četvrtak, 15. veljače 2018.
OBORIT ĆE VAS S NOGU - LEDENA TORTA SA PUDINGOM, VANILIJOM I ČOKOLADOM
Ova tortica će vas oboriti s nogu, tako je mekana i sočna, da će vas odmah osvojiti. Veoma je jednostavna za napraviti i uvijek će ju svi rado jesti.
Slobodno je napravite za vaše goste, pa bili oni i veoma zahtjevni, a naravno tu su i razni prijemi i manifestacije gdje također možete s ponosom vašu torticu pokazati.
Nadamo se da ćete danas iskoristiti priliku i napraviti ovu nevjerovatno ukusnu torticu za vas i vaše najmilije... :)))
Sastojci:
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
300 ml mlijeka
Krema:
6 žutanjaka
6 žlica šećera
250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije:
300 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
Krema od čokolade
300 ml mlijeka
1 puding od čokolade
3 reda čokolade
1 žlica šećera
Za ukrašavanje
500 ml slatkog vrhnja
ili
2 vrećice šlaga
250 ml mlijeka
Priprema:
Biskvit
Pećnicu zagrijati na 175*C
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.
Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema:
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije:
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade:
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Posluživanje
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!
kuhar.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar