ponedjeljak, 3. travnja 2017.
NEVJEROVATNA BROWNIE TORTA S BIJELOM ČOKOLADOM KOJU MORATE PROBATI
Odlična Brownie trta, koja će vas oduševiti više no mislite. Očarat će vas prvo svojim izgledom te nevjerovatnom dekoracijom, a o okusu da ne pričamo.
Ima veoma specifičan okus, koji se pamti jako dugo :)) svaki zaogaj, mami drugi i tako u nedogled.
Slobodno je poslužite gostima, čak i najzahtjevnijim i najktiričnijim, naravno napravite je kao rođendansku ili za bilo koje drugo slavlje. Nećete se pokajati, a naravno ni oni koji budu imali priliku probati je...
Sastojci
Biskvit
5 jaja
200 g šećera
250 g maslaca
250 g čokolade za kuhanje
1 žlica arome vanilije
150 g glatkog brašna
prstohvat soli
Krema od bijele čokolade:
200 g bijele čokolade
250 g Mascarpone sira
150 ml mlijeka
1 želatina u prahu (10g)
300 ml slatkog vrhnja
Nutella čokoladna glazura:
200 g Nutelle
100 g čokolade za kuhanje
150 ml slatkog vrhnja
Dekoracija:
Možete upotrijebiti razne kinder čokoladice :)))
Priprema
Čokoladu i maslac otopite na pari. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije pa dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Dodajte brašno i sol pa izmiksajte sve na najmanjoj brzini tako da dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom (dno i stranice).
Brownie biskvit pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Malo prije kraja pečenja provjerite biskvit kako ga nebi prepekli, brownie biskvit mora biti sočan, nikako presušen. Pečeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za pripremu kreme želatinu namočite u 5 žlica vode i ostavite kratko da nabubri. Za to vrijeme bijelu čokoladu otopite na pari, a mlijeko zagrijte do vrenja. Prelijte želatinu vrućim mlijekom i dobro izmiješajte tako da se želatina otopi.
Prelijte mlijeko u otopljenu bijelu čokoladu pa lijepo sve promiješajte i ostavite da se ohladi. U zdjelu stavite slatko vrhnje i mascarpone sir pa miksajte dok ne dobijete nježnu kremu. Ulijte u kremu ohlađenu (mlaku) mješavinu mlijeka i bijele čokolade pa sve još jednom kratko izmiksajte tako da se svi sastojci sjedine.
Kremu izlijte preko ohlađenog biskvita (u kalupu s obručem za tortu). Spremite tortu u hladnjak na sat vremena, a zatim ju prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko sitno nasjeckane čokolade i nutelle.
Miješajte glazuru dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se malo rashladi prelijte ju preko bijele kreme. Spremite tortu na nekoliko sati u hladnjak da se ohladi. Prije posluživanja ukrasite ju raznim Kinder čokoladicama.
bosanskikuhar.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar