nedjelja, 16. rujna 2018.

VELIKA TUGA NA BALKANU - PRERANO NAS JE NAPUSTILA NAJVEĆA ZVIJEZDA...


Preranim odlaskom, napustila nas je trenutno najveca zvezda na Balkanu. Želim da sa svima vama zaokružim priču o trideset godina moje karijere i da stavim tačku na nešto što se zove Dragana Mirković – kaže pjevačica i objašnjava svoje razloge.


DRAGANA MIRKOVIĆ ŠOKIRALA CIJELU ESTRADU: Odlučila da prestane pjevati zbog.
– Činjenica je da poslije 30 godina zaista više ništa ne mogu da pružim. Ne znam o čemu bismo više i pričali poslije koncerta… Ovoga puta želim sve da pružim, sve da kažem i sve da dam kako bih mogla da stavim tačku na svoju karijeru.

Nakon tri mjeseca, koliko je prošlo od teške saobraćajne nezgode u kojoj je pjevačica povrijedila kičmu, ona je spremna da zapjeva i zaigra, iako, kako kaže, još uvijek osjeća jake bolove.


– Neću dozvoliti da me išta spriječi u tome da napravim spektakl za pamćenje. To je moja moralna obaveza i sve ću uraditi da u tome uspijem. Koncert me je natjerao da požurim sa ozdravljenjem.

Psiha je čudo. Kad imate nešto što vas gura naprijed, nevjerovatno je kako se skrati period oporavka – kaže Dragana i nastavlja:

– Zbog povrede sam smršala. Dosta dugo sam ležala i sekirala se. Stres je glavni krivac. Nikome ne želim da na takav način smrša. Vrlo rado bih ostala na onih par kilograma viška da mogu da vratim vrijeme. Ne želim uopće da se podsjećam.


Čak ni bol koji povremeno osjećam ne želim da me podsjeti na nezgodu. Ja sam od onih osoba koje su najjače kada su povrijeđene – kaže pjevačica, koja će 3. oktobra staviti tačku na svoju bogatu tridesetogodišnju karijeru.

– Ovaj koncert će biti prepun emocija, a to je meni najvažnije. Daću svoj maksimum i biće to najbolji koncert koji sam održala do sada – kaže ona.


Na pitanje ko će biti gosti na koncertu, Dragana Mirković odogovara:
– To će biti kolege koje su na neki način obilježile moju karijeru. Pratiće me jedini ženski tamburaški sastav “La banda”.

alternativa-x.com

OVAKO JA SPREMAM PARADAJZ U TEGLAMA ZA ZIMU, KORISTIM GA ZA SATARAŠ, ĐUVEČ...


Prolazi ljeto, dolazi nam jesen, pa hladna zima. Vrijeme je da počnemo misliti i na zimnicu, koja će nam dobro doći nakon ljetnih dana. Danas vam donosimo jedinstven recept za pradajz u teglama, koji će vas i više nego oduševiti kada ga probate.

SASTOJCI:

5kg paradajza
2 kašike soli
2 kašike šećera
1 veza peršuna
1 veza celera

PRIPREMA:

Paradaiz oljuštiti, isjeći na kriške, dodati so, šećer i sitno sjeckan peršun i celer. Sve skupa izmiješati, slagati u tegle, pritiskati plastičnom kašikicom da se dobro složi.

Tegle zatvoriti i pasterizovati pola sata ( uzeti šerpu na dno staviti krpu, poredati tegle da se ne dodiruju i sipati vodu u šerpu 2 prsta – ispod zatvarača tegle, staviti na šporet i zagrijati ne na jaku vatru već srednju i kad proključa da ključa pola sata i u tom da se tegle ohlade) ili malo jednostavnije pasterizovanje ovog paradaiza ( poredati tegle u posudu ( bez vode) staviti u rernu koja je uključena na 100 stepeni i tako da stoje 2 sata,

Rernu isključiti i tegle ne vaditi dok se ne ohlade u rerni.

Ovako spremljen paradaiz može da stoji do dve godine bez promene.Ko voli ljuto u tegle može da ubaci jednu ljutu papričicu. Zatvarači moraju biti novi, prvi put upotrebljeni.

alternativa-x.com