nedjelja, 11. veljače 2018.

MLADA MAJKA JE UŠLA U RESTORAN I POČEA DOJITI SVOJU BEBU, A ONDA JOJ JE PRIŠLA STARICA I URADILA NEŠTO, ŠTO JE SVE OSTAVILO BEZ TEKSTA



Nedavno je jedna majka, kao i pojedini očevici objavili na facebooku, nevjerovatan postupak jedne starice u restoranu, dok je jedna majka dojila svoju bebu.


Naime, Briar McQueen, po prvi put je izašla u šetnju sa svojim malim sinčićem Jaksonom.

Beba je bila stara tek neka dva mjeseca, tako da su nakon šetnje, svratili da ručaju u jedn restoran.


Sjela je i naručila hranu, međutim kada je njena hrana stigla i servirana na stol, mala bebica je počela plakati.

Naravno, taj plač je značio da je beba gladna, majka je naravno ostavila svoju hranu, te odlučila prvo nahraniti svoju malu bebicu, koja je željela mlijeko.


Nakon nekoliko minuta dojenja, jedna starija gospođa joj je prišla. Majka se unervozila misleći da će stara gospođa početi na nju galamiti, jer doji bebu na javnome mjestu.

Ali, gospođa je napravila nešto sasvim drugo, nešto što ona niti svi prisutni nisu očekivali da će uraditi.


Gospođa je prišla i rekla: "Kako je ova mama dobra, prvo hrani svoju bebu, ne misli na sebe. Dopustite mi da vam izrežem hranu, kako bi barem jednom rukom mogli i vi jesti."

Briar se baš iznenadila, kada ju je vidila kako joj reže tost i jaja na sitne komadiće, kako bi ona mogla jesti, i dojiti bebu.


Majka se zahvalila, i nije mogla vjerovati na tako lijep gest ove stare gospođe.



Izvor: net.hr

OVAJ KOLAČ SVI VOLIMO: SNICKERS


SASTOJCI
10 bjelanjaka
17 žlica šećera
10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u ljusci-obavezno)
10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna
2 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo : )




KREMA
10 žumanjaka
10 dkg čokolade + dvije snickers čokoladice
20 dkg šećera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme

PRIPREMA
Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u čvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli za čvrstoću),nakon toga dodamo šećer i ulje.
U jednu posudu stavimo lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u čvrsti snijeg da nam i dalje ostane što čvršći.
To sve stavite u lim koji ste predhodno namazali maslacem(ja stavim na papir za pečenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na 180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pečenja ovisi kakvu pečnicu imate : )




KREMA
Izmiksane žumanjke i šećer staviti na paru i skuhati,kad je već kuhano dodajte čokoladu i lagano miješajte dok se čoksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers čokoladice, a ne morate) : )
Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obični).Nakon toga u kremu stavite isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga preko kolača,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj kupovni preljev je genijalan : )
GLAZURA-GANACHE OD ČOKOLADE
Glazura nije klasična nego pravite ganache od čokolade zato i izgleda tako deblja na slici,a pravite na slijedeći način:
500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl vrhnjem)
300gr čokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti čoksa da je ispod 50% kakaa ),
Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega stavite izlomljenu čokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača i dobro,dobro ga ohladite prije posluživanja!
Dobar tek i uživajte u kolaču : )

POSLUZIVANJE
Napomena:ganache će Vam biti skroz rijedak i zato kolač mora ostati u dubljem limu za pečenje kad stavljate ganache preko kolača, ganache će se kroz nekoliko sati u hladnjaku stisnuti…
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Da li ste RAK u horoskopu ? Evo dokaza da je to najbolji znak


Ako ste rođeni između 21. juna i 22. jula, uspjeli ste! Liječnici su rekli da je tada rođeni najbolji znak! Želite znati zašto?
Rak je znak vode, rakovi su poznati po tome što su duboko instinktivni i sentimentalni. Unatoč tome, teško ih je upoznati, nakon što to učinite, nikad se nećete okrenuti.
Rak je jedan od najbogatijih znakova. Zapravo, oni koji su rođeni pod ovim znakom imaju čudesnu sposobnost slušati suosjećajno svakoga tko je u nevolji.
Ako imate poteškoće u vezi ili se suočavate s izazovnom odlukom koju morate napraviti, prijatelj rak bit će savršen za pozivanje. Oni su strpljivi i pažljivi. Možete se osloniti na njih da budu tamo za vas i da vam pomognu sa svime što vam je potrebno.



Oni koji pripadaju ovom znaku imaju nevjerojatnu majčinsku narav i oni često brinu o drugim ljudima više nego što brinu o sebi. Otići će na put da stave svoje prijatelje i obiteljske emocionalne potrebe, prije svoje vlastite.

Iako su rakovi dobri u rješavanju problema i emocija drugih ljudi, oni nisu tako dobri u rješavanju svojih problema. Strahovito su emocionalni, ali na neki način, to uopće nije iritantno, osim kada se neumorno.
Ali kada je rak prema vama temperamentan, to je njihov način izlaganja svoje suosjećanja i otvaranja vama. Rakovi su možda najpouzdanija skupina ljudi s kojima biste se ikad sreli. Mogu imati promjene raspoloženja, ali njihova pouzdanost je uvijek stabilna.



Skoro su uvijek na vrijeme za bilo što, a ako nisu na vrijeme, rano su. Varanje nikada nije zabrinjavanje kada se zabavljate ili udajete za raka, oni vrednuju povjerenje i vjerodostojnost nad svima, a oni to očejuju i od vas.
Rakovi će vas uvijek najprije staviti, i nikada vas neće smatrati zdravo za gotovo. Razlikuju se od bilo kojeg drugog znaka zodijaka jer koriste emocije kako bi se povezali s osobama koje susreću.

AKO IMATE OVE KOVANICE MOŽETE SE OBOGATITI...EVO KAKO (FOTO)


Možda imate monete u vrijednosti od 2 eura, koje danas vrijede mnogo više od svoje nominalne vrijednosti.

  One su bile puštene u opticaj u određenom tiražu i bile su posvećene nekom događaju ili je moguće da je u procesu izrade došlo do greške. Tokom godina njihova vrijednost se sve više povećava i traže ih svi kolekcionari svijeta.



 Pogledajte ovaj spisak i monete koje imate, pa vam se možda i posreći da nađete bar jednu od njih: 2 eura Njemačke Ove kovanice, puštene u opticaj 2008.
godine sadrže grešku: 15 zemalja koje su u sastavu Evropske unije, prikazane su… bez granica. Bilo je ukupno 30 hiljada primjeraka. Veoma su tražene među kolekcionarima.

2 eura Vatikana Ova kovanica je puštena u opticaj 2004. godine povodom 75 godina od osnivanja države Vatikan. Bilo ih je pušteno 85 hiljada primjeraka. Po riječima kolekcionara njihova vrijednost je oko 100 eura.




2 eura Finske Moneta, puštena u opticaj 2004. godine, u čast proširenja Evropske unije. Ovi primjerci vrijede oko 60 eura. Ovako niska vrijednost je uslovljena prilično velikim tiražom; u opticaju ih je bilo više od milion.

2 eura u čast Grace Kelly Ova kovanice je puštena u opticaj 2007. god., i vrijedi od 600 do 1000 eura. Tiraž je bio svega 20 hiljada.

2 eura San Marina Nezaboravna moneta, puštena 2005. god. Tiraž je bio 130 hiljada primjeraka, i svaka vrijedi oko 120 eura.

1 cent Italije Kovanica u vrijednosti od jednog centa, puštena prije 15 godina u opticaj u Italiji, danas vrijedi 6000 evra. Zašto? Ove kovanice, iz 2002. godine, istih su dimenzija kao i kovanice od 2 centa.

VOLITE KOLAČE SA KOKOSOM NAKON OVOG RECEPTA ĆETE IH JOŠ VIŠE VOLJETI


Sastojci
Za osnovu
2 jaja
200 gr. secer
200 ml. mleko
100 ml. ulje
200 gr. brasno



1 pecivo
2 zlice kakao
Za fil
1 l. mleko
250 gr. secer
7 zlice griz
200 gr. kokos

Priprema
Jaja umutite sa secerom i kad su dobro umuteni dodate mleko, ulje, brasno u koje se predhodno pomesali pecivo i kakao, pa pola od ove smese isturite u pleh broj 30 i stavite u pecnicu. Kad je upola peceno izvadite iz rerne, isturite pripremljeni fil, a iznad fila isturite preostalu polovinu od smjese za osnovu i vratite u pecnici da se sve zajedno dopece.
Izvadite i glazirajte sa glazurom koja vam je najbolja.
Fil:



U 200 ml. mleka stavit griz i ostaviti da tako stoji dok se preostalo mleko od 800 ml. kuha sa secerom. Kad prokuha mleko dodamo ukisnuti griz i kuvati do manju gustocu od pudinga, sklonite sa sporeta i dodati kokos, izmesati.
Posluživanje
Ja prvo pripremam fil i onda pravim osnovu.
Ovaj kolac mozete ako zelite da delite da bude na tri dela, na jedan deo – jednostavno kako vam volja. Danas ja pripremala u dva dela, a ako je pravite u jedan dio (ispeci celu smjesu za osnovu i iznad njega isipati fil, tada mi izgleda ko torta.
Da se uverite da je zaista dobar morate to napravite.
Dobar vam tek uz ovog predobrog kolaca u ljepo drustvo.

KAZNE VEĆ ZA VOŽNJU 121 km/h! Od 1. septembra na autoputevima kreće RIGOROZNA KONTROLA I KAŽNJAVANJE!


Specijalni uređaji meriće prosečnu brzinu vozila između dve naplatne rampe na autoputu, na osnovu vremena za koje su prešli tu deonicu. Ukoliko je brzina prekoračena makar i 1 km/h, vozači će dobijati kazne na kućnu adresu
Vozači koji na autoputevima budu prekoračili dozvoljenu brzinu makar i za 1 km/h biće kažnjavani minimalno 3.000 dinara već od 1. septembra. Tada, naime, počinje primena novog sistema koji izračunava prosečnu brzinu kola između dve naplatne rampe, na osnovu vremena za koje je pređena ta deonica.
Svako ko bude vozio u proseku makar i 121 km/h, što je kilometar više od dozvoljene brzine na autoputevima, na izlaznoj naplatnoj rampi dobiće priznanicu da je prekoračio brzinu, a kazna će mu stići na kućnu adresu. Proba ovog sistema, bez naplaćivanja kazni, uspešno je obavljena proteklih nedelja na nekoliko deonica, a plan je da sve naplatne rampe na autoputevima vremenom budu opremljene ovim uređajima.

1. od 121 km/h do 140km/h - za vožnju brzinom koja je do 20 km/h veća od dozvoljene:
- Novčana kazna od 3.000 dinara
2. od 141 km/h do 160km/h - za vožnju brzinom koja je od 21 km/h do 40 km/h veća od dozvoljene:
- Novčana kazna od 5.000 dinara



3. od 161 km/h do 180 km/h - za vožnju brzinom koja je od 41 km/h do 60 km/h veća od dozvoljene
- Novčana kazna od 6.000 do  20.000 dinara, 3 kaznena poena i kumulativna primena mere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje 30 dana
4. od 181 km/h do 200 km/h - za vožnju brzinom koja je od 61 km/h do 80 km/h veća od dozvoljene
- Novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana, 6 kaznenih poena i kumulativna primena mere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od najmanje 3 meseca.
5. više od 201 km/h - za vožnju brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene
- Novčana kazna u rasponu od 100.000 do 120.000 dinara ili kazna zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena uz kumulativnu primenu mere zabrane upravljanja vozilom od najmanje 8 meseci.
- Prethodnih dana vozače na našim autoputevima samo smo upozoravali na prekoračenje brzine, ali za nekoliko nedelja počinjemo sa naplatom kazni. Sve naplatne rampe u Srbiji pokrivene su sistemom za merenje srednje brzine i već smo utanačili proceduru za kažnjavanje naših državljana. Ostaje samo da sve rampe opremimo i softverom "Puteva Srbije", koji osim registrovanja brzine, ujedno slika svako vozilo koje ulazi i izlazi sa naplatne stanice. Svi koji prekorače brzinu, na kućnu adresu će, uz uplatnicu, dobiti i slike sa tačnim vremenom kad su stigli do prve rampe, kao i kad su prešli sledeću. Niko neće moći da ospori satnicu jer "Putevi Srbije" na naplatnim rampama preuzimaju vreme od Direkcije za mere i dragocene metale i na svim stanicama sat je usklađen u milisekund - kažu u Upravi saobraćajne policije.
Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da se ova mera već dugi niz godina primenjuje u nekim evropskim zemljama i da je dala odlične rezultate.



- Recimo, Austrijanci su ovakav vid kontrole pre nekoliko godina uveli na jednu deonicu tamošnjeg autoputa upravo zato što je primećeno da su na tom delu zbog suludih vožnji česte saobraćajne nesreće. I zaista, uspeli su da broj nezgoda na toj deonici smanje za 50 odsto. Uveren sam da je ova mera izuzetno delotvorna i da će uz već postojeće radare i presretače značajno uticati da i vozači na našim autoputevima "skinu nogu sa gasa" i pridržavaju se propisa, a sve u cilju i svoje i tuđe bezbednosti - kaže Okanović.
I profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić kaže da podržava svaku meru koja za cilj ima smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a ponajviše stradalih u saobraćaju.
- Ovakva kontrola vozača predviđena je još Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, čiji sam jedan od autora, a koji je usvojen još 2009. godine. Samo mi nije jasno što se toliko odugovlačilo sa njenom primenom, a još mi je čudnije što se tolika fama digla oko nje, kao da se od vozača traži da ne znam koliko voze sporo. Lično smatram da neko ugrožava i sebe i druge ako 240 km od Beograda do Niša pređe za dva sata. Zašto? Zato što to znači da je na nekoj deonici sigurno vozio i 150 na sat
Kada su u pitanju vozila sa stranim tablama, kako ističu u Saobraćajnoj policiji, za sada se razmatraju tri solucije za sankcionisanje njihovih vozača.
- Jedna od mogućnosti je da im se kazna naplati na granici, prema drugoj bi je plaćali na samoj rampi uz pomoć patrole saobraćajne policije, a treća je da pokušamo da putem bilateralnih sporazuma odnosno razmene podataka sa državama u kojoj je vozilo registrovano sankcionišemo prekršioca. Taj problem moramo da rešimo u narednom periodu, ali priznajemo da nam on nije prioritet, kao što ni cilj uvođenja ove mere nije naplata kazni. Cilj nam je da našim vozačima pokažemo i upozorimo ih da postavljeno ograničenje od 120 km/h nije nečiji hir, već da ono spašava živote - kažu u Upravi.

POMOGAO JE STARICI DA ZAMENI PROBUŠENU GUMU: Tek kad je stigao kući shvatio šta mu je ona uradila


Ljubaznost prema strancima je danas veoma redak slučaj! Nekada se razočaramo u ljude, a nekada nas neko iznenadi svojom dobrotom.
Pogledajte šta se dogodilo ovoj starijoj ženi koja je imala problem sa svojim
automobilom!
Čovek je vozio seoskim putem i video staricu čiji je automobil stajao na putu. Činilo se da je žena u problemu te je stao da pomogne. Međutim, žena se uplašila čoveka koji joj se približavao. Da li će je on povrediti?! Zašto bi joj neko tek tako pritekao u pomoć? Ipak je odlučila da ga pusti da pogleda njenu gumu koja se ispumpala jer ona nije znala šta da radi...



