srijeda, 24. svibnja 2017.

LAKO ZA NAPRAVITI, NESTANE ZA TILI ČAS. SAVRŠENSTVO BEZ MANE! :-)

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Sastojci:
Kora:
  • 8 belanaca
  • 400 grama šećera
  • 1 kašika sirćeta



Fil:
  • 8 žumanaca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 300 grama mlevenog petit keksa
  • 1 margarin
  • 100 ml mleka
  • 800-1000 grama svežih jagoda
  • 2-3 kesice šlaga
Priprema:
1.
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.


2.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
3.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
4.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
5.
Presek kolača.
Posluživanje:
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Nema komentara:

Objavi komentar