utorak, 13. veljače 2018.

NAPRAVITE JEDNU OD NAJBOLJIH TORTI - MILERAM TORTA GOTOVA ZA 30 MINUTA



Donosimo vam recept za odličnu voćnu tortu, koja je za ovo vrijme odlično osjveženje. Njen jeidnstven okus i izgled, izbacit će vas iz cipela. Iznenadit ćete vaše goste upravo ovom tortom, a da ne pričamo o vašoj bližoj porodici. Slobodno je možete poslužiti i na nekom prijemu, jer će itekako svojim izlgedom, a tek svježinom okusa privući izuzetnu pažnju svih prisutnih.


Nadamo se da ćete je već danas pripremiti i uživati u svim njenim čarima :))))


SASTOJCI:

TIJESTO:

25 dag glatkog brašna

10 dag šećera

1 paketić praška za pecivo

1 paketić vanilin šećera

8 dag maslaca

1 jaje


FIL:

1/2 l mlijeka

2 vrećice pudinga od vanilije

20 dag šećera

80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)

voće

preljev za tortu




PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta.

Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.


NAPOMENA:

Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kašiku kiselog vrhnja, malo maslaca.

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.


Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.

Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.


kuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar