nedjelja, 14. siječnja 2018.

Mekane buhtle…ovo je najbolji recept za buhtle koji sam ja do sada isprobala, stvarno su bozanstvene


Sastojci 
kvasac
1 dcl toplog mlijeka
1/2 svježeg kvasca
1 velika žlica šećera
po potrebi brašna
tijesto
1/2 kg brašna
10 dkg šećera


10 dkg *otopljenog maslaca
1,5 do2 dcl toplog mlijeka
1 jaje
1 vanil šećer
malo limunove korice
malo soli
nadjev
marmelada ili
nutela ili
pekmez
posipanje
šećer u prahu

Priprema
1.
U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
2.


Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.
3.
Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.
4.
Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam.
5.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom..

Nema komentara:

Objavi komentar