ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

ODLIČNOG UKUSA I VEOMA SOČNE MILERAM KOCKE, KOJE USPIJEVAJU I TOTALNIM POČETNICIMA


Savršenog izgleda, i pritome veoma sočnog i ossebujnog okusa, osvojit će vas već na prvi pogled, a upitanju su MILERAM KOCKE, koje kako smo već naglasili mogu napraviti i početnici, koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva.


Slobodno je možete poslužiti vašim gostima, jer će biti osuševljeni i svi će tražiti komad više, a pored tga, možete je poslužiti i na nekim ozbiljnijim prijemima, jer će i tamo biti itekako dobrodošla, i svi će je rado probati, pa čak tražiti i recept.

Nadamo se da ćete poslušati naš savjet i probati ovu idealnu torticu, i pored toga, veoma jednostavnu za napraviti.


Uživajte :)))

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 kašike šećera u prahu
malo soli
3 žumanca
1-2 kašike kiselog vrhnja


Krema:

500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama

Preljev:

400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte


Priprema

Tijesto:
Prstima ili u multipraktiku u brašnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.

Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×35 cm.

Krema:

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.


Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.

Ohladiti.

Preljev:

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale košpice, a i ne morate.
Kad provrije dodati preljev za torte razmućen u 2 kašike vode.


Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.

Ostaviti da se stisne nekoliko sati, a najbolje da ga stavite u frižider, kako bi imao najoptimalije uslove.


bosanskikuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar