petak, 19. siječnja 2018.
BIO SAM MAMIN SIN ALI OTKAD SAM SE OŽENIO ZBOG MOJE ŽENE...
Rezultat slika za Bio sam mamin sin, ali od kako sam se oženio zbog moje žene
Bio sam mamin sin, ali od kako sam se oženio zbog moje žene, mama je zamrzila i mene. Od prvog dana mi puni glavu kako ona (moja žena) nije za mene, da je iz loše porodice, da joj je mama (moja tašta) u svoje vrijeme bila najveća drolja, a i dan danas je.
Kada me vidi da mojoj ženici pomažem da pere sudje i čisti kuću naprosto poludi. Sada je utripovala da moj sin nije moj već da je to dijete mog kuma. Hoće da kaže da me vara sa mojim kumom, a sve zbog toga što sam ja crn, a moj sin plav jer je povukao na moju suprugu koja je takođe plava. ALI PLAV JE I MOJ KUM 🙂 dovoljno da moja pametna mama provali istinu.
U zadnje vrijeme je počela da je uhodi i juče mi je došla sva sretna jer konačno KAO ima i dokaz da me žene vara, a onda je pokazala na svom mobitelu par fotografija kako moja supruga i kum ispijaju kafu u jednom restoranu nadomak grada. Kada sam se nasmijao i kada je shvatila da me ponovo nije ubijedila u svoje TEORIJE ZAVJERE, onako drsko mi je rekla da sam totalna budala, da sam glup i da je magarac pametniji od mene. U POČETKU MI JE SMETALO, ALI SADA MI POSTAJE SIMPATIČNA
ZABORAVITE MASNOĆU NA VAŠEM ŠPORETU: Blistav šporet za 5 minuta pomoću samo ova dva sastojka!
Sigurno vam je mučno da čistite tvrdokorne mrlje na šporetu jer to vrlo teško ide. Ribamo i ribamo, ali se mrlje teško skidaju.
Vjerovatno zbog svega toga koristite hrpu hemikalija jer želite njima skinuti ove tvrdokorne mrlje. E pa to nije zdravo, a čak vam i nisu od pomoći. Osim što i s njima teško skidate mrlje, upotreba tih hemikalija je loša po vaše i zdravlje vaših ukućana, piše “megagiga“…
Umjesto toga, isprobajte ovo jednostavno rješenje koje neće dovesti do štetnih posljedica po vas. Ovdje su vam potrebni sastojci koje vjerovatno imate u svome domu, a uspješno će otkloniti i najtvrdokornije mrlje, pa i one za koje ste vjerovali da se ne mogu otkloniti.
Evo šta vam je potrebno:
Kašičica sode bikarbone
malo limunovog soka
Prvo na mrlje iscijedite limunovog soka, a onda ostavite da stoji tako 10-ak minuta. Potom stavite sodu bikarbonu i očistite krpom. Tvrdokorne mrlje će nestati.
Soda bikarbona će otkloniti i mrlje sa odjeće, a uspješna je i zamjena za dezodoranse. Dezodoransi izazivaju rak dojke i puni su štetnih sastojaka, zato je bolje koristiti sodu bikarbonu ili bar uzimajte dezodoranse na kojima je naglašeno da ne sadrže aluminij i ostale teške metale.
SLADOLED TORTA SA MALINAMA ZA 10 MINUTA…
Kolač od oničnih sastojaka
Sastojci
Potrebno je:
1 kg šlaga
1 l kisele vode
2 pavlake
2 kutije mlevenog PLAZMA keksa
2 kutije zamrznutih malina
Priprema
Šlag umutiti sa kiselom vodom i napravljenu smesu podeliti na tri dela.
Jedan deo pomešati sa keksom i pavlakom i tu masu oblikovati na tacni.
Drugi deo pomesati sa malinama i staviti na napravljenu smesu i treći deo (samo šlag) staviti gore.
Prozor koji se u dva poteza pretvara u balkon: Dobrodošli u budućnost! (VIDEO)
Danska kompanija poznata po proizvodnji prozora ponudila je rješenje za sve one koji ne mogu priuštiti balkon koji žele.
Riječ je o prozoru koji se u dva poteza pretvara u mini balkon. Kada je konstrukcija zatvorena, korisnik uživa u prozoru s velikom staklenom površinom koja osigurava dosta svjetla.
A ako poželi balkon, gornji dio konstrukcije samo treba da podigne za 45 stepeni.
Nakon toga se jednostavno izvuče donji dio prozora koji se automatski učvrsti zajedno s ogradom. Samo nekoliko sekundi potrebno je za neometan pogled s balkona.
