četvrtak, 15. veljače 2018.

OBORIT ĆE VAS S NOGU - LEDENA TORTA SA PUDINGOM, VANILIJOM I ČOKOLADOM



Ova tortica će vas oboriti s nogu, tako je mekana i sočna, da će vas odmah osvojiti. Veoma je jednostavna za napraviti i uvijek će ju svi rado jesti.

Slobodno je napravite za vaše goste, pa bili oni i veoma zahtjevni, a naravno tu su i razni prijemi i manifestacije gdje također možete s ponosom vašu torticu pokazati.


Nadamo se da ćete danas iskoristiti priliku i napraviti ovu nevjerovatno ukusnu torticu za vas i vaše najmilije... :)))

Sastojci:

Biskvit

6 bjelanjaka

6 žlica šećera

6 žlica brašna

300 ml mlijeka



Krema:


6 žutanjaka

6 žlica šećera

250 gr margarina za kreme



Krema od vanilije:


300 ml mlijeka

1 puding od vanilije

3 žlice šećera


Krema od čokolade

300 ml mlijeka

1 puding od čokolade

3 reda čokolade


1 žlica šećera

Za ukrašavanje

500 ml slatkog vrhnja

ili

2 vrećice šlaga

250 ml mlijeka



Priprema:


Biskvit

Pećnicu zagrijati na 175*C


Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.

Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.


Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.

Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.


Krema:


Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.

U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.


Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.


Krema od vanilije:


S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.

250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.


Krema od čokolade:


S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.


250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.

U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.

Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.


Posluživanje

Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!

kuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar