subota, 4. studenoga 2017.
NAPRAVITE NAJBOLJU I NAJSOČNIJU DOMAĆU JABUKOVAČU
Svi je volimo i naravno rado jedemo, ali ne zna je baš svako napraviti, tako da bude neodoljivo ukusna. U nastavku vam donosimo odličan recept pomoću kojeg ćete napraviti najukusniju i najsočniju domaću jabukovaču.
Vaši gosti će ostati bez teksta ukoliko se odučite napraviti je i njima poslužiti. Brzo ćete je zavoliti, čak ukoliko je prije nista ni probali. Uistinu se nećete pokajati ukoliko je napravite, a iskreno se nadamo da će to biti već danas. Prijatno vam bilo i uživajteee :))))
Sastojci:
500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja
Agda
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera
Priprema
Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar