nedjelja, 4. lipnja 2017.

SEZONSKA MUSAKA OD PATLIDŽANA


Ovo sezonsko isprobano, jednostavno i moderno jelo nalazi se redovito na našem stolu , veoma je zasitno , a vole ga i djeca :)

Sastojci
    4 kom. patlidžana srednje veličine
    1 glavica crvenog luka
    40 dg. mljevenog mesa-svinjetina/junetina
    2 kom. 2 jaja za pohanje

 
 po potrebi ulja ili masti za prjanje , te pohanje
    1-2 kom. rajčice
    1 kom. svježe paprike -babura
    1 žlica kečapa
    po potrebi oštrog brašna za pohanje + kruš. mrvice
    po izboru sol , papar , peršin

    Za preljev
    2 kom. jaja
    2 dl. mlijeka ili kiselog vrhnja
    10 dg. topivog sira (np. gauda)
    po izboru sjemenke lana, sezam

Priprema. 

    1.ogulite patlidžane , isijecite po dužini ili širini kako vam je ljepše i to tanke odreske 0, 5 cm., posolite i ostavite da puste tekućinu .
 
    2. na ulju ispržite sitno isjeckan crveni luk , papriku na sitno izrezanu , zatim mljeveno meso , rajčicu na kocke , pri kraju dodajte kečap i peršina , solite te paprite .
 


   3. sada osoljene patlidžane ocijedite pritiskom između dlanova , uvaljajte u oštro brašno, razmučena jaja, mrvice te ispržite do lijepe boje. Stavite na upijajući papir.
 
    4odaberite vatrostalnu posudu ili tepsiju i redajte prvo patlidžane , red smjese sa mesom , dok sve ne utrošite.( ja redam 3 reda patlidžana 2 reda mesa , gornji red moraju biti patlidžani )
    preljev
 
    5. jaja razmutite sa mlijekom ili vrhnjem te prelijte musaku.
 
    6.ozgora naribajte sir , te sjemenke po vlastitom izboru
 
    7. pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 30-ak min.


IMAO SAM DEVOJKU KOJA JE BILA POPRILIČNO MLAĐA OD MENE. VUKLI SMO SE 3 I PO GODINE…


Imao sam devojku koja je bila poprilično mlađa od mene. Vukli smo se 3 i po godine i raskinuli zbog mog ponašanja. U životu nikoga nisam voleo kao nju ali nikako nisam mogao da se ponašam u skladu s ljubavi koju sam osećao prema njoj.

Nikada me nije povredila, uvek je bila upravu ali ja to sebi nisam mogao da priznam. Dok sam ja nju i varao i vređao ona je mene čekala s punim suzama u očima i opraštala mi sve. Više od 3 godine me je trpela.Jedan dan pijan sam se vratio iz grada dok me je ona čekala u mom stanu. Onako pijan sam joj priznao da sam i ovu noć bio sa drugom.Tada me je pitala ‘zar toliko malo vredim pa može da me zameni svako?’

Od tada je nikada više nisam video, ni čuo za nju, a tražio sam je svuda. Shvatio sam da je ona bila najlepši deo mog života i da se nije mogla uporediti ni sa jednom sa kojom sam provodio noći. Dao bih sve za jedan minut sa njom. Najviše me boli to što ne znam ni gde je, ni šta je, ni kako je i to me izjeda.

Tokom celog školovanja moje "drugarice" su uvek bile opsednute novcem. Uvek je bilo priče o tome koliko su cije patike koštale, ko koliko šminke ima, ko je bio u skupljem hotelu na letovanju i slično.


Tokom celog školovanja moje "drugarice" su uvek bile opsednute novcem. Uvek je bilo priče o tome koliko su cije patike koštale, ko koliko šminke ima, ko je bio u skupljem hotelu na letovanju i slično.

Moji nisu imali puno novca, i one su me zbog toga uvek gledale sa visine. I tada me je to jako pogađalo. Osećala sam se nedovoljno dobrom. Nakon fakulteta sam se zaposlila u struci, a taj novac uglavnom trošim na ono u čemu stvarno uživam - planinarsku opremu, adrenalinske sportove, kurseve za učenje jezika...

Volonterski sam proputovala pola planete, naučila da vozim snowboard, naučila da ne padam sa rolera čim krenem. Upoznala gomilu zanimljivih ljudi, probala gomilu egzotičnih jela, okupala se u tri različita okeana. Skoro nam je bila godišnjica mature. Sve su "napucane", sada troše pare svojih muževa i hvale se time. I dalje me gledaju sa visine, i moj život im je smešan. I neka ih. Mene njihove reči više ne bole.