petak, 9. lipnja 2017.

MILKINE KOCKE


Sastojci:
kora:
  • 9 jaja
  • 9 kasika secera
  • 9 kasika brasna
  • 4 kasike kakao
  • 1 prasak za pecivo
  • 6 kasika vruce vode



1 fil:
  • 1l mleka
  • 150g gustina
  • 10 kasika secera
  • 100g milka cokolade, noisette
  • 250g margarina ili maslaca
2 fil:
  • 200g milka cokolade, noisette
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika mleka
  • 150g margarina ili maslaca
  • 8 kasika mlevenih oraha
preliv za kore:
  • 2,5dl mleka
Priprema:
1.
       Umutiti jaja i postepeno dodavati secer, kad secer pobeli, dodati brasno pomesano sa kakaom i pecivom, zatim vodu. Smesu podeliti na dva dela i svaku koru peci na 180 stepeni.Pleh je 22-39cm.
2.
    Prvi fil.  U litri mleka zakuvati gustin i  secer, kad se zgusne dodati cokoladu, ostaviti da se ohladi. U ohladjeni fil umutiti margarin.
3.
    Drugi fli.   Istopiti zajedno, margarin, secer, mleko i cokoladu, skloniri sa sporeta i dodati mlevene orahe, ostaviti da se ohladi.


4.
      Filovanje, staviti koru na tacnu i preliti je mlekom, malo jace od 1dl. Staviti drugi fil, pa odgore prvi, pa opet koru natopiti mlekom, staviti prvi fli i zavrsiti drugim filom. Moze odgore jos posuti mlevenim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar