ponedjeljak, 17. rujna 2018.

RECEPT ZA OVAJ KOLAČ BIO JE NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA - TITOV KOLAČ - OVAJ KOLAČ JE NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK NAJVIŠE VOLIO



Ovaj kolač je nekada bio najstrože čuvana tajna Jugoslavije. Nekadašnji predsjenik, Josip Broz Tito, najviše jeuživao upravo u ovo kolaču. Nedavno smo došli do njegovog recepta, te ga odlučili podijeliti s vama. Iskreno se nadamo da će te ga probati i naravno istinski uživati u svakom komadiću... :)))

Sastojci:

Biskvit:

4 zumanjka
200 gr. secera
5 kasika hladne kafe
100 gr.mljevenih orasa
5 kasika brasna
3 zlice ulja
1 prasak za pecivo
slag od 5 bjelanjaca

Fill 1:
400 ml. mljeka
5 kasika brasna
2 zumanjka

Fill 2:
230 gr. putera
10 kasika secera
100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
1 vanila secer(ili vanila extrakt)

Priprema:

Odvojite bjelanjce od zumanjaca. U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom. U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe,100 gr.oraha,5 kašika brasna,3 kašike ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.

Stavite u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.

Fill:

U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.

Fill 2:

U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 kašika secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer. Ja sam dodala 2 kašike ruma.

Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka. Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu.

Preuzeto sa: https://www.coolinarika.com/


Nema komentara:

Objavi komentar