Spremite đumbir na ovaj način i oslobodite se artritisa, smanjite holesterol i šećer!
Bolovi u leđima i zglobovima stvarno mogu biti neugodni i ometaju naše dnevne aktivnosti. Umjesto da se kljukate raznoraznim lijekovima, probajte ovaj prirodni lijek
Glavni sastojak je đumbir koji je dobar za cirkulaciju, smanjuje bolove u zglobovima i kostima, sprječava prehladu i liječi kašalj, piše “megagiga“…
Smanjuje nivo holesterola i šećera u krvi, a pomaže probavu i smanjuje osjećaj mučnine. Pomoći će vam više od klasičnih lijekova.
Potrebni sastojci:
400ml vode
200 g oguljenog i sitno nasjeckanog đumbira
Kriške limuna
Med
Priprema:
Kuhajte vodu, a zatim dodajte đumbir. Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite 20 minuta da odstoji.
Procijedite tekućinu, a zatim u taj ohlađeni napitak dodajte nekoliko kašika meda i kriške limuna. To će poboljšati ukus.
Uzimajte u normalnim količinama, ne previše. Pijte po jednu šolju dnevno. Bićete zadovoljni rezultatima i vaše cjelokupno zdravlje će se drastično
IMALA SAM 14 A ON 39, VELIKA RAZLIKA S OBZIROM DA SAM BILA DETE
Imala sam 14 godina, on 39. velika razlika s obzirom na to da sam ja praktički bila dete. Upoznali smo se sasvim slučajno kada je došao kod nas da zameni cevi u kuci i odmah su se stvorile varnice..
i tako smo se počelii družiti uz neverovatne poglede, pa ljudi to je gorilo i slivalo se medju mojim nogama. ali naravno nije želeo ništa sa mnom zbog godina. vremenom se prepustio jer je privlačnost bila velika. bili smo u tajnoj vezi 4 meseca davala sam se uveliko a onda je jednog dana došao i rekao da se seli u Britaniju.
otišao je, srce mi je puklo,a zbog nekih komplikacija sa papirima nije mogao da dolazi. i tako je prošlo 5 godina i svih 5 godina smo bili u kontaktu, umirali smo od čežnje. na moj 23 rođendan, pojavio se na vratima s prstenom. ljudi presrećna sam…
SASVIM JEDNOSTAVNA ŠAMPITA...JEDNOSTAVNI RECEPT SIGURNO NEĆETE NAĆI
Sastojci
kora
6 zumanaca
6 kasika secera
6 kasika mlake vode
6 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
1 kasika kakaoa (po zelji)
fil
6 belanaca
1/2 kg secera
1 dl vode
sok od pola limuna
3 kesice vanil secera
glazura
100 g cokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema
KORA:
1.
Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati mlaku vodu, peci prasak, brasno i kakao (po zelji)
2.
Pleh obloziti peki papirom, razliti smesu i peci oko 10 min. na 250 C (ako vam pecnica jace pece onda moze i na 200 C)
FIL:
1.
Penasto umutiti belanca, dodati na vrh noza soli; kada se dobro umuti dodati vanil secer
2.
U serpu sipati 1/2 kg secera i 1 dl vode; kuvati na laganoj vatri dok ne prokljuca; kada prokljuca dodati sok od pola limuna i kuvati jos 10min
3.
U umucena belanca postepeno dodavati vreo sirup uz neprestano mucenje mikserom; kada se potrosi sav sirup mutiti jos 15 min
4.
Fil naneti na koru i fino rasporediti (ako se lepi noz ili spaklu kojom mazete pokv
Seka Aleksić: “Apelujem na sve žene koje imaju sličnih problema da se što prije jave ljekaru!” DRAGE MOJE NE ČEKAJTE!!!
Nakon što je vantelesnom oplodnjom dobila sina Jakova, Seka Aleksić hrabro ulazi u novi pokušaj, a ženama koje imaju isti problem poručuje da se ne plaše i da ne čekaju da prolazi vreme.
Folk zvezda Svetlana Seka Aleksić jedna je od retkih osoba sa javne scene koja je o svojoj borbi za potomstvo i procesu vantelesne oplodnje pričala javno i nije se kao mnogi stidela toga na koji način je ostala trudna. Javno je pričala o svakom detalju kroz koji je prošla u lečenju steriliteta, ali i isticala da je to problem sa kojim se suočava dosta žena i da je upravo zato važno da se o tome priča glasno.
