petak, 19. siječnja 2018.
NJEGOVO VELIČANSTVO” UMAK KAKVOG DO SADA NISTE PROBALI”
slušajući hvalospjeve o posebnom umaku , nisam vjerovala da se tako poseban umak može brzo i jednostavno napraviti… nabavila sam recept, prvi puta napravila i danas je to standardno jelo u mojoj kuhinji
SASTOJCI
umak
5-6 dkg gorgonzole ili rokfora
5-6 dkg edamer ili podravec ili gauda ili..
1 komad trokut/buco, picok ili neki drugi topljeni sir/
7-8 dkg parmezana
2 dcl slatkog vrhnja
maslinova ulja, maslaca
2-3 ne očišćena češnjaka
muškatni orah, bijeli papar, sol
PRIPREMA
Tvrde sireve i topljeni sir izrezati na male kockice, svaki posebno.
Zagrijati malo maslinovog ulja i malkice propeći bijeli luk. Luk izvaditi.
Na maslinovo ulje, izliti slatko vrhnje i kada prokuha redom dodavati: najtvrđi sir, potom gorgonzolu i topljeni sir.
Polagano miješati na niskoj temperaturi , kada se sirevi otope dodati kockicu maslaca, potom naribati muškatnog oraščića, bijelog papra, po potrebi dodati sol.
U gotovo staviti pola naribanog parmezana.
Skuhati posebno tjesteninu ili njoke. Na tjesteninu ili njoke istresti umak. Sve dobro protresti i na kraju na gotovo istresti ostatak parmezana.
POSLUZIVANJE
Ovaj umak ide uz svaku tjesteninu , njoke. Može se praviti i u svečanim prilikama. uz njega dobro idu bijela kutjevačka vina..
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar