.


Po želji preliti sa glazurom od bijele čokolade a može i bez nje, sve ovisi o vama šta želite.

*Jaja i šećer nemojte kuhati da bude previše čvrsto, bolje da se doda još malo mljevenog keksa ako procjenite da je potrebno.


U drugom dijelu pravljenja, savjetujemo vam da koritite mlijeko u prahu, ukoliko se desi da vam smjesa bude rjeđa, slobodno dodajte puding, ili ponovo mlijeko u prahu.

izvor:www.coolinarika.com / kolaci.abcooking.info

NEMA BOLJIH I UKUSNIJIH POGAČICA OD MAMINIH MINI POGAČICA



Veoma ukusno pecivo, gotovo veoma brzo, a može se jesti uz apsoutno sve. Djeca će ih itekako voljeti, i uvijek rado jesti, bilo uz caj, ili mlijeko, a što se tiče namaza, ide uz apsolutni svaki, kako slani, tako i slatki.


Toplo vam ih preporučujemo, jer će vam se brzo dopasti, i često ćete ih praviti, vjerujte nam... :)))


Sastojci

250gr svežeg sira
200gr maslaca
2 jaja
1 kašikica soli
400gr brašna
susam, kim po želji



Priprema

Sir pomiješati sa jajetom, i žumancetom i to jednim, a zatim solju pa dodati nasjeckan omekšao puter.

Dodati brašno i umijestiti kompaktno tijesto. Brašno dodavati pomalo, pa ako je suviše meko dodati još brašna. Tijesto zaviti u foliju i ostaviti nekoliko sati u frižider, a najbolje preko noći, kkako bi ih ujutro mogli brzo napraviti za doručak vašim mališanima.

Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površinina 7-8 milimetara i vadit modlicom pogačice 2do3cm. Modlica bi trebala biti što manja, ali možete i neku manju šačicu koristiti umjesto modlice.


Pošto ostanu krajevi oko pogačica, to ponovo premjesiti i opet vaditi pogačice. Truditi se da se sa tijestom što manje radi, jer postaje mekše i skuplja brašno i tako postaje čvršće.

Pogačice redati na pleh sa papirom za pečenje. Preostalo bjelance umutiti sa malo soli pa njime namazati pogačice. Po vrhu posuti kim ili crni susam. Peći u rerni zagrijanoj na 200C. Nakon par minuta pečenja smanjiti na 180C i peći dok pogačice ne budu skroz rumene.


www.coolinarika.com / besnopile.rs

NEKOLIKO NEVJEROVATNIH TRIKOVA U KUHINJI KOJI ĆE VAM DEFINITIVNO OLAKŠATI ŽIVOT (VIDEO)



Pametnih trikova u kuhinji nikad dosta, a ovaj put vam donosimo. Kada je u pitanju domaćinstvo i kuhinja, tu posla uvijek imamo, čak i previše i koliko god radili, nije dovoljno, tako da je svaka pomoć i olakšanje dobro dođe.


Donosimo vam nekoliko fantastičnih trikova koji će vam olakšati vakodnevni život, kako u kuhinji, tako i u ostatku vašeg domaćinstva.

Moguće je da neke od ovih trikova i znate, ali nije loše da ih ponovite.


KLIKOM OVDE, POGLEDAJTE VIDEO

Izvor: zivotnimagazin.com / stvarukusa.rs / dailymotion

NOĆ JE, VRAĆAM SE IZ GRADA I ULAZIM U MRAČNU ULICU, OSJETIM DA JE ČOVJEK IZA MENE I PRATI ME...



Prije nekoliko dana, vraćam se s posla, i bilo je već kasno, mrkli mrak. Vraćam se i prolazim kroz poprilično mračnu i sablasnu ulicu. U jednom trenutku, primjetila sam da me neki čovjek prati.


Vidim ja njega, i još primjetim da nešto nosi u ruci, a ja još više počnem da žurim, samo što nisam poletila od straha.

Ali, koliko ja žurila, on ide za mnom u korak, u stopu me prati. Međutim, čovjek me uspio sustići kod zgrade gdje stanujem, i na svu sreću, nije bilo ništa strašno.


Zapravo, imao je novčanik u ruci, i to moj. Vidio je kada mi je ispao, dok sam nešto kupovala u trgovini.

Prvih nekoliko minuta smo se smijali do izneoglosti, a onda smo počeli normalniji razgovor.


E, svašta, ovo samo može meni da se desi, ali srećom bio je neki fin gospodin. Čovjek da ne povjeruje da još uvijek ima finih i poštenih ljudi, e svaka mu čast.

ispovesti.com

UKOLIKO NE MOŽETE POMOĆI, VI PODIJELITE, JER OVA DJECA NE JEDU VEĆ DANIMA...