"Ovde sam da vam pomognem gospođo!", rekao je čovek i pre nego što je starica shvatila šta se dešava, on je iz svog autobomobila doneo rezervnu gumu i bacio se na posao.
Starica mu se zahvalila i ponudila se da mu plati. Naravno, on nije ni očekivao da naplati takvu vrtu usluge. Umesto toga rekao joj je: "Sledeći put kad vidite nekoga da je u nevolji, pomozite mu. Samo se setite Brajana Andersona i smatrajte da ste mi vratili uslugu".

Nakon toga čovek je otišao, a žena je ostala impresionirana njegovom velikodušnošću, toliko da je skoro osećala vrtoglavicu. Odvezla se oko pola milje dalje do obližnjeg restorana.
Ljudi su je pozdravljali sa osmehom na licu. Konobarica joj je ponudila peškir da osuši kosu, jer je pokisla. U tom trenutku je žena primetila da je konobarica u kasnoj trudnoći. Iako je verovatno bila iscrpljena, konobarica joj je delovala kao najdivnija osoba na svetu.

Starica je naručila limunadu i brzo ju je popila. Onda se setila Brajana Andersona. Limunadu je platila 100 $, dok je konobarica rastinjavala novac, ona je izašla iz lokala i odvezla se.



Ostavila je poruku za konobaricu na salveti: "I ja sam bila u problemu i neko veoma ljubazan mi je pomogao na način na koji ja sada tebi pomažem. Zapamti to kad budeš videla nekoga kome je potrebna pomoć. "Kada je konobarica pogledala bolje, u salveti je bilo još 4 novčanice od po 100 dolara.
Konobarici se zavrtelo u glavi. Sa bebom koja dolazi sledećeg meseca, to bi bilo napornih nekoliko nedelja. Ona je složila novac i stavila ga u džep i završila svoju smenu.
Nekoliko sati kasnije, konobarica se konačno vratila kući posle dugog dana. Legla je u krevet pored svog muža koji je bio u polusnu. Razmišljala je o tome koliko su oni zapravo srećni i rekla: "Volim te, Brajane Anderson!"

ČAK 90% LJUDI NE MOŽE DA VIDI ŠTA NIJE U REDU SA OVOM FOTOGRAFIJOM: Možete li vi? (FOTO)


Matursko veče je jedan od najvažnijih događaja u životu mladog čoveka. Uspomene s tog događaja nose se ceo život, a fotografije koje su nastale u odelima i haljinama spadaju u najlepša svedočanstva o tome kako smo mladi i lepi nekad bili.



Grupa devojaka fotografisala se pred ludu noć, a njihova fotka je brzo postala pravi hit na internetu.

Naime, iako su devojke predivne i lepo doterane, nešto na ovoj fotografiji baš i nije u redu.
Možete li da pronađete o čemu je reč?
Ako niste uspeli, ne brinite. Čak 90 odsto ljudi ne uspe da pronađe, nazovimo je tako, nepravilnost. Ili još bolje, zanimljiv detalj.
Rešenje? Evo ga na slici ispod, zaokruženo.




Tako je. Devojka u sredini umesto torbice nosi džinovsku pljosku, u kojoj ima dovoljno alkohola da dobro zagreje sve na slici. Pa možda i još više.

Jednostavno da jednostavnije ne može bit:Jednostavni puding kolač s rupama

Rezultat slika za Jednostavno da jednostavnije ne može bit:Jednostavni puding kolač s rupama
SASTOJCI
Za biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
4 žlice kakaa
4 žlice čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 dl ulja
1,5 dl mlijeka



Za žutu kremu
2 pudinga od vanilije
9 dl mlijeka
6 žlica šećera
15 dkg maslaca

Za smeđu kremu
2 pudinga od čokolade
8 dl mlijeka
6 žlica šećera
10 dkg maslaca

PRIPREMA
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati tada ulje, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
Pečeni i još vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.



Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding umuti pjenjačom sitno sjeckan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda maslac i ravnomjerno izmješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.

NAPRAVITE SAVRŠENE KNEDLE OD GRIZA ZA 10 MINUTA


 Ima li ljepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna vještina svake dobre kuharice. A evo kako da ih napravite!

Sastojci:
jaje
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli



kašičica sjeckanog lista peršuna, po želji
  
Priprema:
Odvojte bjelance od žumanceta. Bjelance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lijepo sjedinite.



Stavljajte kašiku po kašiku griza, svo vrijeme miješajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun.
Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.
Izvor: blog.neum-bih.com

OSVJEŽAVJUĆI KOLAČ KOH…A NEKI KAŽU I KRALJICA MEĐU POSLASTICAMA

Rezultat slika za OSVJEŽAVJUĆI KOLAČ KOH…A NEKI KAŽU I KRALJICA MEĐU POSLASTICAMA
Sastojci:
10kom jaja
10 kasika secera
6 kasika sitnog psenicnog griza
4 kasike mekog brasna tip 400


za prelivanje:
2 l mleka
10 kasika secera
1 kesica vanil secera

Priprema:
Ukoliko su jaja iz frizidera izvadite ih da se bar malo ugreju na sobnoj temperaturi. Nikada ne mutim hladna jaja. Odvojiti belanca od zumanaca. Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati kristal secer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati zumanca. Lagano mutiti jos kratko koliko da se sve lepo sjedini. Iskljuciti mikser. Ostaviti ga po strani. Brasno pomesati sa psenicnim grizom. Veoma je bitno da griz bude sto sitniji. Korisitim isti griz kao i za knedle. Sto je griz sitnoji to je koh kremastije strukture. Dodati u umucenu smesu i okruglom busnom varjacom lagano sjediniti.


Okruglu duboku serpu precnika 30 cm nauljiti i pobrasniti. Sipati smesu i staviti u yagrejanu rernu na 200C. Peci 10 min na 200C pa jos 20ak min na 175 C. Posl 15ak minuta pecenja ukljuciti ringlu na sporetu i mleko koje ste pomesali sa deset kasika secera i vanilom ugrejati do tacke kljucanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, bice gotov i koh.
Tajna moje mame da koh bude savrsen je da se vreo koh preliva vrelim mlekom. Mleko nalivajte lagano vecom kutlacom dok biskvit upija.
Ostaviti da se ohladi i konzumirati ga u umerenoj kolicini. Prijatno!

ŽELITE SAMI UZGAJATI VLASTITO ORGANSKO POVRĆE? PALETA JE SVE ŠTO TREBATE! (VIDEO)


Vrtlarstvo možete pretvoriti u veoma opuštajuću aktivnost. To je lijep hobi koji će djelovat na vas tako da se osjećate ispunjeno.Ovdje ćemo vam dati neke savjete, a pogledajte i video za više informacija.
Gospođa Mavis Butterfiels savjetuje da kupite nove palete letvi. Ipak, ako koristite reciklirane palete trebate obratiti pažnju da na njima bude otisnuto HT. To znači da se paleta toplinski ne obrađuje i nije hemijski tretirana.



Pošto ne mžete 100% biti sigurni da na njima nema bakterija ili nekih hemikalija, operite te palete i dobro osušite prije upotrebe za sadnju.
Upotreba komposta u neposrednoj blizini biljaka će povećati prinos. Naravno, koristite prirodna đubriva i nemojte koristiti hemikalije jer će naštetiti vašem zdravlju.



Obratite pažnju na dubinu tla koja je potrebna za povrće. Rad u vrtu će vam dobro doći kao anti-stres terapija i zato ga prihvatite kao takvog.