četvrtak, 25. siječnja 2018.

PRESPAVAO SAM KOD DEVOJKE I UJUTRO KRENUO NA POSAO, ZABORAVIO SAM MOBITEL...


Vraćam se sa pola puta, stajem ispred njene kuće, ona izlazi, onako u pidžami, raščupana, bez
šminke, bosa, očiju naploa zatvorenih.
Gledam je, iskreno nikada mi nije bila ljepša.
Ako vam se sviđa podijelite sa prijateljima

PILEĆA PRSA PEČENA U MLIJEKU.. MEKANA, SOČNA I POGODNA ZA PODGRIJAVANJE!

Rezultat slika za sočna piletina u mlijeku
Sastojci 
400g pilećih fileta
100ml bijelog vina ili temeljca
200ml mlijeka (2,8%)


2 žlice Glatkog brašna Podravka
1žlica nasjeckanog peršina
1 češanj češnjaka
sol,papar

Priprema
Narezite pileca prsa da budu jednake debljene.Ako zelite mozete ih lagano potuci batic za meso preko prozirne folije,pazite da im ne razbijete strukturu,njezno.
Posolite ih i poparite.


Uvaljajte filete u brano,visak istresite.
Zagrijte maslinovo ulje /pazite da ga ne zapalite //treba stajati kraj stednjaka//dodajte na sitno isjeckani luk ,smanjiti vatri za par stupnjeva pa izdinstati luk da lagano promijeni boju i omeksa .Dodati filete ,prepecite s jedne i druge strane .
pecenje:Pustiti dvije-tri minute sa jedne strane /NE BOSTI VILICOM dok se peku/okrenuti pazljivo na drugu stranu na par minuta.Kad su fileti uuhvatili lijepu boju,pojacat vatru pa dodati temeljac ili vino ,drvenom zlicom strugati po dnu da se digne ono sto je zapeceno /tu je vecina ukusa koja ce dati aromu umaku.
Kad se sve zgusnulo dodati mlijeko pustiti da sve kuha par minuta da se malo reducira.
Dodati sitno nasjeckani persin i cesnjak.Prokuhati i servirati .Po uksu dodatno posoliti i popariti .
Servirati sa salatom ili prilog po zelji.Za naknadno zagrijavanje podliti opet sa malo mlijeka i prokuhati.

STVAR KOJA UBRZAVA DOBIJANJE RAKA ZA VIŠE OD 50%: NIJE CIGARETA, VJEROVALI ILI NE


Niste pušač? Divno! Ali, to nije dovoljno da vas sačuva od opakog kancera. Morte da obratite pažnju i na ono što jedete.
Ako ste se pitali kako to da neko ko nikad u životu nije zapalio cigaretu, a pritom je živjeo zdrav život negdje na selu, daleko od gradske vreve i zagađenja, može da oboli od raka pluća, sada nauka ima odgovor na to pitanje.
Čuli ste sigurno za ugljene hidrate, ali ovo niste znali…


Šećer bijeli, je najveći krivac za nastanak raka, njegovo širenje i nemogućnost liječenja! Šećera ima svuda, od soseva, pića, alkohola, keksova, kolača peciva!
Jednostavno ga zovu nevidljivi ubica koji je GORI I OD CIGARETA u pojedinim situacijama!
U pitanju su namirnice koje našem organizmu daju energiju i vitalnost. Međutim, kada se s njima preteruje, postoji opasnost od prekomernog gojenja, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.


Najnovija studija, objavljena u žurnalu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, dokazala je da česta konzumacija ugljenih hidrata, a naročito onih sa visokim glikemijskim indeksom – poput belog hleba, kornfleksa, ekspandiranog pirinča – povećava rizik od raka pluća za neverovatnih 49 odsto.
Što je najgore, posebno su ugroženi upravo nepušači, jer kako statistike pokazuju, bitku sa ovom bolešću izgubi 12 odsto baš onih osoba koje su se sve
vreme čuvale od duvanskog dima.

IMAM 41 GODINU I RADIM U JEDNOJ FIRMI. IMAM ČETVERO DJECE I MUŽA KOJEG “VOLIM” NAJVIŠE NA SVIJETU.


Imam 41 godinu i radim u jednoj firmi. Imam četvero djece i muža kojeg “volim” najviše na svijetu. U firmi sam u smjeni jedina žena, sve ostalo su muškarci, kavaljeri. Moj jedini posao je već 10 godina da ništa ne radim, već da u jednom ćošku ležim i raširenih nogu dočekujem kako se kome digne.


Toliko sam aktivna da muž ne dođe na red da me ima po mjesec dana, ali “razuman” je pa mi ne pravi problem. Ipak sam žena u godinama :). Zašto kažem da ga VOLIM? Volim mog muža zato što mi je kroz cijeli život oslonac, iskreno me voli i drži me kao malo vode na dlanu. Voli mene i NAŠU djecu više od sebe. Ovo našu sam podebljala jer iskreno ni sama ne znam da li je on otac i jednom od njih četvero.


Za prvo znam da nije njegovo jer sam zatrudnila prije nego sam sa njim spavala, tako da se rodilo kao SEDMAČE. Ono oduvjek sam bila slobodnije prirode i voljela sam da “širim” noge, a njega sam baš izabrala da mi bude muž jer sam znala kako je dobar, pošten, u neku ruku naivan muškarac, ali muškarac pored kojeg mi nikada ništa neće nedostajati.

PITA SA MESOM NIKAD BRŽA NIKAD LAKŠA ZA PRIPREMITI


Ovako brzo pripremljena pita spasiće vas u svakoj situaciji. Predlažem vam pitu sa nadjevom od mesa, ali možete koristiti bilo koji nadjev – slatki ili slani, po vašem izboru.

Sastojci:
– 2 jajeta
– 1/2 kašikice soli
– 1 šolja (250 ml) jogurta


– 1 ista takva šolja brasna
– 1 kašikica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
Nadjev:
– 300 gr mljevenog mesa (sirovog ili malo izdinstanog)
– 2-3 glavice luka (isječene na kockice)
– so i biber po ukusu

Priprema:
Pomješajte jogurt sa sodom i ostavite da odstoji 5 minuta.
Zatim dodajte preostale sastojke (za tijesto) i dobro promješajte.


Namazite tepsiju sa uljem (ili mašću) i pospite brašnom. Za ovu količinu ne treba koristiti veliku tepsiju ( ja sam uzela okruglu tepsiju, 20 cm u prečniku).
Naspite u tepsiju polovinu tijesta, poredajte nadjev i od gore sipajte drugu polovinu tijesta.
Stavite u zagrijanu rernu i pecite 40 minuta na 170 stepeni.
Izvor: uspesnazena.com

Laneno sjeme sa jogurtom je nevjerovatan lijek! Pogledajte za šta je dobra ova mješavina


Konzumiranje 1-3 kašike brašna od lanenog sjemena u stanju je da u roku od 3 nedjelje potpuno očistiti debela i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.
Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga.
Ima pozitivni utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena je u stanju da apsorbuje i eliminiše toksine u organizmu, smanjuje nivo holesterola u krvi.

Indikacije za upotrebu:
– zapaljenske procese sluzokože gornjeg respiratornog trakta, gastrointestinalnog trakta
– gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu
– bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis



– prekomjerna težina tijela, narušenost lipidnog metabolizma

Recept – Ćišćenje crijeva sa brašnom od lanenog sjemena

3 nedjelje umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:
– 1 nedjelja: 1 kašika lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira



– 2 nedjelja: 2 kašike lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira
– 3 nedjelja: 3 kašike lanenog brašna pomiješanog sa 150 ml kefira

Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe na više dana, sjeme može da užegne. Najbolje – svako jutro nova porcija.
Ovakvu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litre dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje medene vode. Ćišćenje crijeva na ovoj način sprovodi se jednom godišnje.

ČUDESAN NAPITAK KOJI ZA 4 DANA OTAPA SALO: 10 CM SALA SA STRUKA KAO RUKOM ODNEŠENO!


Čudesan napitak sastoji se od jednostavnih namirnica a uklanja i do 10 centimetara masnih naslaga oko struka u četiri dana
Sastojci
svježi đumbir
svježi listići mente



jedan krastavac
jedan limun
8,5 čaša vode

Priprema
Operite limun (ne guliti), presjecite ga na pola i izvadite sjemenke. Svaku polovinu limuna zasjecite i ubacite u posudu s vodom.



Krastavac ogulite i nasjeckajte na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova svježe mente, operite ih i dodajte i njih.
Ogulite đumbir, isjeckajte ga i dodajte ga u vodu s ostalim sastojcima. Izmješajte sastojke, poklopite i stavite u frižider preko noći.
Bar četiri dana pripremajte svaki dan svježu vodu i pijte čitav dan i rezultati neće izostati.

IDEALNA TEŽINA ŽENE: TABELA PO VISINI


Idealna težina žene: tabela po visini
Ova tabela vam može poslužiti kao vodič za težinu. Međutim podaci na njoj navedeni su po


mjerenjima statistički. Ako smatrate da vam tabela ne odgovara pitajte svog doktora koja bi vaša bila
idealna težina.


fenserka.com

BRZO SE SPREMAJU MEKANE I UKUSNE I DRUGI DAN...KIFLE PO MOM UKUSU


Sastojci
1 kg brašna
6 dcl mleka
125 gr margarina



1 sveži kvasac
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kafena šoljica ulja

Način pripreme
Umesiti testo i ostaviti ga 30 min da raste.
Zatim ga razviti u obliku kocke da bude debljine jednog prsta.



Premazati testo sa 125 grama margarina koji se izmeša sa 2 žumanca i 1 kašičicom soli.
Uviti testo u rolat, zatim rolat malo istegnuti. Ostaviti da stoji 15 minuta.
Oštrim nožem seći testo cik-cak, tako da dobijete trokutice.
Poslagati ih u tepsiju, premazati jajetom i posuti sa susamom.
Peći na 200 stepeni 15 minuta.

IMAMO VEĆ 3 KĆERKE I SUPRUGA JE VEĆ PO ČETVRTI PUT TRUDNA...


Imamo već 3 kćerke i supruga je po četvrti put trudna. Želimo muško dijete i dogovorili smo se ukoliko opet pude djevojčica da abortira jer nema smisla da rađa i četvrtu djevojčicu. Prije mjesec dana smo bili na ultrazuvuku da provjerimo pol, ali beba je bila tako okrenuta da je bilo nemoguće da se utvrdi, pogotovo jer je još bila mala.



Suprugin ginekolog je rekao da dođemo za mjesec dana i da će tada biti jasnije. Juče smo ponovo išli i zaista bio je u pravu, međutim nakon pregleda utvrdio je da je ponovo žensko, nažalost :(… Iz nekog razloga nam se ne da da imamo muško, a vremena nam polako ponestaje.



Dogovorili smo termin za abortus u petak i nadam se da će sve proći kako treba i da zdravlje moje supruge neće biti narušeno, pa da barem još jednom ili dva puta pokušamo da dobijemo muškića, NASLJEDNIKA…. Valjda nam se Bog smiluje i usliši naše želje.

PAPRIKE BABURE PUNJENE SIROM – OVO JE NEŠTO IZUZETNO UKUSNO.. PREPORUČUJEM!

Rezultat slika za Prženi KROMPIR na njemački način: Ukusan obrok za prste polizati!
Sastojci
za 2 tegle od 3 kg
1,5 kg sitne babure
1,5 kg mlađeg sira



3 l mleka
3 kašike soli
plastika za pritiskanje paprike

Priprema
1.
Baburice oprati i očistiti od peteljki i semena.
2.
Sir izdrobiti, najbolje je kad to utadite rukama onako malo drubo, lepše bude nego kad kupite drobljeni.
3.
Neko u sir dodaje začine a ja najviše volim ovako “klot” varijantu.
4.
Dok su vam ruke još u siru napuniti paprike sirom, meni najlakše rukom, onako što bi se reklo domaćinski ovako
5.



Kad ste to obavili, sad možete oprati ruke 🙂 napunite tegle paprikama ređajući ih uspravno, po malo ih sabijajući da bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mleka.
6.
Mleko skuvati i posoliti pa kad se malo hladne čisto da nije direktno sa vatre naliti paprike njime
7.
Tako nalivene tegle pokriti gazom i ostaviti nezatvorene na nekom čistom i prohladnom mestu.
8.
Nakon 2 dana paprike naliti sa još malo posoljeneog vrućeg mleka, jer će u međuvremenu one deo upiti, sačekati da se ohladi i zatvoriti tegle.
9.
Čuvati na hladnom mestu jer mleko hoće da se pokvari.
10.
Za jelo su spremne posle mesec dana.
Posluživanje
Ja ih nevolim ljute kao što se obično prave sa somborkom, a volim paprike sa sirom, pa sam posle 2-3 godine eksperimentisanja došla do ovog recepta sa baburama, i to je ujedno i jedan od razloga za klot varijantu, manje su šanse da se pokvari, nego kad se dodaju razni dodatci u sir.

Prženi KROMPIR na njemački način: Ukusan obrok za prste polizati!


Sastojci
2 komada krumpir - vostane teksture
1/2 salice dimljena panceta/slanina
1 luk
1-2 cesnjak
75g - 100g maslac



1 zlicica majcina dusica
1 ruzmarin - grancica
2 zlice persin
2 zlicice mljevena paprika
na vrh zlicice kim (opcionalno)

Priprema
Za ovaj recept dobro je koristiti krumpir koji je skuhan dan prije, iako to nije nekakvo pravilo mozete slobodno skuhati, ohladiti i pripremiti isti dan. Ono sto je najvaznije: koristiti krumpir koji je vostane teksture, ne brasnaste.
Mozete pripremiti na dva nacina, najprije krumpir skuhati na pola, pa onda prziti, ili direktno prziti bez kuhanja.
Ja sam se odlucila za kuhanje + przenje.
Za potpuno uzivanje ovog jela koristite maslac. Naravno mozete pola maslac pol ulje ili samo u ulje, ali preporucujem da probate samo sa maslacem :)
Kupite obavezno dimljenu pancetu/slaninu. Ako zelite proci jeftinije mozete kupiti i dimljenu sunku.
1.



Krumpir skuhati u kori. Dovoljno je oko 20 minuta. Nije ga potrebno skroz skuhati jer ce se dovrsiti tokom przenja.
Ostaviti da se ohladi, zatim oguliti i narezati na ploske. Ploske stavite u hladnjak da se potpuno ohlade.
2.
Luk i pancetu nasjeckati na sitno.
Staviti maslac u dublju siroku tavu i zagrijati, kad se otopi dodati luk, pancetu, grancicu ruzmarina.
Prziti oko 7-10 minuta, da panceta postane hrskava i luk potamni i karamelizira se. Zadnju minutu przenja dodati cesnjak. Na kraju ocijediti luk. cesnjak i pancetu, izvaditi grancicu ruzmarina.
Masnocu vratiti u tavu i zagrijati da bude jako vruce.
3.
Sada dodati narezan krumpir. Krumpir nemojte samo nabacati jedno preko drugog, najbolje je da svi komadi budu u dodiru sa dnom tave da se fino i jednako ispecu.
Prziti dok krumpir ne dobije finu zlatnu boju. Zatim okrenuti i poprziti i drugu stranu.
4.
Dodati poprzeni luk, pancetu ili sunku, crvenu papriku, majcinu dusicu, kim i persin i pazljivo promijesati i jos malo poprziti.
5.
Ja sam servirala uz fine njemacke przene Bratwurst i przena jaja. :)
Ako pravite uz pecena jaja , obavezno ih ispecite u malo masnoce gdje ste przili luk, pancetu i krumpir, okus je bozanstven!

UPOZNALI SMO SE NA POSLU, RADILI ZAJEDNO GODINU DANA, ZALJUBILI SE. ONA NE SPAVA SA OŽENJENIMA....