Uslovi u kojima ova djeca žive, inastoje da se odgoje, skoro su pa nemogućii veoma loši. Ovu priliku koristimo da napravimo nešto dobro, odnosno da iskoristimo našu stranicu kako bi se javile osobe koje mogu i žele pomoći ovoj porodici, ali i bilo kome drugome.


Ukoliko nemate mogućnosti da novčano ili na neki drugi način ovu porodicu potpomognete, mi vas molimo da barem ovu vijest dijelite dalje, jer vjerujemo da će neko vidjeti ovaj članak, odazvati se i pomoći.

Mi smo naišli na fotografiju, koju je objavio Jasmin Fazlić Jala. U pitanju je porodica Ilić iz Srebrenika, Bosna i Hercegovina.


Vašu pomoć možete slati direktno na kućnu adresu, ili na adresu humanitarne organizacije UG "HUMANITARNA ORGANIZACIJA BUDIMO HUMANI", sa naznakom MITAR ILIĆ.


Mitar Ilic

Jasenice bb

Srebrenik 75350 BiH

UG “HUMANITARNA ORGANIZACIJA BUDIMO LJUDI”

Humsrebrenik

SA NAZNAKOM MITAR ILIĆ


Iskreno se nadamo da će se svi dobri ljudi odazvati i pomoći ovoj porodic da žive u normalni uslovima.

jumagazin.info

U SUBOTU SAM SE UDALA, ALI KADA SAM VIDJELA S KIM MOJ VOLJENI MUŽ BROJI PARE OD SVADBE....ZNALA SAM DA ĆE ME SE RIJEŠITI I IZBACITI ME...



Nina je nedavno je imala nevjerovatnu svadbu, a onda je nažalost apsolutno sve krenulo nizbrdo.

„Moja svadba je krenula po zlu od početka. Lokacija Ada Ciganlija, blizina crkve, svi moji gosti su bili iz Beograda. Počeću od toga da je dogovor bio između mene i mog supruga da gosti donose novac u koverti koliko god je ko u mogućnosti, koverat bi ubacili u kutiju koja bi se nalazila ispred mladenačkog stola i svi su ispoštovali taj dogovor.


Čekamo matičarku, a u međuvremenu, meni kaže suprug da će sjesti za mladenački sto njegov brat i njegova devojka, a i kumu je došla bivša devojka! Mislim u sebi, pa gdje cemo svi da stanemo, sta cu sad, hvata me neka jeza i panika.

Gdje svi da stanu, kakve devojke, kakve bivše, donose stolice za mladenački sto, a mi sjedimo ovako moja kuma, ja, mladoženja, a u centru stola su kum i njegova bivša, nas nema tu.

Mi kao da ne postojimo, kao da je to njihova svadba i ne naša, jer je gospoda sijela na naše mjesto. kakav bezobazluk.

Dakle kum i bivša u centru, a ja, koja sam mlada, na kraju! Za mladinim stolom u centru sjedi druga djevojka u bijeloj haljini, a inače je nekulturno da neko drugi osim mlade nosi bijelo!


Zatim, ja koja sam u tom trenutku bila u 4. mjesecu trudnoće, stojim tako trudna i ispraćam goste dok je suprug otišao hitno u toalet i nije se više niti vraćao.

Kada sam rekla da želimo pare,  ne poklone to je bio zajednički plan jer smo podstanari i živimo u veoma malom stanu od 30m2.

Kad sam pogledala ka stolu – kao u zatvoru – cijepaju se koverte, postoje dvije žene od kojih je jedna moja svekrva koja broji pare?!

Pazi to, svekrva broji naše pare, pa nema smisla!!!!

Vidjela sam ga da sjedi za stolom u sali i pomislih loše mu je jer je popio. Ubrzo prilazim stolu za kojim sijedi moj voljeni i drag suprug sa svojom majkom i menadžerkom koja kaže „u redu je, hvala Vam“. Upitam supruga šta je u redu? Kaže plaćena je svadba.


Pošto se pre svadbe davao samo avans u iznosu od 500e, ostatak naplate svadbe po završetku.

Upitam kako je plaćena svadba, pa torbica mu je za svadbenim stolom. Kaže mi „pa prebrojao sam ja pare sa kevom“. Svadbene pare, poklone od gostiju, mladoženja broji sa svojom majkom!

Ma dajte, pa gdje to ima, to me naljutilo i izbacilo iz takta?! Okrenula sam se i otišla do frendice, koja je bila negdje na kraju sale.

