ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

BRZ I JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI, A PRITOME SE NE PEČE :)))


Super kolačić, fenomenalnog okusa, koji se ne peče, što mu daje jo jedna veliki plus. Kao što možete viditi, veoma lijepo izgleda, a važno je naglasiti da je cijela priprema veoma jednostavna, tako da vame neće osuzeti mnogo vremena.


Svidjet će se vaši ukućanima, a i gostima, zašto da ne, slobodno ga uvijek možete poslužiti bez obzira o čemu je riječ, jer će svi tražiti komad više, u to vas uvjeravamo :))

Sastojci

Podloga
250 g mljevenog petit keksa
250 g maslac
3 kašiek mlijeka


Krema:

500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 želatina u vrećici


Priprema:

Mljevene kekse, omekšali maslac i mlijeko povežite u masu i utisnite u kalup za tortu.
Svježi krem sir, šećer i vanilin šećer izradite mikserom.


Slatko vrhnje izradite i umiješajte u sir.

Želatinu otopite u deset žlica vode, ostavite da odstoji i kada se natopi, zagrijte ju da postane prozirna i izlijte u nadjev od sira. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup.

Posluživanje

Prije posluživanja, dobro ohladite, najmanje 2 sata. Možete ukrasiti voćem ili preljevom po želji.


bosanskikuhar.ba

ODLIČNOG UKUSA I VEOMA SOČNE MILERAM KOCKE, KOJE USPIJEVAJU I TOTALNIM POČETNICIMA


Savršenog izgleda, i pritome veoma sočnog i ossebujnog okusa, osvojit će vas već na prvi pogled, a upitanju su MILERAM KOCKE, koje kako smo već naglasili mogu napraviti i početnici, koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva.


Slobodno je možete poslužiti vašim gostima, jer će biti osuševljeni i svi će tražiti komad više, a pored tga, možete je poslužiti i na nekim ozbiljnijim prijemima, jer će i tamo biti itekako dobrodošla, i svi će je rado probati, pa čak tražiti i recept.

Nadamo se da ćete poslušati naš savjet i probati ovu idealnu torticu, i pored toga, veoma jednostavnu za napraviti.


Uživajte :)))

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 kašike šećera u prahu
malo soli
3 žumanca
1-2 kašike kiselog vrhnja


Krema:

500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev:

400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte


Priprema

Tijesto:
Prstima ili u multipraktiku u brašnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema:

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.


Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Ohladiti.

Preljev:

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale košpice, a i ne morate.
Kad provrije dodati preljev za torte razmućen u 2 kašike vode.


Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.

Ostaviti da se stisne nekoliko sati, a najbolje da ga stavite u frižider, kako bi imao najoptimalije uslove.


bosanskikuhar.ba

16 MI JE GODINA, U VEZI SAM SA DUPLO STARIJIM MUŠKARCEM, SINOĆ SAM IZGUBILA NEV...


SINOĆ SAM IZGUBILA NEVINOST… Imam 16 godina i u vezi sa oženjenim, duplo starijim muškarcem, što znači da on ima 32 godine.


Mjesecima me već moli da spavamo zajedno, ali rekla sam mu da se čuvam za prvu bračnu noć, i to ne želim pokvariti, tako da ga več cijelo vrijeme odbijam.

Sinoć mi je rekao da nema smisla da čekamo da se on razvede, pa da se mi vjenčamo, skinuo je sa svog prsta burmu, kleknuo na koljena i zaprosio me tom burmom.


Toliko sam bila oduševljena da sam pristala, PRISTALA SAM NA SVE.

Cijelu noć smo vodili ljubav, više puta je išao do kraja i zaista svaki put sam sve više uživala.


Jutros kada je svanulo uzeo je svoju burmu kojom me je zaprosio, vratio je na svoj prst i meni tada rekao da sam toliko dobra u krevetu, iako sam mlada i neiskusna da zaslužujem pravi prsten, SKUPOCJENI, DIJAMANTSKI, ali da sam i sama svjesna svoje situacije i svojih godina i da nikome ne smijem pričati za našu vezu i da moramo sačekati da napunim 18 kako bismo se mogli vjenčati.