Iako je Veljkov i njen sin Jakov nedavno napunio godinu dana, ovaj par je rešio da njihov mezimac što pre dobije društvo. Naime, kako Seka otkrivada je ponovo ušla u proces vantelsne oplodnje i za otprilike dva meseca se nada srećnim vestima.
“Počeli smo sa pripremama, poznato je da proces vantelesne oplodnje nije brz. Voleli bismo da se što pre ponovo ostvarimo kao roditelji. Najverovatnije da će to biti početak naredne godine. Uz Jakova smo shvatili da je najveće bogatstvo jednog čoveka potomstvo, Bogu hvala što nam je to darovao. Uz medicinske stručnjake i moju doktorku Gocu Ivanović, iskreno se nadamo da ćemo uspeti ponovo. Želeli bismo što više dece i da nije velika razlika između njih”, kaže pevačica.
Jedini razlog zbog kog Aleksićeva o ovoj temi priča za medije je to što želi da probudi svest kod žena koje se ne usuđuju da uđu u proces vantelesne oplodnje.
“Apelujem na sve žene koje imaju sličnih problema da se što pre jave lekaru, da krenu sa tim procesom jer je svaka godina žene jako važna. Kažu da su za vantelesnu oplodnju važne tri stvari: prva je godine žene, druga je godine žene i treća takođe godine žene. Dakle drage moje, ne čekajte, ne oklevajte, ne plašite se! Apsolutno je bezbolno, hormoni koji se ženama daju su minimalni i apsolutno ne utiču na vašu kilažu”, dodaje ona.
Pevačica se porodila 24. septembra 2016. godine i nedavno napravila gala slavlje kako bi obeležila prvi rođendan sina jedinca.
kurir.rs
UZMI OVO PRIJE ODLASKA U KREVET I UJUTRO NEĆEŠ MOĆI PREPOZNATI SVOJ STOMAK!
Većina ljudi nema adekvatnu hranu, jer jedu brzu hranu koja akumulira masnoće u našem trbuhu.
Ovaj napitak kombinira peršun i krastavace i ima mnogo diuretik dejstva. Ovo piće će ne samo eliminirati abdominalne masti također će pomoći u jačanju vašeg imunolškog sistema, povećati vaš metabolizam i očistiti cijelo tijelo od toksina.
Sastojci:
1/3 šolje vode
1 komad korijena
KAKO SE PRAVI ZAPRŠKA: MNOGE DOMAĆICE NE ZNAJU PRAVU CAKU!
Malo ko zna da zaprška zapravo treba da se kuva najmanje 20 minuta i koja je prava razmera brašna i masnoće
Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću meru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih, jer doprinose da budu gušća, a sastojci u njima bolje povezani.
Razlog za izbegavanje zaprške leži u njihovoj štetnosti za starije osobe, ali se ta štetnost može izbeći umerenom upotrebom brašna i masnoće.
Zaprška se pravi od iste količine mekog ili polumekog brašna i masnoće. Za bele čorbe ili umake koji zahtevaju svetlu zapršku, uzima se puter, margarin ili biljna mast, dok se za običnija jela sa rumenom zaprškom može uzeti ulje. Zaprška se u jelo obično stavlja kao poslednji dodatak; nakon nje se, eventualno, dodaju samo lakši začini.
Kako se sprema zaprška:
Zagrejati u šerpi na šporetu određenu količinu masnoće i dodati odmerenu količinu brašna. Kada brašno počne da se prži, zaprška se peni. Za belu zapršku, brašno ne treba dugo pržiti,kako bi zaprška ostala bela. Za obična jela, brašno se prži dok ne porumeni, a onda zapršku treba pažljivo razrediti pripremljenom hladnom tečnošću; da se ne bi napravile grudve, tečnost treba dolivati po malo, uz neprestano mešanje, sve dok se ne dobije glatka kaša koja se dalje razređuje do željene gustine. Može se upotrebiti i vrela tečnost, ali se u tom slučaju mora još brže mešati.
Zapršku treba kuvati najmanje 20 minuta, a za krem čorbe i umake čak i do pola sata, kako se ne bi osećao miris sirovog brašna.
Količina zaprške zavisi od vrste jela:
– u bele krem čorbe na 1 litar tečnosti treba praviti svetlu zapršku od 50 grama masnoće i 50 grama brašna
– u čorbe od povrća ili mesa – 40 grama masnoće i 40 grama brašna
– u ređe čorbe od povrća ili ribe – 30 grama masnoće i 30 grama brašna.
– u svetli umak na 5 dl tečnosti – 40 grama masnoće i 40 grama brašna.
– u običan umak – 30 grama masnoće i 30 grama brašna.
– pasulj i ostala čorbasta jela od povrća – 40 grama masnoće i 40 grama brašna, uz dodatak malo mlevene paprike, ljute ili blage (po ukusu), kako bi se dobila lepa boja.
NJEGOVO VELIČANSTVO” UMAK KAKVOG DO SADA NISTE PROBALI”
slušajući hvalospjeve o posebnom umaku , nisam vjerovala da se tako poseban umak može brzo i jednostavno napraviti… nabavila sam recept, prvi puta napravila i danas je to standardno jelo u mojoj kuhinji
SASTOJCI
umak
5-6 dkg gorgonzole ili rokfora
5-6 dkg edamer ili podravec ili gauda ili..
1 komad trokut/buco, picok ili neki drugi topljeni sir/
7-8 dkg parmezana
2 dcl slatkog vrhnja
maslinova ulja, maslaca
2-3 ne očišćena češnjaka
muškatni orah, bijeli papar, sol
PRIPREMA
Tvrde sireve i topljeni sir izrezati na male kockice, svaki posebno.
Zagrijati malo maslinovog ulja i malkice propeći bijeli luk. Luk izvaditi.
Na maslinovo ulje, izliti slatko vrhnje i kada prokuha redom dodavati: najtvrđi sir, potom gorgonzolu i topljeni sir.
Polagano miješati na niskoj temperaturi , kada se sirevi otope dodati kockicu maslaca, potom naribati muškatnog oraščića, bijelog papra, po potrebi dodati sol.
U gotovo staviti pola naribanog parmezana.
Skuhati posebno tjesteninu ili njoke. Na tjesteninu ili njoke istresti umak. Sve dobro protresti i na kraju na gotovo istresti ostatak parmezana.
POSLUZIVANJE
Ovaj umak ide uz svaku tjesteninu , njoke. Može se praviti i u svečanim prilikama. uz njega dobro idu bijela kutjevačka vina..
OVA TORTA SE BRZO PRAVI A TAKO MALO SASTOJAKA IDE DA JE GREHOTA A NE PROBATI JE....
Sastojci
Biskvit
100ml ulja
100ml vode
20 gr kakao praha
5 jaja
100 gr prah secera
100 secera
150gr brasna
Krem
1l slatke pavlake
250 gr cokolade
50 ml ruma
Po zelji (ja licno nisam koristila dolje navedene sastojke)
400 gr nugat mase
Priprema
1.
Biskvit:
2.
Vodu i ulje staviti na vatru cim vidite da ce zakuhati skloniti sa vatre umjesati kakao prah i intenzivno izmjesati.Ostaviti da se ohladi.
3.
U jednoj posudi dobro umutiti: zumanca sa prah secerom, u drugoj posudi belanca sa kristal secerom.
4.
Zatim lagano spojiti belanca i zumanca i dodati prohladjenu mesavinu ulja, vode i kakaa,
5.
zatim lagano dodati brasno koje ste predhodno prositali 3 puta (da bi tjesto bilo vazdusastije)!.
6.
Peci u kalupu za torte srednje velicine oko (24cm) iz tri puta tako da dobijete tri biskvita koja kasnije prerezete vodoravno tako da ce te imat 6 biskvitnih kora. (ovaj put sam ispekla sve od jednom pa sam prerezala uzduzno i onda vodoravno 3 puta da bi dobila 6 kora posto sam zurila)
7.
Krema:
8.
Prokuvati pavlaku i cokoladu, mjesati dok se krem ne izjednaci, skloniti sa vatre i dodati rum, Krem staviti u frizider da se dobro ohladi.
9.
Strogo preporucujem pravljenje krema navecer i sutradan ga samo izvaditi iz frizidera i umutiti jer treba da bude bas leden,
10.
Dobro ohladjen krem mutiti mikserom dok ne dobijete bledunjavu gustu smjesu za mazanje, pazite da ne pretucete krem jer ce se pretvoriti u mrvice.
11.
Kalup u kojem ste pekli oblozite celofanom (najlonom za zamotavanje sendvica itd) stavite prvu koru-kremu i tako redom dok ne potrosite sav materijal, nafilovanu tortu ostavite da se dobro ohladi.
12.
Kasnije preokrenuti na tacnu i ukrasiti po zelji, za ovu tortu na slici ja sam koristila slag i napravila krugove od nutelle zatim povlacila jednu liniju ka sredini pa drugu od sredine prema vani, Naj jednostavnije a izgleda ljepo!
13.
Jos jedna Ana za moju snahu
Posluživanje
Torta se moze preliti sa nugat masom, otopljenim eurokrem blokom u koje ste dodali 150gr bjele cokolade…
SAMOHRANA MAJKA SAM BLIZANACA… Imam samo 22 godine…CIJELI SVIJET JE PROTIV MENE
SAMOHRANA MAJKA SAM BLIZANACA… Imam samo 22 godine i osjećaj da je cijeli svijet protiv mene 🙁 . Bila sam u vezi sa starijim, oženjenim muškarcom koga sam upoznala kada sam imala samo 17 godina. Zaljubila sam se na prvi pogled, a on mi je obećavao i više nego sam očekivala. Zbog mene je bio spreman ostaviti suprugu, djecu, kuću, znači sve. Zbog mene je iz Minhena dolazio nekada i 2 puta mjesečno. Toliko sam ga voljela da sam mu dala ono najvrednije što svaka žena ima, NEVINOST… Bila sam mu vjerna, bio mi je sve na svijetu.
Na godišnjicu naše veze sam saznala da sam trudna, bila sam oduševljena i jedva sam čekala da dođe da mu saopštim radosnu vijest. Kada je došao i kada sam mu rekla da sam trudna, on, MOJE SVE u životu mi je tada onako hladno, bez emocija rekao da bi trebala da abortiram. Nisam željela, ali on je insistirao i prije odlaska u Minhem mi ostavio 500 eura za troškove abortusa.
Kada je drugi puta došao i vidio da mi stomak raste i da nisam abortirala mnogo se naljutio, nikada ga takvog nisam vidjela. Reako mi je da sam ga razočrala i da trudnoća nije ono što je on sa mnom planirao, rekao mi je da sam ista kao i druge djevojke i da ga želim trudnoćom usloviti, ucijeniti.
To je bilo prije 3 godine i od tada ga nikada više nisam ni vidjela ni čula, broj mobitela je promijenio, FB profil ugasio… Pokušavala sam ga pronaći na razne načine, ali bezuspješno… prosto je nestao. Govorio je da je iz Crne Gore, išla sam u taj grad i niko nikada nije čuo za njega.
Vezu smo krili zbog razlike u godinama, zbog mojih roditelja i niko nije znao za nas. Niko mi ne vjeruje da su moja djeca plod ljubavi, VELIKE LJUBAVI… niko, ni roditelji, ni rodbina, ni prijatelji, niko mi ne vjeruje i svi me osuđuju. U jednom trenutku sam osjećala da je cijeli svijet moj, a sada, sada osjećam kao da sam sama na ovom svijetu, osjećam da će me i klinci mrziti kada odrastu. Kako godine prolaze shvatam, bila sam naivna i glupa, na moju veliku žalost
DANAŠNJI RUČAK BIO JE TAKO UKUSAN, DA ŽELE I DA GA SUTRA NAPRAVIM
SASTOJCI:
Pola kilograma pilćeg belog mesa, 2 manje izrendane tikvice, 2 do 3 mlada luka, 3 do 4 kašičce sitno iseckanog korijandera, 1 čen luka, 1 kašičica soli, pola kašičice bibera, maslinovo ulje..
PRIPREMA:
Piletinu, tikvice, luk, korijander, beli luk, so i biber iseckajte jako sitno i pomešajte u činiji. Smesa bi trebala da sadrži dosta vode koju otpuštaju tikvice. Napravite kuglice ili mini pljeskavice od smese koju ste dobili.
Zagrejete malo ulja na srednjoj vatri. Polako spustite kuglice u tiganj i pecite oko 20 minuta. Okrenite nekoliko puta tako da se isapeče svaka strana i držite na vatri sve sok ne dok ne budu porumenele na sredini.
ZA VIKEND STIŽU KIŠA I SNIJEG: Ali to nije ništa šta nas čeka sljedeće sedmice, pripremite se
Od početka ove godine već smo navikli na južinu i neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, no tome uskoro dolazi kraj.
Prava zima, kakva i priliči januaru, stiže već početkom vikenda, a prema današnjoj prognozi DHMZ-a, prave zube trebala bi pokazati sljedeće sedmice. Tuča je u srijedu pala u Zagorju. Srećom, štete nema. Toplo će ostati jedino na Jadranu gdje se očekuje kiša i dnevne temperature oko 10 stepeni Celzijusa. Nakon prestanka oborina, u cijeloj će zemlji značajno zahladiti. Već u nedjelju jutarnje temperature spustit će se do minus 10, a u nadolazećim danima bit će čak i niže.
Preko dana bit će oko nule. Hladno će biti i uz more gdje će jutarnje temperature također biti u minusu, a one dnevne uglavnom se neće penjati iznad pet stepeni.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)