Konobari torte pakuju da mladenci nose sa sobom kući. Vidim od supruga nevenčana snaja izlazi iz sale i nosi tortu. Ja opet u šoku – ne znam je da li da vrištim ili da plačem.

Sve što su mogli da uzmu uzeli su. Prvu bračnu noć sam preplakala i znala sam da sam danas upoznala svog pravog supruga umišljenog i dodvorenog društvu., koji ne zna od nosa do usta.


Koliko smo para tada dobili ne znam, niti ću vjerovatno ni saznati! Problemi u braku su počeli od prvog dana svadbe. Suprug me je ostavljao, odlazio kod majke i sa društvom. Uništio me...

Nikada mu ništa nije valjalo, sve mu je smetalo. Jedne noći vratio se spijanke kasno, uzeo mene i našu tek rođenu bebbu i izbacio na ulicu...

Prijavila sam ga policiiji i od te noći opet počinje druga vrsta psihičkog nasilja njegoog nepojavljivanja pred Socijalnom službom, vrijeđanja mene i maltretiranja na sve moguće načine.


Nije sve u parama, ali ne plaćaju se računi i ne živi se od ljubavi. A i nije normalno da momak od 30 godina sluša majku šta mu kaže. Zašto si se onda ženio ako nećeš imati svoj život i brižljivo se brinuti o svoojj porodici.

Nažalost, sada sam sama, samohrana majka sa svojom malom slatkom bebicom, koja je naćalost bez oca. On ne zeli da zan za nju, ali nema veze, izborit ćemo se mi same, ne treba nam neko poput njega.

(em-zabava.com/beograd.in)

PORODILIŠTE OSTALO U ČUDU KAO I CIJELI SVIJET, KADA SU VIDJELI KAKVE JE BEBE MAJKA DONIJELA NA SVIJET (FOTO)



Nedavno se na porodilištu desilo nešto nevjerovatno, što se baš i ne viđa niti čuje često bilo šta slično.

Kada su roditelji različite puti, odnosno otac crnac, a majka, bijelkinja, šansa da djeca, u ovom slučaju blizanci budu različite boje kože, je zaosta medicinski fenomen, i nešto što se do sada nikada nije desilo. Šanse da njih dvoje dobiju blizance različite boje kože iznose jedan prema 500.000.


Alison Spuner i njen partner Din Durant su nedavno drugi put dobili bliznakinje, djevojčica Maja i Lija rođene su sa različitom bojom kože, jedna je poput mame bijela, druga je kao tata crne puti.

Dvojajčane bliznakinje su tako nastavile zanimljivu porodičnu tradiciju. Prije sedam godina su dobili prve bliznakinje, Loren je rođena sa bijelom bojom kože, plavim očima i svijetlom kosom, a Hejli je na svijet došla sa crnim tenom, crnom kosom i tamnim očima.


Boja kože je rezultat gena roditelja, što je iznenadilo čak i najveće stručnjake na ovom polju. U slučaju djevojčica rođenih sa bijelom kožom u interakciji su bili “slični” geni mame i tate, u slučaju tamnoputih beba došlo je do ravopravne podjele majčinih i očevih gena.

Mislim da se ovako nešto ne bi desilo treći put, moram da naglasim i da ne planiram da dobijem i treći par blizanaca – rekla je mama kroz smijeh. Te poručili, kako su presretni orditelji svoje djece.



Izvor: zena.blic.rs

BANANA PUDING KOLAČ SA PIŠKOTAMA GOTOV ZA PAR MINUTA



Fantastičan kolač s bananicama, koji je gotov za tren. Svidjet će vam se odmah, jer se topi u ustima, i tako je osvježavajuć i nedoljiv. Djeca će naprosto uživati u njemu, a i mi malo stariji :)), jer ipak i mi volimo slatkiše i kolače :))


Kao što možete vidjeti, kolač je brz i veoma jednostavan za napraviti, tako da nećete imati problema oko pripreme, ali ćete imati problema u nečemu drugom, a to je da vam ga neće biti dovoljno, i nestat će brzo sa vaše trpeze :)))

Sastojci

250 gr piškota
2 pudinga od čokolade
750 ml mlijeka
10 kašika šećera
100 gr tamne čokolade
500 gr banana
3 kašike instant espresso kafe



Skuhajte kafu i ostavite je da se malo ohladi. U kafu umačite piškote i redajte u tepsiju.

Banane izrežite i poredajte preko piškota.

Od 750 ml mlijeka i 10 kašika šećera skuhajte puding i dodajte u njega tamnu čokoladu da kako bi se otopila.