Toliko sam sinoć uživala, od prošnje kada je pao na koljena do svega ostalog što sam doživjela u krevetu sa njim da bukvalno odbrojavam minute i sate do punoljetsva. Toliko ga volim da bih mogla pored njega vječno da budem, niko drugi mi ne treba.


Jesam možda mlada, ali sam stvarno u njega zaljubljena i spremna sam sve žrtvovati zbog njega, a znam da i on mene voli, nije samnom zato da bi mene i moju mladost iskoristio, znam i osjećam da je iskren prema meni i da me zaista puno voli.


Izvor: sve-za-vas.info

VRATILA SAM SE S POSLA, ONAKO UMORNA I ZNOJAVA, POČELA SAM DA SE...


Vratila sam se sa posla mrtva umorna i znojava jer je bila velika vrucina,pa cim sam dosla rijesila sam da se rashladim i konačno nađem malo vremena za samu sebe.


Napunila sam sebi kadu s vodom i onako bas fino uzivala a onda sam samo obukla kratki šorčić bez gaćica i bijeli majčicu bez brusa.

Otisla sam u dnevnu sobu upalila sebi klimu i pustila tvda radi jer najvise volim kada legnem da cujem telezvior u pozadini, nekako me brže uspava njegov tihi zvuk.


Nije proslo puno vremena zaspala sam a onda sam osjetila kao da me nesto grebucka po stomaku, ali nije bilo strasno pa se nisam ni budila jer sam bila bas bas umorna i samo sam htjela da se odmori i opustim.

Kasnije kada sam se probudila vidjela sam da mi je cijeli stomak izgreban i majica puna dlaka,zapravo meni je usla macka u kucu jer nisam zatvorila vrata i cijelu me izgrebala.


Odmah sam stomak ocistila alkoholom da s ene bi sta inficiralo i dobro sma prosla da je bila samo macka mogao je ko drugi uci i moglo je svasta biti.

ispovesti.com


OVAJ RECEPT OPORAVLJA KOSTI I ZGLOBOVE ZA 10 DANA, A POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN SASTOJAK


Kruže glasine da je ovaj recept i više nego učinkovit, te da može obnoviti kosti i zglbove za 10 dana.
Stoga, zašto bacati novac na razne gelove i tablete, kada možete napraviti posve prirodan pripravak, koji neće štetiti dodatno vašem zdravlje, nego vam pomoći prirodno oporaviti vaše zglobove i kosti.


Za ovaj prirpravak, potrebno vam je:

1 patlidžan srednje veličine
1 litar vode

Operite patlidžan, isjecite ga na kolutove i stavite u ključalu vodu. Isključite šporet i ostavite tako dok se voda ne ohladi i zatim odvojite 760 ml te tečnosti i stavite je u frižider. Ova mješavina je za unutrašnju upotrebu, odnosno za piće.


Za eksternu upotrebu uradite sledeće:

U 250 ml tečnosti koju ste prethodno sačuvali dodajte 50 ml maslinovog ulja i tu mješavinu stavite u frižider.

Način korišćenja:


– 250 ml popijte ujutru i nanesite još na bolno mjesto
– Još po 250 ml ispijte prije ručka i prije večere

Nakon deset dana korišćenja ovog prirodnog lijeka, neće nestati samo bol, već i sam uzrok bola.


Stoga vam preporučujemo da probate ovaj recept, te se iskreno nadamo da će vam pomoći u ozdravljenu vaših kostiju.

uspesnazena.rs

OVAJ RECEPT JE SVE ZALUDIO - RUČAK ZA 5 MINUTA



Ukoliko nemate nkakvu ideju, šta napraviti vašim najmilijima za ručk, onda će vam ovaj receptić možda pomoći.


Krompir dobro operite pa sa korom skuhajte.

Očistite ga i dodajte maslac, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.


Zatim u zagrijan tiganj stavite malo ulja pa pola tijesta razvijte na dno tiganja. Preko tijesta poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio tijesta.

Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.


kuhar.ba