Upoznali smo se na poslu, radili zajedno godinu dana, zaljubili se. Ona ne spava sa oženjenima, ja ne varam ženu. Ćutali i bili prijatelji. Dobila premeštaj. Razmišljao sam da ostavim i sve i pozovem je da probamo, ali 15 god. mlađa, lepa, uspešna, prepametna, strastvena, nežna, ma… Zaboravio. Sretnem je posle godinu dana. Nikad divnija.



Napravim se pametan i pitam da li joj nedostajem, po prvi put.
Kaže da sam ostao jedina njena želja i da ne zna da me preboli. Podsetim je da sam oženjen, kaže zna, ali morala je jednom da mi kaže.



Zaboravim ponovo. Pre neki dan kaže mi prijatelj da je video. Srećna. Pita za mene, poručila da je dobro. Znači, prebolela. Juče mi žena traži razvod. U vezi je već 6 meseci. Prva stvar koju sam uradio, obrisao sam bivše kolegenice.

PO MNOGIMA JEDAN OD NAJBOLJIH KOLAČA


Sastojci
Podloga
150 g mlevenog keksa
50 g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mleka
Krema od sira
500 g svežeg neslanog sira*
250 ml slatke pavlake



1 puna kašika tečnog meda
8 g mlevenog želatina
Nougat krema
125 g čokolade Milka Noisette**
1 dl kisele pavlake(vrhnja)
+
po želji mleveni pečeni lešnici za posipanje

Priprema
Podloga
1.Pečene lešnike možete samleti u mlinu za orahe ili ih ustniti na krupnije komadiće u najlon vrećici pomoću oklagije. Po ukusu.
2.Tacnu na kojoj ćete služiti tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruč za torte prečnika 20 cm.
3.Sve sastojke preneti u dublju posudu i promešati rukom. Dobiće se kompaktna masa koja se ne mrvi, a nije gnjecava. Ako se masa mrvi dodati još mleka, a ako je gnjecava dodati još keksa.
4.Rukom utisnuti masu po dnu kalupa. Poravnati (vidi napomene u ovom receptu). Prekriti celofanom da se ne suši dok se priprema krema od sira.

Krema od sira
1.Preliti želatin sa 6 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.



2.Sir, med i tečnu slatku pavlaku, kratko izmešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3.Nabubreli želatin otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 kašike smese od sira, zagrevati uz neprestano mešanje dok se ne dobije tečna glatka masa.
4.Tečnu masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smesu od sira uz mešanje mikserom i mutiti mikserom još minut da se svi sastojci spoje.
5.Odmah naneti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.

Nougat krema
1.Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (ja je topim u mikrotalasnoj pećnici).
2.Dodati kašiku kisele pavlake uz energično mešanje. Masa će početi da se zgušnjava. Dodavati ostatak kisele pavlake kašiku po kašiku uz energično mešanje. Sa svakom narednom dodatom kašikom pavlake masa će postajati ređa. Ako je smesa pregusta za izlivanje, kratko je zagrejati na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
3.Odmah preliti preko kreme od sira.
4.Ako volite intenzivniji ukus lešnika, preko nougat kreme odmah posuti mlevene pečene lešnike.
5.Ostaviti preko noći (najmanje 6 sati) u frižideru.
Tankim, dugačkim nožem proći između torte i obruča. Ukloniti obruč.
6.Napomene u vezi dekoracije
Za tortu sa slike, naneta je krema od sira preko podloge od keksa, ostavljena je preko noći da se stegne, uklonjen je obruč, pa je cela premazana nougat kremom. Špatulom su pravljeni “talasi” odmah po nanošenju glazure. Torta je nakon ukrašavanja hlađena svega pola sata i servirana.

Napomene:
1.* Koristim sir Ella sa 0.9% mlečne masti.
2.**Umesto Milke Noisette može se koristiti bilo koja mlečna čokolada, s tim da se nakon mešanja sa pavlakom umeša i nekoliko kapi arome lešnika.
3.Ako više volite hrskave podloge, umesto mleka koristite 80 g otopljenog maslaca ili margarina i upotrebite keks koji ste sami krupno usitnili oklagijom.