Polovinu kreme prelijte preko banana i piškota, a zatim umočite ostatak piškota u kafu i poredajte po kremi pa pospite ostatkom kreme.

Ukoliko vam se pretjerano ne žuri, kolač stavite u frižider, kako bi se sve bolje jsedinilo i stvrdnulo. Nakon što ga izvadite iz frižidera, izrežite ga po želji i uživajte u nevjerovatno osjvežavajuće okusu.

Prijatno :)))



domacica.com

SAVJET ZA MLADE DOMAĆICE KAKO DA NAPRAVE NAJBOLJE TIJESTO ZA PITU





Ukoliko ste mlada i neiskusna domaćica, ovi savjeti će vam dobro doći za početak, a i za one starije. Zašto da ne :)) Svaki savjet u kuhinji je zlata vrijedan, stoga pročitajte i ove. Nadamo se da će vam pomoći da napravite najbolje pitice... :)))



Sastojci za tijesto:

cca 1 kg mekog bijelog brasna
malo soli
1 kom jaje
0,5 l tople vode

Priprema:

Brasno treba da bude prosijano, sobne temperature, u dubljoj zdjeli – vangli. Rukom napravimo udubljenje u brasnu, u njega stavimo so i jaje. lijevom rukom cemo sipati vodu, malo po malo, a desnom rukom mijesamo, ali ne viljuskom ili kašikom, to morate raditi isključivo rukom.


Sami cemo odrediti kolicinu tijesta koja nam je potrebna za obrok. od ove, navedene kolicine treba da dobijemo tri jufke – to je dosta za veliku tepsiju (promjera 50). Mijesimo i dosli smo do kolicine tijesta koja nam je dovoljna – prekidamo sa dodavanjem vode, sada mijesimo sa obje ruke. u vangli imamo jos brasna oko tijesta, ali ne brinite, trebat će vam brašna za kasnije.

Tijesto se vec poprilicno cvrsce – ne treba pretjerivati sa posipanjem brasnom, da ne postane pretvrdo. da bismo to izbjegli, ovo jos nedovrseno tijesto izvadimo iz zdjele i desetak minuta mijesimo na radnoj povrsini, povremeno, dok za to postoji potreba, posipajuci ispod tijesta pomalo brasna – dok ne prestane da bude ljepljivo.

Od ukupne kolicine tijesta odvojimo tri lopte – jufke. pojedinacno svaku dobro premijesimo i ostavimo da odmaraju desetak minuta. Nakon deset minuta, ponovo premijesimo sve tri jufke – odmah cete pod rukom osjetiti da je tijesto znatno mekanije. Jos jednom formiramo jufkice, premazemo ih uljem i ostavimo na toplo mjesto da odstoje oko sat vremena.


Mjesto, na kome cemo razvlaciti kore, odnosno sto prekrijemo starim stoljnjakom ili carsafom. sredinu pospemo sa malko brasna. uzmemo jufku, pobrasnimo oklagiju i razvucemo oklagijom koliko god je to moguce.

Veličina jedne jufke kad se ovako razvuce ne bi trebalo da prelazi 40-50 cm. Na sporetu drzimo u serpici toplo ulje (ili mast) – temperature 30-40 stepeni. toplim uljem (2-3 kasike) preprskamo razvucenu jufku i razmazemo rukom po cijeloj povrsini – ovo je vazno, da nam tijesto ne bi pucalo dok se razvlaci.


E sada zavrcemo rukave, i nauljenih ruku, poput italijanskih pica majstora, krećemo da razvlačimo tijesto.

Šake okrenete kao kada hoćete da se umivate, lagano podvučete ruke ispod tijesta i laganim pokretima ga polako razvlačite do željene veličine, pazeći da vam tijesto ne počne pucati.

coolinarika.com

NEDAVNO SAM SAZNALA DA ME MUŽ VARA VEĆ NEKO VRIJEME, TU VEČE SAM OBUKLA KRATKU HALJINU I PRIPREMILA MU...



Nedavno sm saznala kako me muž vara, već duže vrijeme nažalost. Taj dan sam nam napravila večeru i obukla veoma ozazovnu kratku crnu haljinu.


NOć je bila više nego savršena, večera kao iz romantičnog filma, a onda je on počeo da ide svakih par minuta u wc.

Razlog toga je to što sam mu u svu hranu ubacila laksativ, da se čovjek malo rastereti... :)))


 Noć je proveo u toaletu, a ja sam se baš lijepo naspavala. Kada je "gospodin" ustao nakon naporne noći, na stolu su ga čekali papiri za razvod.

komicnistatusi.com