srijeda, 12. srpnja 2017.

DANAS MI JE ROĐENDAN I DESETA GODIČNJICA OD KADA SAM SAZNALA DA SAM USVOJENA....


Danas mi je rođendan i deseta godišnjica od kako sam saznala da sam usvojena. Tetka je došla iz inostranstva za moj 18. rođendan tada i ujutru sam se sakrila iza fotelje sa namerom da nju i majku uplašim u sred ispijanja čaja, moja fora iz detinjstva.

Ali, misleći da i dalje spavam tetka je pitala mamu da li će sada, kada imam 18 da mi kaže istinu. Mislila sam, da ću iza te fotelje umreti. Iz petnih žila sam se trudila da ostanem mirna i da ne znaju da sam čula. Danas punim 28. Nikada nikome nisam rekla da znam da sam usvojena. I nikada se nisam naljutila na roditelje što mi nisu rekli. Dugo sam provodeći vreme sa njima gledala u njih, mirna, jer znam da su imali dobru nameru.

I nisam imala krizu identiteta, o čemu sam dosta čitala na faksu kao student psihogije. Oni su uvek bili i biće moji jedini pravi roditelji i kada trenutak dođe, ako dođe, kada im najviše bude bilo potrebno da to čuju, ja ću im reći. Oni su bili moji snaga, volja, ljubav i vaspitanje. Oni zaslužuju sve.

Šeta čovjek malo dijete…

1.
Šeta čovjek malo dijete parkom. I dijete počne plakati i plače…


A čovjek na to krene mirnim, brižnim glasom:
– Smiri se Pero, smiri se Pero…
Dok mu ne priđe jedna žena i kaže:


– Ah, vi ste baš jedan brižan otac! A koliko godina ima mali Pero?
A čovjek će na to:– Ne, ja se zovem Pero.

Imam 17godina. I mogu slobodno reći da ne znam šta je to sreća…

19894842_10213857195164941_6280773462016676334_n
Imam 17godina. I mogu slobodno reći da ne znam šta je to sreća. Kada sam imala 11.g. saznala sam da mi majka boluje od karcinom, možda jesam bila dete al’ sam shvatala ozbiljnost situacije.

Sa mojih 13 ostala sam bez majke, dok sam bila mlađa moj otac je bio alkoholičar i velike traume i svađe sam proživela i još neke dodatne svađe u porodici. Zbog svega toga sam popustila u školi.

Htela sam upisati akademiju dramskih umetnosti i nisam uspela još uvek se kajem zbog toga. I dalje se pitam dokle će me život nastaviti kažnjavati, nekad se budim u sred noći jer ne mogu da dišem. Svi snovi su mi se srušili i ne mogu više ovako…