četvrtak, 1. ožujka 2018.
OVAKO DOBRU PILETINU NISAM DUUUGO VREMENA PROBALA - MAYO CHICKETINA
Nevjerovatnog okusa, koji se pamti. Ova piletina će vam pomutiti razum, i jedva ćete čekati da je probate. Toplo vam je preporučujemo, jer je zaista sita, i odličan prilog za nedjeljni ručak.
Fantastična je, možda je previše hvalimo, ali i sami ćete se uvjeriti u njen nevjerovatan okus kda je probate. Stoga, zasučite rukave, i navalite. Napravite ručak koji će nestati u tren oka... :)))
Recept koji vam donosimo možete praviti na dva načina, vama ostavljamo izbor da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Prijatno vam bilo, i uživajte. :)))
Sastojci:
Nacin 1:
500 gr pilecih fileta
4-5 kašike majoneze
2 kaika senfa
1/2 kašikice limunova soka
frisko mljevenog papra
soli
prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)
Nacin 2:
pilece meso (file)
200 ml jogurt
200 ml majoneze
papra i soli po potrebi
pola kašikice bijelog luka u prahu, a možete koristiti i onaj u granulama
krusne mrvice
Priprema:
Prvi Nacin:
Pilece filete malo istuckajte cekicem za meso, ali nemojte pretjerati, znaci samo malo istuckajte.
Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, limunov sok, sol i papar. Možete odmah sve staviti u posudu u kojoj ćete marinirarti.
Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta. Što meso duže stoji, njego ukus je sočniji, ali to možete uraditi isklučivo ukoliko imatee vremena.
Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom. Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.
Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta. 15-20 minuta sasvim dvoljno, nemojte prepeći.
U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, bijeli luk u prahu, tucanu papriku itd...
Drugi Nacin:
Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i pobiberiti, dodati zacine po zelji - u to staviti meso i u frizider Nneka meso bude lijepo potopljeno u marinadi - sto se meso duze marinira to bolje, sve je bolji okus i sočnije je...
Nakon što odstoji, meso uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho, tako da je užitak zagarantovan :)))
Možete poslužiti uz krompir, pire, ili neku salatu, a ukoliko i vi imate nekih ideja, slobodno probajte :))
coolinarika.com / indianhealthyfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar